Konkurrerer om europeisk Oscar

Nord og Max Manus er Norges kandidater til prisen European Film Awards – den europeiske filmens Oscar.

 

De to norske filmene står på listen sammen med 46 andre europeiske filmer. Alle filmene vises til de 1800 medlemmene av Det Europeiske filmakademiet, som hver og en skal stemme på sin favoritt. I begynnelsen av november står bare noen få hovednominerte filmer igjen på listen.

 

Prisen deles ut den 12.desember i Ruhr. I fjor stakk Matteo Garrones Gomorrah av med prisen for Beste europeiske film.

 

Regissør Rune Denstad Langlo (Nord) og regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning (Max Manus) skal konkurrere mot filmer som Anthichrist, Brutte Omfavnelser, The Reader, Slumdog Millionaire, Cannes-vinneren Det Hvite Båndet, og Menn som hater kvinner.

 

Ingen norske spillefilmer har tidligere vært nominert til prisen Beste europeiske film. Et par norske kortfilmer har vært nominert i kortfilmkategorien, men ikke vunnet. Liv Ullmann vant derimot European Film Award-pris i 2004, i kategorien European Achievement in World Cinema.

 

EFA skal også dele ut et Folkets pris. Vinneren blir stemt frem av publikum, og du kan stemme her.

 

Se fullstendig liste over de nominerte filmene.

 

 

4 kommentarer til Konkurrerer om europeisk Oscar

  1. Om jeg ikke tar feil ble den norske dokumentaren Belarusian Waltz nominert til denne i fjor. Vant de prisen? Og er det mulig å se denne?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Konkurrerer om europeisk Oscar

Nord og Max Manus er Norges kandidater til prisen European Film Awards – den europeiske filmens Oscar.

 

De to norske filmene står på listen sammen med 46 andre europeiske filmer. Alle filmene vises til de 1800 medlemmene av Det Europeiske filmakademiet, som hver og en skal stemme på sin favoritt. I begynnelsen av november står bare noen få hovednominerte filmer igjen på listen.

 

Prisen deles ut den 12.desember i Ruhr. I fjor stakk Matteo Garrones Gomorrah av med prisen for Beste europeiske film.

 

Regissør Rune Denstad Langlo (Nord) og regissørene Espen Sandberg og Joachim Rønning (Max Manus) skal konkurrere mot filmer som Anthichrist, Brutte Omfavnelser, The Reader, Slumdog Millionaire, Cannes-vinneren Det Hvite Båndet, og Menn som hater kvinner.

 

Ingen norske spillefilmer har tidligere vært nominert til prisen Beste europeiske film. Et par norske kortfilmer har vært nominert i kortfilmkategorien, men ikke vunnet. Liv Ullmann vant derimot European Film Award-pris i 2004, i kategorien European Achievement in World Cinema.

 

EFA skal også dele ut et Folkets pris. Vinneren blir stemt frem av publikum, og du kan stemme her.

 

Se fullstendig liste over de nominerte filmene.

 

 

4 Responses to Konkurrerer om europeisk Oscar

  1. Om jeg ikke tar feil ble den norske dokumentaren Belarusian Waltz nominert til denne i fjor. Vant de prisen? Og er det mulig å se denne?

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY