Nye veier for dokumentarister

”Nye veier til dokumentar” er en workshop som har resultert i rekke prisvinnende dokumentarfilmer. Nylig møttes dokumentareliten til ny workshop.

Norsk filminstitutts ordning "Nye Veier til Dokumentar" hadde sin fjerde samling på Vikersund 1. – 2. desember.

 

Hele ni produksjonsselskaper med totalt 19 filmarbeidere var representert med 10 svært forskjellige prosjekter. Nye Veier til Dokumentar er en slags løpende workshop der erfarne produsenter og regissører får fullfinansiert 30 minutters filmer som skal utfordre tema og form, og dermed utvikle deltakerne til å bli bedre filmskapere. Siden starten i 2007 er det fullført ca 10 filmer gjennom ordningen. To av vinnerne fra årets Grimstadfestival – Human og Kontroll – er begge resultat av denne satsingen. Et annet eksempel er Med Livets som Flyttelass som også har deltatt på flere festivaler, og vært vist gjentatte ganger på NRK. 2. desember var det premiere på Scener fra et Vennskap på Råfilm på Filmens Hus, osv.

 

”En sjelden mulighet til å utforske filmatiske ideer”. ”Flott å kunne utvikle seg som filmskaper uten å være avhengig av TV-kanaler eller kommersielle krefter”. ”Uvurderlig når det gjelder å knytte dokumentarmiljøet tettere sammen”. Dette er ifølge arrangørene kommentarer fra flere av regissørene.

 

Ordningen Nye Veier til Dokumentar er åpen for alle erfarne filmskapere som ønsker å sette seg selv på prøve.

 

Lagbildet ovenfor er tatt under samlingen på Vikersund.

 

Les mer om ordningen her.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nye veier for dokumentarister

”Nye veier til dokumentar” er en workshop som har resultert i rekke prisvinnende dokumentarfilmer. Nylig møttes dokumentareliten til ny workshop.

Norsk filminstitutts ordning "Nye Veier til Dokumentar" hadde sin fjerde samling på Vikersund 1. – 2. desember.

 

Hele ni produksjonsselskaper med totalt 19 filmarbeidere var representert med 10 svært forskjellige prosjekter. Nye Veier til Dokumentar er en slags løpende workshop der erfarne produsenter og regissører får fullfinansiert 30 minutters filmer som skal utfordre tema og form, og dermed utvikle deltakerne til å bli bedre filmskapere. Siden starten i 2007 er det fullført ca 10 filmer gjennom ordningen. To av vinnerne fra årets Grimstadfestival – Human og Kontroll – er begge resultat av denne satsingen. Et annet eksempel er Med Livets som Flyttelass som også har deltatt på flere festivaler, og vært vist gjentatte ganger på NRK. 2. desember var det premiere på Scener fra et Vennskap på Råfilm på Filmens Hus, osv.

 

”En sjelden mulighet til å utforske filmatiske ideer”. ”Flott å kunne utvikle seg som filmskaper uten å være avhengig av TV-kanaler eller kommersielle krefter”. ”Uvurderlig når det gjelder å knytte dokumentarmiljøet tettere sammen”. Dette er ifølge arrangørene kommentarer fra flere av regissørene.

 

Ordningen Nye Veier til Dokumentar er åpen for alle erfarne filmskapere som ønsker å sette seg selv på prøve.

 

Lagbildet ovenfor er tatt under samlingen på Vikersund.

 

Les mer om ordningen her.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY