Effektpris til Max Manus

Storm Studios og VFX supervisor Øystein Larsen fikk prisen for Beste visuelle effekter på en spillefilm, for arbeidet på Max Manus.

Det er bare noen uker siden at Max Manus fikk syv Amanda-priser under Filmfestivalen i Haugesund. I dag mottok filmen en pris den ikke kunne ha vunnet i Haugesund. Max Manus konkurrerte med barnefilmen Olsenbanden Jr. og Det Sorte Gullet om prisen for Beste visuelle effekter. Både Storm Studios og Gimpville sitt arbeid på vinnerfilmen var nominert i kategorien Kinofilm/Kortfilm. Storm Studios vant prisen sammen med VFX Supervisor på filmen, Øystein Larsen.

 

Storm Studios vant også BVE-prisen i fjor, for spillefilmen Radiopiratene.

 

Det omfattende arbeidet med effektene på Max Manus ble fordelt mellom flere studioer i Oslo; Gimpville, Storm Studios, The Chimney Pot (nå Storyline Studios) og Filmkameratene.

 

3D og etterarbeidshuset Gimpville mottok prisen for beste VFX på en reklamefilm, for denne reklamefilmen for Shell:

 

 

 

Promofilmen og grafikken til TV 2 Sporten Arena nådde helt opp i kategorien beste effekter laget for TV. Selskapet Placebo Effects mottok prisen. Samme selskap mottok også pris for beste musikkvideo, for artisten September og videoen til Can`t get over.

 

Fotograf og regissør Morten Skallerud, blant annet kjent for å ha laget Året gjennom Børfjord (1991), mottok Æresprisen under utdelingen. Skallerud har gjennom sitt eget selskap Camera Magica spesialisert seg på filmer fotografert med 65 og 70 mm kamera.

 

– Æresprisen skal gå til en som har holdt på i bransjen en stund. Før effekt ”boomen” startet, sa Morten Moen i priskomiteen, til Rushprint tidligere i år.

 

Det er andre gang prisen for beste visuelle effekter deles ut i Norge. Prisen ble opprettet i fjor, for å sette mer fokus på den stadig voksende VFX-industrien i Norge. Prisen arrangeres av nyoppstartede Norsk forening for visuelle effekter, og skal hedre de kreative talentene som de siste årene har vært med på å heve norsk film.

 

Juryen bestod i år av Martin Gant, som har jobbet med effekter på en mengde utenlandske og norske filmer. Gant vant Æresprisen under fjorårets prisutdeling. Årets æresprisvinner Morten Skallerud satt også i juryen, samt de utenlandske VFX-guruene Eric Hanson og Dayne Cowan, som har jobbet på store produksjoner som The Day After Tomorrow og Batman Begins.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Effektpris til Max Manus

Storm Studios og VFX supervisor Øystein Larsen fikk prisen for Beste visuelle effekter på en spillefilm, for arbeidet på Max Manus.

Det er bare noen uker siden at Max Manus fikk syv Amanda-priser under Filmfestivalen i Haugesund. I dag mottok filmen en pris den ikke kunne ha vunnet i Haugesund. Max Manus konkurrerte med barnefilmen Olsenbanden Jr. og Det Sorte Gullet om prisen for Beste visuelle effekter. Både Storm Studios og Gimpville sitt arbeid på vinnerfilmen var nominert i kategorien Kinofilm/Kortfilm. Storm Studios vant prisen sammen med VFX Supervisor på filmen, Øystein Larsen.

 

Storm Studios vant også BVE-prisen i fjor, for spillefilmen Radiopiratene.

 

Det omfattende arbeidet med effektene på Max Manus ble fordelt mellom flere studioer i Oslo; Gimpville, Storm Studios, The Chimney Pot (nå Storyline Studios) og Filmkameratene.

 

3D og etterarbeidshuset Gimpville mottok prisen for beste VFX på en reklamefilm, for denne reklamefilmen for Shell:

 

 

 

Promofilmen og grafikken til TV 2 Sporten Arena nådde helt opp i kategorien beste effekter laget for TV. Selskapet Placebo Effects mottok prisen. Samme selskap mottok også pris for beste musikkvideo, for artisten September og videoen til Can`t get over.

 

Fotograf og regissør Morten Skallerud, blant annet kjent for å ha laget Året gjennom Børfjord (1991), mottok Æresprisen under utdelingen. Skallerud har gjennom sitt eget selskap Camera Magica spesialisert seg på filmer fotografert med 65 og 70 mm kamera.

 

– Æresprisen skal gå til en som har holdt på i bransjen en stund. Før effekt ”boomen” startet, sa Morten Moen i priskomiteen, til Rushprint tidligere i år.

 

Det er andre gang prisen for beste visuelle effekter deles ut i Norge. Prisen ble opprettet i fjor, for å sette mer fokus på den stadig voksende VFX-industrien i Norge. Prisen arrangeres av nyoppstartede Norsk forening for visuelle effekter, og skal hedre de kreative talentene som de siste årene har vært med på å heve norsk film.

 

Juryen bestod i år av Martin Gant, som har jobbet med effekter på en mengde utenlandske og norske filmer. Gant vant Æresprisen under fjorårets prisutdeling. Årets æresprisvinner Morten Skallerud satt også i juryen, samt de utenlandske VFX-guruene Eric Hanson og Dayne Cowan, som har jobbet på store produksjoner som The Day After Tomorrow og Batman Begins.

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY