Gullbjørn-vinner fikk pris i Stavanger

Den irske regissøren David O´Reilly vant årets Cartoon d´Or for sin eksperimentelle animasjonskortfilm Please Say Something. NRK ble kåret til årets Broadcaster.

I helgen ble bransjeseminaret Cartoon Forum avsluttet i Stavanger. Over 700 mennesker fra den europeiske animasjonsbransjen har vært samlet i Stavanger for å presentere prosjekter. Det er første gang forumet arrangeres i Norge.

 

24 år gamle David O´Reilly har skrevet og regissert filmen Please Say Something, som vant Gullbjørnen for Beste kortfilm under årets filmfestival i Berlin. I Stavanger fikk han prisen Cartoon d´Or 2009 for beste europeiske animasjonsfilm. O´Reilly har tross sin unge alder regissert musikkvideo for U2, fra albumet No Line on the Horizon.  (se videoen her). Han regnes som en av de fremste eksperimentelle filmskaperne innen digital 3D.

 

NRK ble kåret til Best Broadcaster i kategorien Cartoon Tributes. Prisen går til et selskap eller en person som har hatt positiv innflytelse på den europeiske animasjonsbransjen i løpet av det siste året. Cake Entertainment fikk prisen for Best Investor/Distributor, og Brown Bag Films ble Best Producer.

 

Totalt 61 animasjonsprosjekter fra hele Europa, hovedsaklig TV-prosjekter, deltok på årets forum. Totalbudsjettet til alle prosjektene tilsammen er 1,275 milliarder norske kroner.

  

Fem norske prosjekter ble presentert for utenlandske produsenter på Cartoon Forum. Prosjektene representerte selskapene Maipo, Kool Produktion, Nordisk Film og TV, Farsnø, og SF Norge.

 

Se prisvinneren Please Say Something her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Gullbjørn-vinner fikk pris i Stavanger

Den irske regissøren David O´Reilly vant årets Cartoon d´Or for sin eksperimentelle animasjonskortfilm Please Say Something. NRK ble kåret til årets Broadcaster.

I helgen ble bransjeseminaret Cartoon Forum avsluttet i Stavanger. Over 700 mennesker fra den europeiske animasjonsbransjen har vært samlet i Stavanger for å presentere prosjekter. Det er første gang forumet arrangeres i Norge.

 

24 år gamle David O´Reilly har skrevet og regissert filmen Please Say Something, som vant Gullbjørnen for Beste kortfilm under årets filmfestival i Berlin. I Stavanger fikk han prisen Cartoon d´Or 2009 for beste europeiske animasjonsfilm. O´Reilly har tross sin unge alder regissert musikkvideo for U2, fra albumet No Line on the Horizon.  (se videoen her). Han regnes som en av de fremste eksperimentelle filmskaperne innen digital 3D.

 

NRK ble kåret til Best Broadcaster i kategorien Cartoon Tributes. Prisen går til et selskap eller en person som har hatt positiv innflytelse på den europeiske animasjonsbransjen i løpet av det siste året. Cake Entertainment fikk prisen for Best Investor/Distributor, og Brown Bag Films ble Best Producer.

 

Totalt 61 animasjonsprosjekter fra hele Europa, hovedsaklig TV-prosjekter, deltok på årets forum. Totalbudsjettet til alle prosjektene tilsammen er 1,275 milliarder norske kroner.

  

Fem norske prosjekter ble presentert for utenlandske produsenter på Cartoon Forum. Prosjektene representerte selskapene Maipo, Kool Produktion, Nordisk Film og TV, Farsnø, og SF Norge.

 

Se prisvinneren Please Say Something her.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY