Legger ned filmlaben

Storm Studios og Nordisk Film starter ett stort digitalt etterarbeidshus. Det betyr slutten på filmlaboratoriet i Norge.

Nordisk Film og Storm Studios starter et nytt selskap som skal levere et fullverdig tilbud innen digitalt etterarbeid. Storm og Nordisk Film vil eie hver sin andel. Storm Studios vil fortsette å være et selvstendig animasjons og VFX studio, opplyser Storm.

 

Nordisk Film har etterarbeidsavdeling i Norge, Danmark og Sverige. Det er Nordisk Film Post Production som i følge pressemeldingen har lett etter et passende “partner” i Norge.

Selskapet har fått navnet Nordisk Film Shortcut. De ansatte i Nordisk Film Post Production vil sammen med alle fasilitetene i Nydalen flytte ned til Storm Studios sin adresse på Grunerløkka. Flyttingen starter mest sannsynlig på nyåret. Storm Studios har i dag 25 ansatte, mens Nordisk Film Post Production i Norge har 28.

 

Nordisk har helt til nå gjort analogt etterarbeid på filmer, TV-produksjoner og reklamer, i tillegg til digitalt. I forbindelse med fusjoneringen og flyttingen, vil Nordisk Film legge ned filmlaboratoriet i Norge.

Det har lenge vært snakk om en nedleggelse av filmlaben, spesielt i lyset av den raske digitale utviklingen. I mars sa filmfotograf Hallvard Bræin til Rushprint at han fryktet en nedleggelse av filmlaben i Norge.

Fotograf John Christian Rosenlund skrev i et innlegg på Rushprint.no et par dager senere, at filmlaboratoriet er et framtidig kulturpolitisk valg på lik linje med opera, nasjonal bibliotek eller nasjonalteater.

 

Ulrik Rasch er administrerende direktør i Nordisk Film Post Production. Han sier nedleggelsen er et naturlig og nødvendig valg.

– Fremtiden er digital, og med Storm Studios har vi funnet den mest kompetente partneren til å bygge en sterk allianse i møte med fremtiden, sier Rasch i en pressemelding.

 

Styreleder i Storm Studios, Lars Hellebust, tilføyer:

– Tendensen i bransjen vår for tiden er å slå seg sammen, og det er viktig å samle kreftene. Med vår nye felles satsing har vi alle forutsetningene til å bli et vellykket etterarbeidshus. Det er derfor med positive forventninger vi går inn i samarbeidet med Nordisk Film, sier Hellebust.

 

Filmlaben i Nydalen er Norges eneste filmlaboratorie. Heretter blir nærmeste mulighet for filmfremkalling i nabolandene Sverige og Danmark.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Legger ned filmlaben

Storm Studios og Nordisk Film starter ett stort digitalt etterarbeidshus. Det betyr slutten på filmlaboratoriet i Norge.

Nordisk Film og Storm Studios starter et nytt selskap som skal levere et fullverdig tilbud innen digitalt etterarbeid. Storm og Nordisk Film vil eie hver sin andel. Storm Studios vil fortsette å være et selvstendig animasjons og VFX studio, opplyser Storm.

 

Nordisk Film har etterarbeidsavdeling i Norge, Danmark og Sverige. Det er Nordisk Film Post Production som i følge pressemeldingen har lett etter et passende “partner” i Norge.

Selskapet har fått navnet Nordisk Film Shortcut. De ansatte i Nordisk Film Post Production vil sammen med alle fasilitetene i Nydalen flytte ned til Storm Studios sin adresse på Grunerløkka. Flyttingen starter mest sannsynlig på nyåret. Storm Studios har i dag 25 ansatte, mens Nordisk Film Post Production i Norge har 28.

 

Nordisk har helt til nå gjort analogt etterarbeid på filmer, TV-produksjoner og reklamer, i tillegg til digitalt. I forbindelse med fusjoneringen og flyttingen, vil Nordisk Film legge ned filmlaboratoriet i Norge.

Det har lenge vært snakk om en nedleggelse av filmlaben, spesielt i lyset av den raske digitale utviklingen. I mars sa filmfotograf Hallvard Bræin til Rushprint at han fryktet en nedleggelse av filmlaben i Norge.

Fotograf John Christian Rosenlund skrev i et innlegg på Rushprint.no et par dager senere, at filmlaboratoriet er et framtidig kulturpolitisk valg på lik linje med opera, nasjonal bibliotek eller nasjonalteater.

 

Ulrik Rasch er administrerende direktør i Nordisk Film Post Production. Han sier nedleggelsen er et naturlig og nødvendig valg.

– Fremtiden er digital, og med Storm Studios har vi funnet den mest kompetente partneren til å bygge en sterk allianse i møte med fremtiden, sier Rasch i en pressemelding.

 

Styreleder i Storm Studios, Lars Hellebust, tilføyer:

– Tendensen i bransjen vår for tiden er å slå seg sammen, og det er viktig å samle kreftene. Med vår nye felles satsing har vi alle forutsetningene til å bli et vellykket etterarbeidshus. Det er derfor med positive forventninger vi går inn i samarbeidet med Nordisk Film, sier Hellebust.

 

Filmlaben i Nydalen er Norges eneste filmlaboratorie. Heretter blir nærmeste mulighet for filmfremkalling i nabolandene Sverige og Danmark.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY