Tyldum joiner Zentropa

Den norske regissøren Morten Tyldum er siste tilskudd i registallen til Zentropa Norway. Produsent Valerie Saunders har valgt Tyldum som regissør på filmatiseringen av Eirik Wekres roman Operasjon Snøhvit.

– Jeg har lenge lett etter en ung regissør, med et par filmer bak seg.  Morten Tyldum har engasjementet, styrken og innsikten, og har mye å tilby norsk film. Det er tilfredstillende å skulle gi han muligheter som kan hjelpe på karrieren hans, forteller Zentropa Norway produsent Valerie Saunders i en pressemelding.

 

– Vi har lekt med ideen lenge, og flere andre prosjekter har vært aktuelle. Men nå har vi kokt det ned til finansthrilleren Operasjon Snøhvit. Dette er en krimhistorie som har mer å tilby enn bare vold og dra, sier hun.

Morten Tyldum vil snart begynne med researcharbeidet på filmen. Manusforfatter på prosjektet er ennå ikke bestemt. Finansieringen begynner i januar 2010.

 

Tyldum slo igjennom som regissør med filmen Buddy i 2003. Han har filmutdanning fra School of Visual Arts i New York, og har i flere år jobbet i NRK. Han stod også for innslaget om Høyre i Folk flest bor i Kina. De siste årene har han gjort mange reklamefilmer.

 

Fra før av har produsent Valeria Saunders inngått en samarbeidsavtale med regissørene Unni Straume, Petter Næss og Jens Lien.

Produsent Valerie Saunders

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tyldum joiner Zentropa

Den norske regissøren Morten Tyldum er siste tilskudd i registallen til Zentropa Norway. Produsent Valerie Saunders har valgt Tyldum som regissør på filmatiseringen av Eirik Wekres roman Operasjon Snøhvit.

– Jeg har lenge lett etter en ung regissør, med et par filmer bak seg.  Morten Tyldum har engasjementet, styrken og innsikten, og har mye å tilby norsk film. Det er tilfredstillende å skulle gi han muligheter som kan hjelpe på karrieren hans, forteller Zentropa Norway produsent Valerie Saunders i en pressemelding.

 

– Vi har lekt med ideen lenge, og flere andre prosjekter har vært aktuelle. Men nå har vi kokt det ned til finansthrilleren Operasjon Snøhvit. Dette er en krimhistorie som har mer å tilby enn bare vold og dra, sier hun.

Morten Tyldum vil snart begynne med researcharbeidet på filmen. Manusforfatter på prosjektet er ennå ikke bestemt. Finansieringen begynner i januar 2010.

 

Tyldum slo igjennom som regissør med filmen Buddy i 2003. Han har filmutdanning fra School of Visual Arts i New York, og har i flere år jobbet i NRK. Han stod også for innslaget om Høyre i Folk flest bor i Kina. De siste årene har han gjort mange reklamefilmer.

 

Fra før av har produsent Valeria Saunders inngått en samarbeidsavtale med regissørene Unni Straume, Petter Næss og Jens Lien.

Produsent Valerie Saunders

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY