Kvinnedominert Hvaler-sesong

Rubicon TV har fått millionstøtte fra NFI til en ny runde med dramaserien Hvaler. Bak de nye episodene står det kun kvinnelige regissører.

Rubicon TV fikk 4,2 millioner kroner av NFI ved lanfilmkonsulent Einar Egeland, til 12 nye episoder av Hvaler.


Margret Bergheim
blir kreativ produsent sammen med eksekutiv produsent Trond Berg-Nilssen og utøvende produsent Agnete Thuland. Alle tre jobbet på første sesong av Hvaler. Bergheim er også regissør, og skal regissere en eller flere episoder i sesong nummer to.

 

I tillegg skal de to regissørene Camilla Strøm Henriksen og Lisa Mari Gamlem regissere episoder. Sesong 1 av Hvaler hadde også kvinnelige regissører – Margret Bergheim og Cathrine Irgens Nilsen.

 

Som Rushprint nylig skrev, er det langt flere kvinner som lager TV-dramaer enn spillefilm. Produsent Agnete Thuland sier at den kvinnelige dominansen på Hvaler er tilfeldig.


Det er mulig det skyldes at kvinnelige regissører er mer fleksible. På Hvaler-produksjonen generelt er det enormt mye kvinner. I alle mulige stillinger. Det er helt tilfeldig, sier Thuland til Rushprint.

 

Regissør Lisa Mari Gamlem

 

Hun sier at guttene er også hjertelig velkommen på produksjonen, men at de er fornøyd med de regissørene de har i dag.

 

– Det hadde vært kjekt med noen gutter også. Men foreløpig så har vi har ikke truffet noen som har fungert helt. Vi er fornøyd med de vi har, sier hun.

 

Manusforfatterne til de ulike episodene er forfatter og Rushprint-spaltist Arne Berggren, samt Pål Bistrup og Monica Borraco Borring, også hun fast Rushprint-spalist.
 

Hovedrollene spilles av Charlotte Frogner, Bjarte Hjelmeland, Minken Tveitan, Lise Fjeldstad, Erik Hivju, Anne Marit Jacobsen, Stig Henrik Hoff, Truls Toftnes, Sigrid Edvardson, Ågot Sendstad, Ingar Helge Gimle, Gard Eidsvold, Jeppe Beck Laursen, Jesper Malm, Lisa Loven og Jakob Oftebro.

 

TV 2 stiller selv med 18 millioner kroner til serien, som får premiere allerede neste år. Totalbudsjettet er på 26,5 millioner.

 

Det er få slike store dramasatsinger i Norge over flere sesonger, og gjennom en slik kontinuitet kan man trekke konklusjoner fra forrige sesong som man kan ta med seg videre med mål om å heve kvaliteten både på skriving og produksjon av dramaserier i Norge, sier langfilmkonsulent Einar Egeland til NFI om tildelingen.

 

I tillegg til Rubicon ga også NFI 850 000 kroner til Sandnes Media AS, til tv-serien Alf Prøysens Eventyrskog. Serien produseres for NRK og regisseres av Trond Jacobsen og Hans Jørgen Sandnes. Brødrene Loewe AS får 600.000 kroner i produksjonstilskudd til humorserien Påpp & Råkk. Serien er et nytt prosjekt fra duoen Erlend Klarholm Nilsen og Stein Johan ”Steinjo” Grieg Halvorsen fra Slå på ring.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Kvinnedominert Hvaler-sesong

Rubicon TV har fått millionstøtte fra NFI til en ny runde med dramaserien Hvaler. Bak de nye episodene står det kun kvinnelige regissører.

Rubicon TV fikk 4,2 millioner kroner av NFI ved lanfilmkonsulent Einar Egeland, til 12 nye episoder av Hvaler.


Margret Bergheim
blir kreativ produsent sammen med eksekutiv produsent Trond Berg-Nilssen og utøvende produsent Agnete Thuland. Alle tre jobbet på første sesong av Hvaler. Bergheim er også regissør, og skal regissere en eller flere episoder i sesong nummer to.

 

I tillegg skal de to regissørene Camilla Strøm Henriksen og Lisa Mari Gamlem regissere episoder. Sesong 1 av Hvaler hadde også kvinnelige regissører – Margret Bergheim og Cathrine Irgens Nilsen.

 

Som Rushprint nylig skrev, er det langt flere kvinner som lager TV-dramaer enn spillefilm. Produsent Agnete Thuland sier at den kvinnelige dominansen på Hvaler er tilfeldig.


Det er mulig det skyldes at kvinnelige regissører er mer fleksible. På Hvaler-produksjonen generelt er det enormt mye kvinner. I alle mulige stillinger. Det er helt tilfeldig, sier Thuland til Rushprint.

 

Regissør Lisa Mari Gamlem

 

Hun sier at guttene er også hjertelig velkommen på produksjonen, men at de er fornøyd med de regissørene de har i dag.

 

– Det hadde vært kjekt med noen gutter også. Men foreløpig så har vi har ikke truffet noen som har fungert helt. Vi er fornøyd med de vi har, sier hun.

 

Manusforfatterne til de ulike episodene er forfatter og Rushprint-spaltist Arne Berggren, samt Pål Bistrup og Monica Borraco Borring, også hun fast Rushprint-spalist.
 

Hovedrollene spilles av Charlotte Frogner, Bjarte Hjelmeland, Minken Tveitan, Lise Fjeldstad, Erik Hivju, Anne Marit Jacobsen, Stig Henrik Hoff, Truls Toftnes, Sigrid Edvardson, Ågot Sendstad, Ingar Helge Gimle, Gard Eidsvold, Jeppe Beck Laursen, Jesper Malm, Lisa Loven og Jakob Oftebro.

 

TV 2 stiller selv med 18 millioner kroner til serien, som får premiere allerede neste år. Totalbudsjettet er på 26,5 millioner.

 

Det er få slike store dramasatsinger i Norge over flere sesonger, og gjennom en slik kontinuitet kan man trekke konklusjoner fra forrige sesong som man kan ta med seg videre med mål om å heve kvaliteten både på skriving og produksjon av dramaserier i Norge, sier langfilmkonsulent Einar Egeland til NFI om tildelingen.

 

I tillegg til Rubicon ga også NFI 850 000 kroner til Sandnes Media AS, til tv-serien Alf Prøysens Eventyrskog. Serien produseres for NRK og regisseres av Trond Jacobsen og Hans Jørgen Sandnes. Brødrene Loewe AS får 600.000 kroner i produksjonstilskudd til humorserien Påpp & Råkk. Serien er et nytt prosjekt fra duoen Erlend Klarholm Nilsen og Stein Johan ”Steinjo” Grieg Halvorsen fra Slå på ring.

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY