Nordisk slutter med barnefilm

Nordisk Film legger ned barnefilmproduksjonen som følge av den nye billettstøtteordningen. – Vi kan ikke ta risikoen det vil innebære å lage barne- og familiefilm, sier Stein-Roger Bull.

Nordisk Film & TV legger ned produksjonen av barnefilmer med øyeblikkelig virkning. Dermed blir det slutt på Olsenbanden jr.-serien, skriver Dagbladet i dag.

 

Nedleggelsen kommer som følge av en endring i billettstøtteordningen, og medfører at to produsenter i Nordisk Film må gå. Den nye billettstøtteordningen innebærer at det settes et lavere tak på hvor mye offentlig støtte en film kan få.

 

Les også: Billettstøtten – ny boomerangeffekt?

 

– Dette kommer som et resultat av en ordning som vi har protestert kraftig mot i ett år. Nå som den nye ordningen likevel blir innført, har vi kommet til at vi ikke kan ta risikoen det vil innebære å lage barne- og familiefilm, sier Stein-Roger Bull, administrerende direktør i Nordisk Film og TV til Dagbladet.no.

 

I følge produsent i Nordsik Film, Rune H. Trondsen, har målet hele tiden vært å produsere to barnefilmer i året, og tjene nok penger på én av dem, slik at pengene kan dyttes inn i ny produksjon.

 

– Den nye filmstøtteordningen er generelt tryggere for det norske filmmiljøet, men for filmer som har ambisjoner om å nå et større publikum, som for eksempel barnefilmer, blir dette en dårlig ordning. Vi går ut av det nå, fordi det ikke lenger blir lønnsomt, sier Trondsen til Dagbladet.

 

Leif Holst-Jensen i Produsentforeningen syntes det er trist at Nordisk Film har besluttet å ikke lenger lage barnefilm. Ifølge Dagbladet sitter han for tiden i møte med Norsk Filminstitutt for å drøfte den alvorlige situasjonen.

 

– Vi har jo visst at det nye regelverket skulle gjøre det tøffere å produsere barnefilm. Men det er fryktelig synd at Nordisk Film som den største produsenten kaster inn håndkleet, sier han til Dagbladet.no.

 

Han mener det er kulturpolitisk svært viktig at det lages barne- og familiefilm også for norsk kinopublikum.

 

– Frykten nå er jo at dette er noe som sprer om seg, at det ikke lenger blir selskaper som står i kø for å lage filmer. Det neste året kan bli mye tøffere for filmbransjen, sier han.

 

Olsenbanden jr. og mestertyvens skatt får premiere som planlagt i begynnelsen av neste år. Men den sjuende filmen som var planlagt i sommer stanses.

1 kommentar til Nordisk slutter med barnefilm

  1. At Dagbladet gjør det, kan jeg forstå men i Rushprint?Hvorfor fokuseres det bare på at Nordisk Film slutter med barnefilm når de legger ned hele filmavdelingen i Norge? Verdens eldste filmselskap! Det lukter mediestrategi. Take a closer look, please.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nordisk slutter med barnefilm

Nordisk Film legger ned barnefilmproduksjonen som følge av den nye billettstøtteordningen. – Vi kan ikke ta risikoen det vil innebære å lage barne- og familiefilm, sier Stein-Roger Bull.

Nordisk Film & TV legger ned produksjonen av barnefilmer med øyeblikkelig virkning. Dermed blir det slutt på Olsenbanden jr.-serien, skriver Dagbladet i dag.

 

Nedleggelsen kommer som følge av en endring i billettstøtteordningen, og medfører at to produsenter i Nordisk Film må gå. Den nye billettstøtteordningen innebærer at det settes et lavere tak på hvor mye offentlig støtte en film kan få.

 

Les også: Billettstøtten – ny boomerangeffekt?

 

– Dette kommer som et resultat av en ordning som vi har protestert kraftig mot i ett år. Nå som den nye ordningen likevel blir innført, har vi kommet til at vi ikke kan ta risikoen det vil innebære å lage barne- og familiefilm, sier Stein-Roger Bull, administrerende direktør i Nordisk Film og TV til Dagbladet.no.

 

I følge produsent i Nordsik Film, Rune H. Trondsen, har målet hele tiden vært å produsere to barnefilmer i året, og tjene nok penger på én av dem, slik at pengene kan dyttes inn i ny produksjon.

 

– Den nye filmstøtteordningen er generelt tryggere for det norske filmmiljøet, men for filmer som har ambisjoner om å nå et større publikum, som for eksempel barnefilmer, blir dette en dårlig ordning. Vi går ut av det nå, fordi det ikke lenger blir lønnsomt, sier Trondsen til Dagbladet.

 

Leif Holst-Jensen i Produsentforeningen syntes det er trist at Nordisk Film har besluttet å ikke lenger lage barnefilm. Ifølge Dagbladet sitter han for tiden i møte med Norsk Filminstitutt for å drøfte den alvorlige situasjonen.

 

– Vi har jo visst at det nye regelverket skulle gjøre det tøffere å produsere barnefilm. Men det er fryktelig synd at Nordisk Film som den største produsenten kaster inn håndkleet, sier han til Dagbladet.no.

 

Han mener det er kulturpolitisk svært viktig at det lages barne- og familiefilm også for norsk kinopublikum.

 

– Frykten nå er jo at dette er noe som sprer om seg, at det ikke lenger blir selskaper som står i kø for å lage filmer. Det neste året kan bli mye tøffere for filmbransjen, sier han.

 

Olsenbanden jr. og mestertyvens skatt får premiere som planlagt i begynnelsen av neste år. Men den sjuende filmen som var planlagt i sommer stanses.

One Response to Nordisk slutter med barnefilm

  1. At Dagbladet gjør det, kan jeg forstå men i Rushprint?Hvorfor fokuseres det bare på at Nordisk Film slutter med barnefilm når de legger ned hele filmavdelingen i Norge? Verdens eldste filmselskap! Det lukter mediestrategi. Take a closer look, please.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY