Gjev pris til norsk dokumentarfilm

Den norske dokumentarfilmen Yodok Stories har vunnet prisen "Spirit of Freedom" på den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem. Bak filmen står Stavanger-baserte Piraya Film, som nylig ble Emmy-nominert for en av filmene sine.

Filmen Yodok Stories (2008) forteller historien om Nord-Koreas aller mørkeste hemmelighet, konsentrasjonsleirene for ”klassefiender”. Filmen tar utgangspunkt i en tidligere propagandaregissør fra Nord-Korea. Som flyktning i Sør-Korea setter han opp en musikal som forteller den gruvekkende historien om konsentrasjonsleiren Yodok i hjemlandet, og filmen følger musikalen fram til premieren i Sør-Koreas hovedstad Seoul.


Under Jerusalem International Film Festival i juli ble Yodok Stories tildelt prisen ”Spirit of freedom”. Prisen er på 10 000 dollar, og ifølge NFI regnes den som en av de mest prestisjefylte på festivalen. Prisen deles ut til fiksjons- eller dokumentarfilmer som tar opp spørsmål om menneskerettigheter og ytringsfrihet.

 

Jerusalem International Film Festival arrangeres i år for 24. gang. Den pågikk fra 9.-18. juli og er Israels viktigste filmfestival. Under festivalen viser mellom 150 og 200 filmer årlig.

 

Yodok Stories er produsert av Piraya Film i Stavanger, ved produsent og fotograf Torstein Grude. Selskapet har i ni år produsert politisk dokumentarfilm. En av Polens fremste dokumentarfilmskapere, Andrzej Fidyk, har regissert Yodok Stories.

 

Filmen har kinopremiere i Norge 16. oktober. 

 

Produsent/fotograf Torstein Grude og regissør Andrzej Fidyk

 

I sommer ble det også klart at Fidyk og Piraya Film sin dokumentarfilm Belarusian Waltz er nominert til Emmy-prisen i kategorien News & Documentary.

 

Belarusian Waltz handler om performancekunstneren Alexander Pushkin, som med utallige offentlige stunts opponerer mot diktaturet i Hviterussland.

 

Emmy-prisen deles ut 21. september.

 

Se trailer til Belarusian Waltz her:

 


 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Gjev pris til norsk dokumentarfilm

Den norske dokumentarfilmen Yodok Stories har vunnet prisen "Spirit of Freedom" på den internasjonale filmfestivalen i Jerusalem. Bak filmen står Stavanger-baserte Piraya Film, som nylig ble Emmy-nominert for en av filmene sine.

Filmen Yodok Stories (2008) forteller historien om Nord-Koreas aller mørkeste hemmelighet, konsentrasjonsleirene for ”klassefiender”. Filmen tar utgangspunkt i en tidligere propagandaregissør fra Nord-Korea. Som flyktning i Sør-Korea setter han opp en musikal som forteller den gruvekkende historien om konsentrasjonsleiren Yodok i hjemlandet, og filmen følger musikalen fram til premieren i Sør-Koreas hovedstad Seoul.


Under Jerusalem International Film Festival i juli ble Yodok Stories tildelt prisen ”Spirit of freedom”. Prisen er på 10 000 dollar, og ifølge NFI regnes den som en av de mest prestisjefylte på festivalen. Prisen deles ut til fiksjons- eller dokumentarfilmer som tar opp spørsmål om menneskerettigheter og ytringsfrihet.

 

Jerusalem International Film Festival arrangeres i år for 24. gang. Den pågikk fra 9.-18. juli og er Israels viktigste filmfestival. Under festivalen viser mellom 150 og 200 filmer årlig.

 

Yodok Stories er produsert av Piraya Film i Stavanger, ved produsent og fotograf Torstein Grude. Selskapet har i ni år produsert politisk dokumentarfilm. En av Polens fremste dokumentarfilmskapere, Andrzej Fidyk, har regissert Yodok Stories.

 

Filmen har kinopremiere i Norge 16. oktober. 

 

Produsent/fotograf Torstein Grude og regissør Andrzej Fidyk

 

I sommer ble det også klart at Fidyk og Piraya Film sin dokumentarfilm Belarusian Waltz er nominert til Emmy-prisen i kategorien News & Documentary.

 

Belarusian Waltz handler om performancekunstneren Alexander Pushkin, som med utallige offentlige stunts opponerer mot diktaturet i Hviterussland.

 

Emmy-prisen deles ut 21. september.

 

Se trailer til Belarusian Waltz her:

 


 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY