Norske kortfilmer deltar på Sundance

De tre filmene Alle fugler av Sara Eliassen, Skylappjenta av Iram Haq og Slåsskampen av Keio og Dag Åstein er tatt ut til Sundance Film Festival i januar.

Sundance regnes som verdens viktigste festival for independentfilm produsert utenfor de etablerte studiosystemene, og festivalens styreleder er Robert Redford. Festivalen har lang historie for å presentere nye talenter, og regissører som Quentin Tarantino, Kevin Smith og Paul Thomas Anderson har alle hatt sine gjennombrudd her.

 

I tillegg til de tre kortfilmene deltar den norske dokumentarfilmen Russian Lessons av Andrei Nekrasov og Olga Konskaya i dokumentarkonkurransen ved festivalen, melder Norsk Filminstitutt.

 

Som eneste norske innslag var  Sara Eliassens Alle Fugler tatt ut til det internasjonale kortfilmprogrammet på Filmfestivalen i Venezia i sommer. Alle fugler er en dystopisk fabel om en lukket verden der en hver form for mening er i ferd med å forsvinne. De eneste gjenlevende menneskene er barn, men de har alle mistet evnen til å snakke. Manusforfatter og regissør Sara Eliassen holder for tiden på med en mastergrad i eksperimentell film ved San Fransisco Art Insitute.

 

Skylappjenta er laget av skuespiller, manusforfatter og regissør Iram Haq og handler om en norsk-pakistansk jente som rømmer fra tvangsekteskap og bryter med sin families kultur. Filmen er produsert av SF Norge og Storm Studios, og har kostet over tre millioner kroner å lage. Storm Studios har laget de visuelle effektene. Les mer om effektene her.

Les også intervju med Iram Haq.

 

Fra Skylappjenta

 

 Brødrene Keio og Dag Åstein har laget kortfilmen Slåsskampen, en film om en ung gutt som ikke er så tøff som han kanskje ønsker å være, og minst av alt når det kommer til slåssing. Slåsskampen ble tidligere i år vist under Nordisk Panorama i Reykjavik, Island, og på Up and Coming-festivalen i Hannover, Tyskland. Filmen er produsert av Motlys ved produsent Yngve Sæther.

 

Svenskene har to kortfilmer med i kortfilmprogrammet på Sundance, mens USA har 35 kortfilmer med. Totalt 70 filmer deltar i kortfilmprogrammet.

 

Sundance Film Festival finner som vanlig sted i delstaten Utah, i byene Park City, Salt Lake City, Ogden og Sundance, og går av stabelen den 21 – 31. januar 2010.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Norske kortfilmer deltar på Sundance

De tre filmene Alle fugler av Sara Eliassen, Skylappjenta av Iram Haq og Slåsskampen av Keio og Dag Åstein er tatt ut til Sundance Film Festival i januar.

Sundance regnes som verdens viktigste festival for independentfilm produsert utenfor de etablerte studiosystemene, og festivalens styreleder er Robert Redford. Festivalen har lang historie for å presentere nye talenter, og regissører som Quentin Tarantino, Kevin Smith og Paul Thomas Anderson har alle hatt sine gjennombrudd her.

 

I tillegg til de tre kortfilmene deltar den norske dokumentarfilmen Russian Lessons av Andrei Nekrasov og Olga Konskaya i dokumentarkonkurransen ved festivalen, melder Norsk Filminstitutt.

 

Som eneste norske innslag var  Sara Eliassens Alle Fugler tatt ut til det internasjonale kortfilmprogrammet på Filmfestivalen i Venezia i sommer. Alle fugler er en dystopisk fabel om en lukket verden der en hver form for mening er i ferd med å forsvinne. De eneste gjenlevende menneskene er barn, men de har alle mistet evnen til å snakke. Manusforfatter og regissør Sara Eliassen holder for tiden på med en mastergrad i eksperimentell film ved San Fransisco Art Insitute.

 

Skylappjenta er laget av skuespiller, manusforfatter og regissør Iram Haq og handler om en norsk-pakistansk jente som rømmer fra tvangsekteskap og bryter med sin families kultur. Filmen er produsert av SF Norge og Storm Studios, og har kostet over tre millioner kroner å lage. Storm Studios har laget de visuelle effektene. Les mer om effektene her.

Les også intervju med Iram Haq.

 

Fra Skylappjenta

 

 Brødrene Keio og Dag Åstein har laget kortfilmen Slåsskampen, en film om en ung gutt som ikke er så tøff som han kanskje ønsker å være, og minst av alt når det kommer til slåssing. Slåsskampen ble tidligere i år vist under Nordisk Panorama i Reykjavik, Island, og på Up and Coming-festivalen i Hannover, Tyskland. Filmen er produsert av Motlys ved produsent Yngve Sæther.

 

Svenskene har to kortfilmer med i kortfilmprogrammet på Sundance, mens USA har 35 kortfilmer med. Totalt 70 filmer deltar i kortfilmprogrammet.

 

Sundance Film Festival finner som vanlig sted i delstaten Utah, i byene Park City, Salt Lake City, Ogden og Sundance, og går av stabelen den 21 – 31. januar 2010.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY