Erik Gandini til Oslo

7. oktober kommer den svensk-italienske regissøren Erik Gandini på Oslo-besøk, i forbindelse med norgespremieren på filmen Videocrazy.

I dag, onsdag 16. september, går startskuddet for Cinematekets store dokumentarsatsing, Råfilm.

 

To ganger i måneden vil Cinemateket arrangere dokumentarkvelder med visninger, regissørmøter, debatter, diskusjoner og temakvelder. Det blir også premierer på nye norske dokumentarer, med spesiell fokus på filmer produsert i ordningen Nye veier til dokumentarfilm.

 

På åpningen ikveld blir det visning av Grimstad-vinneren Kontroll av Hanne Myren, og premiere på filmen Med vennlig hilsen, regissert av Charlotte Thiis-Evensen. Etter visningene er det fest i de nye lokalene i 2. etasje på Filmens Hus.

  

Italiensk-svenske Erik Gandini blir første utenlandske gjest som besøker arrangementet. Videocrazy vises for første gang i Norge på Cinemateket den 7.oktober. Den Berlusconi-kritiske dokumentaren har allerede vakt sterke reaksjoner. Den har fått sensur i Italia, men var i forrige uke den fjerde mest sette filmen i landet. Videocracy skildrer hvordan Berlusconi bruker sin mediemakt politisk, og hvordan han fyller alle tv-kanalene sine med halvnakne damer og tanketomme game-shows.

 

Videocrazy ble tatt ut til filmfestivalen i Venezia og i Toronto. I Venezia skapte filmen nærmest kaos på grunn av den store pågangen til visningene.

 

– Jeg lagde filmen fordi mange av vennene mine lo av italiensk tv, og av Berlusconi. Etter filmen lo de ikke lenger. Den har til og med blitt utnevnt til årets skrekkfilm, sa Gandini på en pressekonferanse i Venezia.

 

Gandini har fra før vakt oppmerksomhet med filmer som Surplus: Terrorized Into Being Consumers (2003), om det moderne forbrukersamfunnet, og Gitmo – The New Rules of War (2005), om Guantanamo.

 

Dagen etter visningen arrangerer NFI Mesterklasse med Erik Gandini. Problemstillinger som vil bli drøftet er: Hvordan lykkes med å lage en internasjonal dokumentarfilm? Hvordan gi filmen en egen, skandinavisk identitet?

 

Påmeldingsfrist til arrangementet er 25. september. Les mer om mesterklassen på NFI sine hjemmesider.

 

Les også: Får stor kinolansering i Italia (Rushblogg) og Videocrazy (Rushblogg)

 

Se traileren til Videocrazy her:

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Erik Gandini til Oslo

7. oktober kommer den svensk-italienske regissøren Erik Gandini på Oslo-besøk, i forbindelse med norgespremieren på filmen Videocrazy.

I dag, onsdag 16. september, går startskuddet for Cinematekets store dokumentarsatsing, Råfilm.

 

To ganger i måneden vil Cinemateket arrangere dokumentarkvelder med visninger, regissørmøter, debatter, diskusjoner og temakvelder. Det blir også premierer på nye norske dokumentarer, med spesiell fokus på filmer produsert i ordningen Nye veier til dokumentarfilm.

 

På åpningen ikveld blir det visning av Grimstad-vinneren Kontroll av Hanne Myren, og premiere på filmen Med vennlig hilsen, regissert av Charlotte Thiis-Evensen. Etter visningene er det fest i de nye lokalene i 2. etasje på Filmens Hus.

  

Italiensk-svenske Erik Gandini blir første utenlandske gjest som besøker arrangementet. Videocrazy vises for første gang i Norge på Cinemateket den 7.oktober. Den Berlusconi-kritiske dokumentaren har allerede vakt sterke reaksjoner. Den har fått sensur i Italia, men var i forrige uke den fjerde mest sette filmen i landet. Videocracy skildrer hvordan Berlusconi bruker sin mediemakt politisk, og hvordan han fyller alle tv-kanalene sine med halvnakne damer og tanketomme game-shows.

 

Videocrazy ble tatt ut til filmfestivalen i Venezia og i Toronto. I Venezia skapte filmen nærmest kaos på grunn av den store pågangen til visningene.

 

– Jeg lagde filmen fordi mange av vennene mine lo av italiensk tv, og av Berlusconi. Etter filmen lo de ikke lenger. Den har til og med blitt utnevnt til årets skrekkfilm, sa Gandini på en pressekonferanse i Venezia.

 

Gandini har fra før vakt oppmerksomhet med filmer som Surplus: Terrorized Into Being Consumers (2003), om det moderne forbrukersamfunnet, og Gitmo – The New Rules of War (2005), om Guantanamo.

 

Dagen etter visningen arrangerer NFI Mesterklasse med Erik Gandini. Problemstillinger som vil bli drøftet er: Hvordan lykkes med å lage en internasjonal dokumentarfilm? Hvordan gi filmen en egen, skandinavisk identitet?

 

Påmeldingsfrist til arrangementet er 25. september. Les mer om mesterklassen på NFI sine hjemmesider.

 

Les også: Får stor kinolansering i Italia (Rushblogg) og Videocrazy (Rushblogg)

 

Se traileren til Videocrazy her:

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY