Animasjonstreff i Stavanger

Akkurat nå er over 700 mennesker fra den europeiske animasjonsbransjen samlet i Stavanger.

Anledningen er bransjeseminaret Cartoon Forum, som arrangeres i Norge for første gang. Forumet feirer 20 år og har etterhvert blitt et svært viktig møtested for animasjonsbransjen. Her samles all slags bransjefolk i håp om å utvikle co-produksjoner, eller få støtte til distribusjon. 61 animasjonsprosjekter fra hele Europa, hovedsaklig TV-prosjekter, blir presentert på forumet.

 

Totalbudsjettet på alle prosjektene tilsammen er svimlende 1,275 milliarder norske kroner.

  

Fem norske prosjekter skal presenteres på Cartoon Forum. Listen over norske produksjonsselskaper som er plukket ut inkluderer Maipo, Kool Produktion, Nordisk Film og TV, Farsnø, og SF Norge. Danmark representerer tre prosjekter, Finland har to, og Sverige har ett. Frankrike stiller sterkt i år. De har med seg 15 prosjekter til Stavanger.

 

Forumet avsluttes imorgen fredag 25. september. Det skal også deles ut pris, Cartoon d´Or 2009, for beste europeiske animerte kortfilm.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Animasjonstreff i Stavanger

Akkurat nå er over 700 mennesker fra den europeiske animasjonsbransjen samlet i Stavanger.

Anledningen er bransjeseminaret Cartoon Forum, som arrangeres i Norge for første gang. Forumet feirer 20 år og har etterhvert blitt et svært viktig møtested for animasjonsbransjen. Her samles all slags bransjefolk i håp om å utvikle co-produksjoner, eller få støtte til distribusjon. 61 animasjonsprosjekter fra hele Europa, hovedsaklig TV-prosjekter, blir presentert på forumet.

 

Totalbudsjettet på alle prosjektene tilsammen er svimlende 1,275 milliarder norske kroner.

  

Fem norske prosjekter skal presenteres på Cartoon Forum. Listen over norske produksjonsselskaper som er plukket ut inkluderer Maipo, Kool Produktion, Nordisk Film og TV, Farsnø, og SF Norge. Danmark representerer tre prosjekter, Finland har to, og Sverige har ett. Frankrike stiller sterkt i år. De har med seg 15 prosjekter til Stavanger.

 

Forumet avsluttes imorgen fredag 25. september. Det skal også deles ut pris, Cartoon d´Or 2009, for beste europeiske animerte kortfilm.

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY