Digitalt klarsignal fra kinoene

Digitaliseringen av norske kinoer går i rasende tempo. 414 av landets 430 kinoer er nå klare for å digitaliseres, med full støtte fra kommunene.

 

Bransjeorganisasjonen Film & Kino melder i dag om at nesten alle landets 430 kinosaler er klare for å digitaliseres, etter at kommunene og kinoene har gitt sin tilslutning til den økonomiske modellen for digitaliseringen.

 

De store Hollywoodstudioene og distributørene bidrar til finansieringen, noe som er helt avgjørende for de små kinoenes deltakelse.

  

Prosessen er godt i gang og anbudene for levering av utstyr og tjenester for systemintegrasjon er nettopp sendt ut. Fristen for å levere tilbud er lagt til 4. januar 2010, noe som betyr at valg av leverandører vil være klart i slutten av januar, skriver Film & Kino.

 

Parallelt jobbes det også med å få til avtaler med de uavhengige distributørene om deltakelse i spleiselaget.

 

– Mange års forberedelser, og intensivt arbeid med å få avtalene på plass med Hollywood-studioene, har nå gitt full uttelling. Langt flere kinoer enn forventet har gitt oss fullmakt til å forhandle med leverandørene av utstyr og tjenester, sier fungerende Film & Kino direktør Roar Svartberg i en pressemelding.

  

Den økonomiske modellen som er valgt for digitaliseringen av de norske kinoene er unik. Sammen med distributørene finansierer Film & Kino en svært høy andel av de totale kostnadene. Dette gir samtlige kinoer rundt om i landet en mulighet til å være med, uavhengig av om de er blant de aller minste eller de største kinobedriftene.

  

Utrullingen av digitalt utstyr forventes å starte i månedsskiftet mars/april 2010.


LES OGSÅ: Truer digitaliseringen mangfoldet?

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Digitalt klarsignal fra kinoene

Digitaliseringen av norske kinoer går i rasende tempo. 414 av landets 430 kinoer er nå klare for å digitaliseres, med full støtte fra kommunene.

 

Bransjeorganisasjonen Film & Kino melder i dag om at nesten alle landets 430 kinosaler er klare for å digitaliseres, etter at kommunene og kinoene har gitt sin tilslutning til den økonomiske modellen for digitaliseringen.

 

De store Hollywoodstudioene og distributørene bidrar til finansieringen, noe som er helt avgjørende for de små kinoenes deltakelse.

  

Prosessen er godt i gang og anbudene for levering av utstyr og tjenester for systemintegrasjon er nettopp sendt ut. Fristen for å levere tilbud er lagt til 4. januar 2010, noe som betyr at valg av leverandører vil være klart i slutten av januar, skriver Film & Kino.

 

Parallelt jobbes det også med å få til avtaler med de uavhengige distributørene om deltakelse i spleiselaget.

 

– Mange års forberedelser, og intensivt arbeid med å få avtalene på plass med Hollywood-studioene, har nå gitt full uttelling. Langt flere kinoer enn forventet har gitt oss fullmakt til å forhandle med leverandørene av utstyr og tjenester, sier fungerende Film & Kino direktør Roar Svartberg i en pressemelding.

  

Den økonomiske modellen som er valgt for digitaliseringen av de norske kinoene er unik. Sammen med distributørene finansierer Film & Kino en svært høy andel av de totale kostnadene. Dette gir samtlige kinoer rundt om i landet en mulighet til å være med, uavhengig av om de er blant de aller minste eller de største kinobedriftene.

  

Utrullingen av digitalt utstyr forventes å starte i månedsskiftet mars/april 2010.


LES OGSÅ: Truer digitaliseringen mangfoldet?

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY