Anders Baasmo blir Shooting Star

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen, sist sett i Vegas og Nord, er én av ti europeiske skuespillere som blir presentert internasjonalt under filmfestivalen i Berlin.

De siste årene har antallet Shooting Stars blitt redusert til ti deltakere. Baasmo Christiansen er altså en av ti unge og lovende europeiske skuespillere som blir presentert internasjonalt under Berlinalen. Han er også eneste nordiske skuespiller som er plukket ut i år. 

 

– Dette er kjempehyggelig, og en veldig fin anerkjennelse. Å være Shooting Star kan godt gi muligheter for å bli med på filmprosjekter utenfor Norge, men jeg er stolt og glad bare over å ha blitt plukket ut av denne juryen, sier Anders Baasmo Christiansen til NFI.

Det er trettende gang europeiske skuespillertalenter får sjansen til å promotere seg selv under filmfestivalen i Berlin. Under banneret Shooting Star får de utvalgte skuespillerne møte internasjonale skuespilleragenter og presse, og får anledning til å presentere seg selv, knytte forbindelser og bygge nettverk i den internasjonale filmbransjen.

 

Baasmo Christiansen fikk gode kritikker for sin rolle i filmen "Nord".

 

Tidligere har Norge vært representert med Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim, Aksel Hennie, Maria Bonnevie, Kristoffer Joner, Gørild Mauseth og Anneke von der Lippe.4

 

En internasjonal jury foretar utvelgelsen av totalt 10 Shooting Stars. Juryen i år har bestått av den tsjekkiske skuespilleren Ana Geislerová, den italienske regissøren Giuseppe Piccioni, den britiske casting directoren Leo Davis, og forfatter og Variety-redaktør Steven Gaydos fra USA og den tyske produsenten Karl Baumgartner, som blant annet har co-produsert Bent Hamers O’Horten.

 

– Denne begavede unge norske skuespilleren har et fysisk nærvær som både er kraftfullt og behersker stor følsomhet. Det er svært spennende å se ham gå fra flott actionhelt i én film til en følsom tolkning av den berømte forfatteren Henrik Ibsen i en annen, er uttalelsen fra juryen.

 

Baasmo Christiansen er født i 1976 og fikk sitt store gjennombrudd i Morten Tyldums Buddy. Han har vunnet flere priser for sine skuespillerprestasjoner i film og teater.

 

Festivalen i Berlin arrangeres 11. – 21. februar 2010.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Anders Baasmo blir Shooting Star

Skuespiller Anders Baasmo Christiansen, sist sett i Vegas og Nord, er én av ti europeiske skuespillere som blir presentert internasjonalt under filmfestivalen i Berlin.

De siste årene har antallet Shooting Stars blitt redusert til ti deltakere. Baasmo Christiansen er altså en av ti unge og lovende europeiske skuespillere som blir presentert internasjonalt under Berlinalen. Han er også eneste nordiske skuespiller som er plukket ut i år. 

 

– Dette er kjempehyggelig, og en veldig fin anerkjennelse. Å være Shooting Star kan godt gi muligheter for å bli med på filmprosjekter utenfor Norge, men jeg er stolt og glad bare over å ha blitt plukket ut av denne juryen, sier Anders Baasmo Christiansen til NFI.

Det er trettende gang europeiske skuespillertalenter får sjansen til å promotere seg selv under filmfestivalen i Berlin. Under banneret Shooting Star får de utvalgte skuespillerne møte internasjonale skuespilleragenter og presse, og får anledning til å presentere seg selv, knytte forbindelser og bygge nettverk i den internasjonale filmbransjen.

 

Baasmo Christiansen fikk gode kritikker for sin rolle i filmen "Nord".

 

Tidligere har Norge vært representert med Nicolai Cleve Broch, Ane Dahl Torp, Trond Espen Seim, Aksel Hennie, Maria Bonnevie, Kristoffer Joner, Gørild Mauseth og Anneke von der Lippe.4

 

En internasjonal jury foretar utvelgelsen av totalt 10 Shooting Stars. Juryen i år har bestått av den tsjekkiske skuespilleren Ana Geislerová, den italienske regissøren Giuseppe Piccioni, den britiske casting directoren Leo Davis, og forfatter og Variety-redaktør Steven Gaydos fra USA og den tyske produsenten Karl Baumgartner, som blant annet har co-produsert Bent Hamers O’Horten.

 

– Denne begavede unge norske skuespilleren har et fysisk nærvær som både er kraftfullt og behersker stor følsomhet. Det er svært spennende å se ham gå fra flott actionhelt i én film til en følsom tolkning av den berømte forfatteren Henrik Ibsen i en annen, er uttalelsen fra juryen.

 

Baasmo Christiansen er født i 1976 og fikk sitt store gjennombrudd i Morten Tyldums Buddy. Han har vunnet flere priser for sine skuespillerprestasjoner i film og teater.

 

Festivalen i Berlin arrangeres 11. – 21. februar 2010.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY