Sletaune lager film med Noomi Rapace

Fem langfilmer, én kinodokumentar og tre kortfilmer har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt denne uka.

Norsk Filminstitutt la i dag frem hvilke nye prosjekter som har fått produksjonstilskudd.

 

4 ½ Fiksjon AS får 11 700 000 kroner i produksjonstilskudd til filmen Babycall regissert av Pål Sletaune, om den overbeskyttende alenemoren Anna som flytter til hemmelig adresse med sønnen Anders. For å beskytte sønnen mot en vanskelig far kjøper moren en babycall for å overvåke ham, men merkelige ting slår inn på babycallen fra andre steder i blokka. Anna blir spilt av den svenske skuespillerinnen Noomi Rapace, kjent for sin rolle som Lisbeth Salander i filmatiseringene av Stieg Larssons Millenium-bøker.

 

Langfilmen Jeg reiser alene er en oppfølger til publikumssuksessen Mannen som elsket Yngve og er basert på Tore Renbergs roman Charlotte Isabel
Hansen
. Jarle Klepp er nå 25 år gammel og litteraturstudent.Han får livet snudd på hodet når han får et syvårig barn i fanget som han ikke tidligere har visst om. Filmen produseres av Motlys og regien er ved Stian Kristiansen, som også regisserte forgjengeren. Produksjonen får 10 125 000 kroner i produksjonstilskudd.

 

Friland Produksjon får 13 250 000 i produksjonstilskudd til langfilmen Teori & Praksis, basert på Nikolaj Frobenius‘ roman med samme navn. Filmen er en svartsynt humoristisk historie om et uvanlig far-sønn forhold, og hva som skjer når troen på fremtiden får seg en på trynet, akkurat når man minst forventer det. Jens Lien, kjent for Den brysomme mannen (2006), skal regissere.

 

Jannicke Systad Jacobsen spillefilmdebuterer med en filmatisering av Olaug Nilssens suksessroman Få meg på, for faen fra 2005 og er basert på kapittelet "Alma og Artur" i romanen. Filmen handler om 15-årige Alma som vil PÅ og i gang med livet, ikke minst seksuallivet. Få meg på, for faen
skal produseres av Motlys og får 9 989 250 kroner i produksjonstilskudd.

 

Cinenord Kidstory får 10 061 000 kroner i produksjonstilskudd til langfilmen Jørgen + Anne = sant, basert på Vigdis Hjorths barneboksuksess med samme navn. Produsenter, manusforfatter og regissør er alle kvinner, og filmen handler om ni år gamle Anne som er fast bestemt på at Jørgen skal bli hennes kjæreste, selv om skolens peneste jente også er forelsket i ham. Selv om noen voksne ikke tror man kan bli ordentlig forelsket når man bare er ni år og går i fjerde, så vet Anne bedre. For det kan man!

 

Kinodokumentaren Gazas tårer følger ettervirkningene av Israels angrep på Gaza i januar 2009. Filmen retter fokus mot en ung gutts og to jenters fortelling fra helvete. Vi møter også deres foreldre og slektninger, som utfyller den grusomme historien. Den erfarne filmskaperen Vibeke Løkkeberg er regissør, produsent og medforfatter av manus sammen med sin mann Terje Kristiansen. Filmen produseres av deres selskap Nero Media AS og får 2 200 000 kroner i produksjonstilskudd.

 

Fjordholm filmproduksjon får 950 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen PUT ME TO REST (arbeidstittel). Billedkunstner og filmskaper
Jannicke Låker står for manus og regi i en film om en kvinnes sammenbrudd, alt skildret fra én vinkel i en leilighet.

 

Den tidligere Emmy-nominerte regissøren Lisa Marie Gamlem (for tv-serien Ping Pong) og produksjonsselskapet Yesbox Productions AS får 800 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Kjøttsår. Filmen handler om forholdet mellom den fjortenårige Jon og hans far. Filmen er basert på Jørn Kurt Bergos manus som vant Barnefilmfestivalens manuskonkurranse i 2008.

 

Eirik Smidesang Slåen står for både manus og regi når Ekkofilm AS er tildelt 900 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Kniven, basert på tekster av den tyske dikteren Kurt Weill. Kniven er historien om en seriemorders ensomhet i jakten på nye ofre i en by der ingen lenger finnes, og regissøren beskriver filmen som et klaustrofobisk og labyrintaktig mareritt.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Sletaune lager film med Noomi Rapace

Fem langfilmer, én kinodokumentar og tre kortfilmer har fått produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt denne uka.

Norsk Filminstitutt la i dag frem hvilke nye prosjekter som har fått produksjonstilskudd.

 

4 ½ Fiksjon AS får 11 700 000 kroner i produksjonstilskudd til filmen Babycall regissert av Pål Sletaune, om den overbeskyttende alenemoren Anna som flytter til hemmelig adresse med sønnen Anders. For å beskytte sønnen mot en vanskelig far kjøper moren en babycall for å overvåke ham, men merkelige ting slår inn på babycallen fra andre steder i blokka. Anna blir spilt av den svenske skuespillerinnen Noomi Rapace, kjent for sin rolle som Lisbeth Salander i filmatiseringene av Stieg Larssons Millenium-bøker.

 

Langfilmen Jeg reiser alene er en oppfølger til publikumssuksessen Mannen som elsket Yngve og er basert på Tore Renbergs roman Charlotte Isabel
Hansen
. Jarle Klepp er nå 25 år gammel og litteraturstudent.Han får livet snudd på hodet når han får et syvårig barn i fanget som han ikke tidligere har visst om. Filmen produseres av Motlys og regien er ved Stian Kristiansen, som også regisserte forgjengeren. Produksjonen får 10 125 000 kroner i produksjonstilskudd.

 

Friland Produksjon får 13 250 000 i produksjonstilskudd til langfilmen Teori & Praksis, basert på Nikolaj Frobenius‘ roman med samme navn. Filmen er en svartsynt humoristisk historie om et uvanlig far-sønn forhold, og hva som skjer når troen på fremtiden får seg en på trynet, akkurat når man minst forventer det. Jens Lien, kjent for Den brysomme mannen (2006), skal regissere.

 

Jannicke Systad Jacobsen spillefilmdebuterer med en filmatisering av Olaug Nilssens suksessroman Få meg på, for faen fra 2005 og er basert på kapittelet "Alma og Artur" i romanen. Filmen handler om 15-årige Alma som vil PÅ og i gang med livet, ikke minst seksuallivet. Få meg på, for faen
skal produseres av Motlys og får 9 989 250 kroner i produksjonstilskudd.

 

Cinenord Kidstory får 10 061 000 kroner i produksjonstilskudd til langfilmen Jørgen + Anne = sant, basert på Vigdis Hjorths barneboksuksess med samme navn. Produsenter, manusforfatter og regissør er alle kvinner, og filmen handler om ni år gamle Anne som er fast bestemt på at Jørgen skal bli hennes kjæreste, selv om skolens peneste jente også er forelsket i ham. Selv om noen voksne ikke tror man kan bli ordentlig forelsket når man bare er ni år og går i fjerde, så vet Anne bedre. For det kan man!

 

Kinodokumentaren Gazas tårer følger ettervirkningene av Israels angrep på Gaza i januar 2009. Filmen retter fokus mot en ung gutts og to jenters fortelling fra helvete. Vi møter også deres foreldre og slektninger, som utfyller den grusomme historien. Den erfarne filmskaperen Vibeke Løkkeberg er regissør, produsent og medforfatter av manus sammen med sin mann Terje Kristiansen. Filmen produseres av deres selskap Nero Media AS og får 2 200 000 kroner i produksjonstilskudd.

 

Fjordholm filmproduksjon får 950 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen PUT ME TO REST (arbeidstittel). Billedkunstner og filmskaper
Jannicke Låker står for manus og regi i en film om en kvinnes sammenbrudd, alt skildret fra én vinkel i en leilighet.

 

Den tidligere Emmy-nominerte regissøren Lisa Marie Gamlem (for tv-serien Ping Pong) og produksjonsselskapet Yesbox Productions AS får 800 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Kjøttsår. Filmen handler om forholdet mellom den fjortenårige Jon og hans far. Filmen er basert på Jørn Kurt Bergos manus som vant Barnefilmfestivalens manuskonkurranse i 2008.

 

Eirik Smidesang Slåen står for både manus og regi når Ekkofilm AS er tildelt 900 000 kroner i produksjonstilskudd til kortfilmen Kniven, basert på tekster av den tyske dikteren Kurt Weill. Kniven er historien om en seriemorders ensomhet i jakten på nye ofre i en by der ingen lenger finnes, og regissøren beskriver filmen som et klaustrofobisk og labyrintaktig mareritt.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY