Motlys lager ny Renberg-film

Regissør Stian Kristiansen og produsent Ynvge Sæther i Motlys skal lage enda en film basert på en bok av Tore Renberg.

 

Motlys-produsent Yngve Sæther og regissør Stian Kristiansen har tidligere  laget Mannen som elsket Yngve, også basert på en roman av Tore Renberg.  Filmen vant fire Amanda-priser og ble nominert til Nordisk Råds filmpris. I dag fikk Motlys 1,9 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI til novellefilmen Videogutten.

 

Les også: Yngve Sæther utvalgt til Cannes og intervju med Stian Kristiansen.

Videogutten er fritt basert på kortromanen av Tore Renberg. Historien utspiller seg på slutten av 1980-tallet. Forholdet mellom 13 år gamle Hasse og Pål settes på prøve den dagen de aksepterer et tilbud om å oppsøke en gutt som er kjent for å ha en solid samling med filmer på video. Reisen de foretar seg går inn i et stadig mørkere terreng, der de unge utfordres til å møte grenser de ikke tidligere har vært i nærheten av.

 

Kristiansen regisserte en rekke kortfilmer før han begynte på Filmskolen på Lillehammer. Han har også vært skuespiller på Rogaland Teaters barne- og ungdomsteater. Yngve Sæther er filmprodusent i Motlys AS, hvor han startet som medprodusent på episodefilmen Folk flest bor i Kina i 2002. Sæther spillefilmdebuterte som hovedprodusent med Mannen som elsket Yngve.

 

Manusforfatter er Ravn Lanesskog. Prosjektet har tidligere fått 74 000 kroner i utviklingstilskudd av Norsk filminstitutt.

 

– Dette prosjektet har potensial til å bli en veldig utfordrende kortfilm, som vil oppleves helt annerledes enn romanen den er bygget på, sier konsulent Kalle Løchen i en pressemelding.

 

Filmen vil få en lengde på 30 minutter og har et totalbudsjett på 3 millioner kroner opplyser NFI.

 

I tillegg fikk to samproduksjoner støtte av filminstituttet i dag.

 

Cylinder Production AS får 1,5 millioner til samproduksjonen The Essence of Killing. Filmen får premiere i august neste år, og en tredjedel av filmen vil bli spilt inn på Filmcamp i Troms. To mindre roller er tiltenkt nordmenn. Stig Frode Henriksen har allerede takket ja til en av rollene, skriver NFI.

 

Polske Skopia film er hovedprodusent, og franske Iliade et films og irske Element Pictures er med som samprodusenter. FilmCamp i Målselv har bidratt til å fullfinansiere den norske andelen av samproduksjonen.

Filmen er en dramatisk historie om en politisk fange, mistenkt for terrorvirksomhet, som klarer å rømme fra en fangetransport til et ukjent bestemmelsessted i Europa. Hovedrolleinnehaver Vincent Gallo er kjent fra filmer som Arizona Dream, The Funeral og Goodfellas.

 

Regissør Jerzy Skolimovski har vunnet flere prestisjefylte priser, blant annet Gullbjørnen i Berlin for Le Depart. Totalbudsjettet på filmen er 25 millioner kroner.

 

Flimmer Film AS får 700 000 kroner i støtte til den romantiske komedien The Garbage Prince – en samproduksjon med finske Periferia Productions. Ingen opptak skal gjøres i Norge, men alt etterarbeidet bortsett fra klippen skal gjøres her. Komponist og lyddesigner er blant annet norske. Antatt norsk premiere er 31.03.2011

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Motlys lager ny Renberg-film

Regissør Stian Kristiansen og produsent Ynvge Sæther i Motlys skal lage enda en film basert på en bok av Tore Renberg.

 

Motlys-produsent Yngve Sæther og regissør Stian Kristiansen har tidligere  laget Mannen som elsket Yngve, også basert på en roman av Tore Renberg.  Filmen vant fire Amanda-priser og ble nominert til Nordisk Råds filmpris. I dag fikk Motlys 1,9 millioner kroner i produksjonstilskudd fra NFI til novellefilmen Videogutten.

 

Les også: Yngve Sæther utvalgt til Cannes og intervju med Stian Kristiansen.

Videogutten er fritt basert på kortromanen av Tore Renberg. Historien utspiller seg på slutten av 1980-tallet. Forholdet mellom 13 år gamle Hasse og Pål settes på prøve den dagen de aksepterer et tilbud om å oppsøke en gutt som er kjent for å ha en solid samling med filmer på video. Reisen de foretar seg går inn i et stadig mørkere terreng, der de unge utfordres til å møte grenser de ikke tidligere har vært i nærheten av.

 

Kristiansen regisserte en rekke kortfilmer før han begynte på Filmskolen på Lillehammer. Han har også vært skuespiller på Rogaland Teaters barne- og ungdomsteater. Yngve Sæther er filmprodusent i Motlys AS, hvor han startet som medprodusent på episodefilmen Folk flest bor i Kina i 2002. Sæther spillefilmdebuterte som hovedprodusent med Mannen som elsket Yngve.

 

Manusforfatter er Ravn Lanesskog. Prosjektet har tidligere fått 74 000 kroner i utviklingstilskudd av Norsk filminstitutt.

 

– Dette prosjektet har potensial til å bli en veldig utfordrende kortfilm, som vil oppleves helt annerledes enn romanen den er bygget på, sier konsulent Kalle Løchen i en pressemelding.

 

Filmen vil få en lengde på 30 minutter og har et totalbudsjett på 3 millioner kroner opplyser NFI.

 

I tillegg fikk to samproduksjoner støtte av filminstituttet i dag.

 

Cylinder Production AS får 1,5 millioner til samproduksjonen The Essence of Killing. Filmen får premiere i august neste år, og en tredjedel av filmen vil bli spilt inn på Filmcamp i Troms. To mindre roller er tiltenkt nordmenn. Stig Frode Henriksen har allerede takket ja til en av rollene, skriver NFI.

 

Polske Skopia film er hovedprodusent, og franske Iliade et films og irske Element Pictures er med som samprodusenter. FilmCamp i Målselv har bidratt til å fullfinansiere den norske andelen av samproduksjonen.

Filmen er en dramatisk historie om en politisk fange, mistenkt for terrorvirksomhet, som klarer å rømme fra en fangetransport til et ukjent bestemmelsessted i Europa. Hovedrolleinnehaver Vincent Gallo er kjent fra filmer som Arizona Dream, The Funeral og Goodfellas.

 

Regissør Jerzy Skolimovski har vunnet flere prestisjefylte priser, blant annet Gullbjørnen i Berlin for Le Depart. Totalbudsjettet på filmen er 25 millioner kroner.

 

Flimmer Film AS får 700 000 kroner i støtte til den romantiske komedien The Garbage Prince – en samproduksjon med finske Periferia Productions. Ingen opptak skal gjøres i Norge, men alt etterarbeidet bortsett fra klippen skal gjøres her. Komponist og lyddesigner er blant annet norske. Antatt norsk premiere er 31.03.2011

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY