Nå kommer de grønne produsentene

Over 20 naturprogram produsenter og fotografer har gått sammen og stiftet Norsk Naturfilmforening. – Det er nok av oppgaver å ta fatt på, sier lederen Arne Nævra.
 

 

Filmer om elg og bjørn, nasjonalparker og friluftsliv. Bak disse naturprogrammene står en rekke personer som nå har dannet egen forening: Norsk Naturfilmforening.

– Mange av oss har tenkt på det lenge, sier nyvalgt leder Arne Nævra i en pressemelding.

 

– Målet var å danne en forening både for faglig utvikling og sosiale aktiviteter. Foreningen vil være et sted å bygge faglig nettverk, etablere samarbeidsprosjekter og få i gang diskusjoner om alt fra kamerateknikk til dramaturgi og etikk i produksjonen. Det er nok av oppgaver å ta fatt på, sier Nævra.

 

Et av de viktigste oppgavene til foreningen blir og bedre de økonomiske vilkårene og de offentlige støttemulighetene. Norsk naturfilmproduksjon er en av de mest populære film- og tv-sjangrene, men mottar svært liten støtte.

Foreningen vil samarbeide med tilsvarende foreninger i Sverige og Danmark. Enkelte av produsentene er allerede medlem av Produsentforeningen, Filmforbundet og Norske Naturfotografer. Likevel har de funnet ut at naturfilmproduksjon er et spesielt felt, og at behovet for en egen forening for naturfilmfolket er stort.

 

– Den utrolig store oppslutningen om dette initiativet viser nettopp det, avslutter Nævra, som med seg i styret har kjente produsenter og fotografer som Per Magne Jensen, Egil Lund, Per Jarle Heggdalsvik og Arnt Mollan.

Norsk naturfilmproduksjon er tydelig en mannsbastion. Her et knippe produsenter og fotografer som i helgen stiftet Norsk Naturfilmforening. I annen rekke (midten), nyvalgt leder Arne Nævra. Foto: Baard Næss.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nå kommer de grønne produsentene

Over 20 naturprogram produsenter og fotografer har gått sammen og stiftet Norsk Naturfilmforening. – Det er nok av oppgaver å ta fatt på, sier lederen Arne Nævra.
 

 

Filmer om elg og bjørn, nasjonalparker og friluftsliv. Bak disse naturprogrammene står en rekke personer som nå har dannet egen forening: Norsk Naturfilmforening.

– Mange av oss har tenkt på det lenge, sier nyvalgt leder Arne Nævra i en pressemelding.

 

– Målet var å danne en forening både for faglig utvikling og sosiale aktiviteter. Foreningen vil være et sted å bygge faglig nettverk, etablere samarbeidsprosjekter og få i gang diskusjoner om alt fra kamerateknikk til dramaturgi og etikk i produksjonen. Det er nok av oppgaver å ta fatt på, sier Nævra.

 

Et av de viktigste oppgavene til foreningen blir og bedre de økonomiske vilkårene og de offentlige støttemulighetene. Norsk naturfilmproduksjon er en av de mest populære film- og tv-sjangrene, men mottar svært liten støtte.

Foreningen vil samarbeide med tilsvarende foreninger i Sverige og Danmark. Enkelte av produsentene er allerede medlem av Produsentforeningen, Filmforbundet og Norske Naturfotografer. Likevel har de funnet ut at naturfilmproduksjon er et spesielt felt, og at behovet for en egen forening for naturfilmfolket er stort.

 

– Den utrolig store oppslutningen om dette initiativet viser nettopp det, avslutter Nævra, som med seg i styret har kjente produsenter og fotografer som Per Magne Jensen, Egil Lund, Per Jarle Heggdalsvik og Arnt Mollan.

Norsk naturfilmproduksjon er tydelig en mannsbastion. Her et knippe produsenter og fotografer som i helgen stiftet Norsk Naturfilmforening. I annen rekke (midten), nyvalgt leder Arne Nævra. Foto: Baard Næss.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY