Leter etter samiske filmmanus

Det nyetablerte samiske filmsenteret i Kautokeino er på leting etter samiske kortfilmmanus, med inspirasjon fra samisk kultur.

I sommer ble det gitt 1,5 millioner kroner til et nytt internasjonalt samisk filmsenter. Nå har filmsenteret etablert seg i Kautokeino og ønsker å få tilsendt samiske kortfilmmanus. Disse vil bli utviklet videre i regi av filmsenteret, som også vil produsere filmen i 2010.

 

Målet er å fremme samisk kortfilm.

 

– Kortfilmen er ofte talentenes springbrett videre inn i filmbransjen og derfor vil Samisk Filmsenter i høst satse på samisk fiksjonskortfilm, skriver filmsenteret  i en pressemelding.

Manuset må være på samisk (julev, sør, nord- øst eller annet samisk) og ikke lenger enn 15 minutter langt. Sjangeren er fri, men skal være inspirert av samisk kultur, liv eller muntlig fortellertradisjon. Manuset kan være på idestadiet, men da må minst en sides synopsis sendes inn i tillegg.

I høst vil samisk Filmsenter arrangere et manusworkshop der utvalgte forfattere får jobbe videre med sine manus. En av manusene velges ut og forfatteren får støtte til å ferdigstille manuset med dramaturg.

Filmsenteret søker først og fremst etter erfarne manusforfattere, men skriver at det er åpent for andre til å sende inn manus. Fristen for innsending av manus er 23. oktober.
 

Anne Lajla Utsi er ansatt som midlertidig direktør ved senteret. Utsi er fra Kautokeino, har filmutdanning og erfaring fra egne filmproduksjoner. Hun har jobbet i mange år som festivalsjef for Samisk Filmfestival.

 

I tillegg til fokuset på kortfilm vil filmsenteret videre utover høsten jobbe med kompetanseheving av profesjonelle samiske filmarbeidere, og barn og unge. Ifølge Utsi er senteret i gang  med flere ulike tiltak innen samisk film, også innenfor filmdokumentasjon av tradisjonell samisk kultur.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Leter etter samiske filmmanus

Det nyetablerte samiske filmsenteret i Kautokeino er på leting etter samiske kortfilmmanus, med inspirasjon fra samisk kultur.

I sommer ble det gitt 1,5 millioner kroner til et nytt internasjonalt samisk filmsenter. Nå har filmsenteret etablert seg i Kautokeino og ønsker å få tilsendt samiske kortfilmmanus. Disse vil bli utviklet videre i regi av filmsenteret, som også vil produsere filmen i 2010.

 

Målet er å fremme samisk kortfilm.

 

– Kortfilmen er ofte talentenes springbrett videre inn i filmbransjen og derfor vil Samisk Filmsenter i høst satse på samisk fiksjonskortfilm, skriver filmsenteret  i en pressemelding.

Manuset må være på samisk (julev, sør, nord- øst eller annet samisk) og ikke lenger enn 15 minutter langt. Sjangeren er fri, men skal være inspirert av samisk kultur, liv eller muntlig fortellertradisjon. Manuset kan være på idestadiet, men da må minst en sides synopsis sendes inn i tillegg.

I høst vil samisk Filmsenter arrangere et manusworkshop der utvalgte forfattere får jobbe videre med sine manus. En av manusene velges ut og forfatteren får støtte til å ferdigstille manuset med dramaturg.

Filmsenteret søker først og fremst etter erfarne manusforfattere, men skriver at det er åpent for andre til å sende inn manus. Fristen for innsending av manus er 23. oktober.
 

Anne Lajla Utsi er ansatt som midlertidig direktør ved senteret. Utsi er fra Kautokeino, har filmutdanning og erfaring fra egne filmproduksjoner. Hun har jobbet i mange år som festivalsjef for Samisk Filmfestival.

 

I tillegg til fokuset på kortfilm vil filmsenteret videre utover høsten jobbe med kompetanseheving av profesjonelle samiske filmarbeidere, og barn og unge. Ifølge Utsi er senteret i gang  med flere ulike tiltak innen samisk film, også innenfor filmdokumentasjon av tradisjonell samisk kultur.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY