Stipend til Jacobsen og Kristiansen

Regissørene Katja Eyde Jacobsen og Stian Kristiansen får tilsammen 1,5 millioner i støtte gjennom Norsk filminstitutts regisatsning.

Støtten på 1,5 millioner kroner gis av Norsk filminstitutt til regissør- og produsent teamene Katja Eyde Jacobsen og Karin Julsrud fra 4 1/2, og til Stian Kristiansen og produsent Yngve Sæther i Motlys. Det melder Norske Filminstitutt i dag.

 

Regiutviklingsavtalen er rettet mot etablerte regissører og produsenter som ønsker å utvikle et langsiktig samarbeid om ett eller flere filmprosjekt. Avtalen er en del av Norsk filminstitutts talentutviklingsprogram, og skal på langsikt bidra til større kontinuitet for langfilmregissører.

 

Regissør Katja Eyde Jacobsen spillefilmdebuterte med ungdomsfilmen Yatzy tidligere i år. Debutfilmen ble produsert av 4 ½ og produsent Karin Julsrud.

– Jeg og Karin Julsrud er like nysgjerrige på å teste ut og utvikle nye metoder for å fortelle historier. Dette gir oss rom til å fortsette og videreutvikle et allerede godt samarbeid, sier Katja Eyde Jacobsen til NFI.

Hun har klare mål med støtten.

– Regiutviklingsavtalen er helt klart knyttet til ett konkret prosjekt, og jeg ønsker at vi i den andre enden av prosessen er nær en ny spillefilm. Målet er å kunne jobbe med historiefortelling løsrevet fra manus og nærmere den virkeligheten som omgir oss, sier Jacobsen.

 

Les også: Mellom uskyld og råskap (intervju med Katja Eyde Jacobsen)

Yngve Sæther startet som medprodusent på Folk flest bor i Kina fra 2002. Siden den gang har han produsert en rekke kortfilmer, og spillefilmdebuterte som hovedprodusent med Mannen som elsket Yngve i 2008.

 

Han vil bruke noe av støtten til å utvikle flere gode ungdomsfilmer.

– Det å kunne jobbe tett med en regissør utenom en ren produksjons- og opptaksperiode betyr mye for meg som produsent, også for den type filmer vi sammen ønsker å skape. Gode ungdomsfilmer er dessverre mangelvare i norsk film, sier produsent Yngve Sæther.

 

– Vi mener det er viktig å lage gode filmer som speiler denne viktige perioden i enkeltmenneskers liv, perioden da grunnlaget for resten av livet legges. Kristiansen og jeg ønsker å gi publikum mer spissede filmer med en klar signatur, avslutter han.

 

Les også intervju med Mannen som elsket Yngve-regissør Stian Kristiansen

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Stipend til Jacobsen og Kristiansen

Regissørene Katja Eyde Jacobsen og Stian Kristiansen får tilsammen 1,5 millioner i støtte gjennom Norsk filminstitutts regisatsning.

Støtten på 1,5 millioner kroner gis av Norsk filminstitutt til regissør- og produsent teamene Katja Eyde Jacobsen og Karin Julsrud fra 4 1/2, og til Stian Kristiansen og produsent Yngve Sæther i Motlys. Det melder Norske Filminstitutt i dag.

 

Regiutviklingsavtalen er rettet mot etablerte regissører og produsenter som ønsker å utvikle et langsiktig samarbeid om ett eller flere filmprosjekt. Avtalen er en del av Norsk filminstitutts talentutviklingsprogram, og skal på langsikt bidra til større kontinuitet for langfilmregissører.

 

Regissør Katja Eyde Jacobsen spillefilmdebuterte med ungdomsfilmen Yatzy tidligere i år. Debutfilmen ble produsert av 4 ½ og produsent Karin Julsrud.

– Jeg og Karin Julsrud er like nysgjerrige på å teste ut og utvikle nye metoder for å fortelle historier. Dette gir oss rom til å fortsette og videreutvikle et allerede godt samarbeid, sier Katja Eyde Jacobsen til NFI.

Hun har klare mål med støtten.

– Regiutviklingsavtalen er helt klart knyttet til ett konkret prosjekt, og jeg ønsker at vi i den andre enden av prosessen er nær en ny spillefilm. Målet er å kunne jobbe med historiefortelling løsrevet fra manus og nærmere den virkeligheten som omgir oss, sier Jacobsen.

 

Les også: Mellom uskyld og råskap (intervju med Katja Eyde Jacobsen)

Yngve Sæther startet som medprodusent på Folk flest bor i Kina fra 2002. Siden den gang har han produsert en rekke kortfilmer, og spillefilmdebuterte som hovedprodusent med Mannen som elsket Yngve i 2008.

 

Han vil bruke noe av støtten til å utvikle flere gode ungdomsfilmer.

– Det å kunne jobbe tett med en regissør utenom en ren produksjons- og opptaksperiode betyr mye for meg som produsent, også for den type filmer vi sammen ønsker å skape. Gode ungdomsfilmer er dessverre mangelvare i norsk film, sier produsent Yngve Sæther.

 

– Vi mener det er viktig å lage gode filmer som speiler denne viktige perioden i enkeltmenneskers liv, perioden da grunnlaget for resten av livet legges. Kristiansen og jeg ønsker å gi publikum mer spissede filmer med en klar signatur, avslutter han.

 

Les også intervju med Mannen som elsket Yngve-regissør Stian Kristiansen

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY