Grimstads farvel til kortfilmen?

Etter 22 år, vil Grimstad kommune skyve støtten til Kortfilmfestivalen over på det private næringslivet. – Dersom næringslivet overtar deres del, bryter de knutepunktavtalen, sier styreleder i festivalen, Solveig Solbakken.

I går kveld lå Kortfilmfestivalens skjebne i hendene på kommunestyret i Grimstad kommune. Kommunen sliter med et underskudd på 40 millioner kroner, og vil spare kostnader ved å kutte støtten til festivalen. Pengene det skulle stemmes over, var et beløp på 650.000 kroner. (Les også: Usikker fremtid for Kortfilmfestivalen)

 

Under møtet i går ble det vedtatt at Rådmannen skal arbeide for at private interessenter overtar kommunens bidrag til festivalen. Dersom dette ikke lykkes, vil kommunen vurdere å kutte all støtte.

 

– Slik jeg forstår det, har kommunen bedt rådmannen om å få penger av næringslivet til Grimstads del av knutepunktavtalen, sier Styreleder i festivalen, Solveig Solbakken.

 

Kortfilmfestivalen finansieres gjennom et spleiselag fra Kulturdepartementet, Grimstad kommune og Aust-Agder fylke. Spleiselaget er et resultat av festivalens status som knutepunktinstitusjon de siste tre årene.

 

– De har forpliktelser til Kortfilmfestivalen, og prøver å komme seg unna ved å sørge for at noen andre betaler. Dersom næringslivet overtar kommunens del, bryter de avtalen de har skrevet under på, mener Solbakken.

 

Festival neste år?

 

Grimstad kommune har ikke sagt opp knutepunktavtalen med festivalen, som har en oppsigelsestid på 18 måneder. Kommunen er dermed økonomisk forpliktet til å gi festivalen 650.000 kroner i 2010 og 2011.

– Det blir festival til neste år uansett. Men som styreleder syntes jeg det er synd om Kortfilmfestivalen ikke blir værende i Grimstad og på Sørlandet. Det er en internasjonal filmfestival, hvor det kommer gjester fra hele verden. Å miste festivalen her er trist for hele landsdelen, sier Solbakken.

 

Dersom knutepunktavtalen sies opp i år, må festivalen flyttes til 2012.

 

– Det er en viktig festival for Sørlandet, og vi vil kjempe for å beholde den der. Uansett så blir det festival neste år. Vi får bare håpe det ikke blir noen gravøl-festival.

 

Viktig for byen

 

I de 32 årene Kortfilmfestivalen har blitt arrangert, har 22 av de foregått i Grimstad. Festivalen har betydd mye for hotell-, restaurant-, og servicenæringen i byen.

 

– Kommuner rundt i landet står i kø for å få festivalen, som er blitt knutepunktinstitusjon. Å bli knutepunktinstitusjon innebærer at man kommer på statsbudsjettet, men det forplikter at fylkeskommune og vertskommune bidrar med midler, sier næringssjef i Grimstad, Arvid Johannessen, til avisen Grimstad Adressetidende.

 

Daglig leder i Kortfilmfestivalen Torunn Nyen, håper at festivalen kan fortsette å få være i Grimstad i fremtiden.

 

– Ingenting er endelig avgjort, selv om det er signaler på at vi kan miste støtten. Dette skyves inn i fremtiden.

 
 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Grimstads farvel til kortfilmen?

Etter 22 år, vil Grimstad kommune skyve støtten til Kortfilmfestivalen over på det private næringslivet. – Dersom næringslivet overtar deres del, bryter de knutepunktavtalen, sier styreleder i festivalen, Solveig Solbakken.

I går kveld lå Kortfilmfestivalens skjebne i hendene på kommunestyret i Grimstad kommune. Kommunen sliter med et underskudd på 40 millioner kroner, og vil spare kostnader ved å kutte støtten til festivalen. Pengene det skulle stemmes over, var et beløp på 650.000 kroner. (Les også: Usikker fremtid for Kortfilmfestivalen)

 

Under møtet i går ble det vedtatt at Rådmannen skal arbeide for at private interessenter overtar kommunens bidrag til festivalen. Dersom dette ikke lykkes, vil kommunen vurdere å kutte all støtte.

 

– Slik jeg forstår det, har kommunen bedt rådmannen om å få penger av næringslivet til Grimstads del av knutepunktavtalen, sier Styreleder i festivalen, Solveig Solbakken.

 

Kortfilmfestivalen finansieres gjennom et spleiselag fra Kulturdepartementet, Grimstad kommune og Aust-Agder fylke. Spleiselaget er et resultat av festivalens status som knutepunktinstitusjon de siste tre årene.

 

– De har forpliktelser til Kortfilmfestivalen, og prøver å komme seg unna ved å sørge for at noen andre betaler. Dersom næringslivet overtar kommunens del, bryter de avtalen de har skrevet under på, mener Solbakken.

 

Festival neste år?

 

Grimstad kommune har ikke sagt opp knutepunktavtalen med festivalen, som har en oppsigelsestid på 18 måneder. Kommunen er dermed økonomisk forpliktet til å gi festivalen 650.000 kroner i 2010 og 2011.

– Det blir festival til neste år uansett. Men som styreleder syntes jeg det er synd om Kortfilmfestivalen ikke blir værende i Grimstad og på Sørlandet. Det er en internasjonal filmfestival, hvor det kommer gjester fra hele verden. Å miste festivalen her er trist for hele landsdelen, sier Solbakken.

 

Dersom knutepunktavtalen sies opp i år, må festivalen flyttes til 2012.

 

– Det er en viktig festival for Sørlandet, og vi vil kjempe for å beholde den der. Uansett så blir det festival neste år. Vi får bare håpe det ikke blir noen gravøl-festival.

 

Viktig for byen

 

I de 32 årene Kortfilmfestivalen har blitt arrangert, har 22 av de foregått i Grimstad. Festivalen har betydd mye for hotell-, restaurant-, og servicenæringen i byen.

 

– Kommuner rundt i landet står i kø for å få festivalen, som er blitt knutepunktinstitusjon. Å bli knutepunktinstitusjon innebærer at man kommer på statsbudsjettet, men det forplikter at fylkeskommune og vertskommune bidrar med midler, sier næringssjef i Grimstad, Arvid Johannessen, til avisen Grimstad Adressetidende.

 

Daglig leder i Kortfilmfestivalen Torunn Nyen, håper at festivalen kan fortsette å få være i Grimstad i fremtiden.

 

– Ingenting er endelig avgjort, selv om det er signaler på at vi kan miste støtten. Dette skyves inn i fremtiden.

 
 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY