Zentropa signerer Lien, Straume og Næss

Oslo-baserte Zentropa Norway har inngått en samarbeidsavtale med Jens Lien, Unni Straume og nylig også Petter Næss.

Etter kun et par måneder i Oslo og Norge, har det anerkjente produskjonselskapet Zentropa nå fått med seg de tre regissørene Jens Lien, Unni Straume og Petter Næss på laget.

 

Det er blitt lagt langtidsplaner for de tre regissørene, der de vil få et solid grunnlag til å utvikle seg, ifølge pressemeldingen fra Zentropa.

– Det er en stor glede og en ære å ha særlig disse tre filmregissørene med på laget. Unni Straume er en stødig, moderne og fargerik filmskaper. Hun har en tydelig kunstnerisk stemme, og en forførende visuell stil, sier produsent og daglig leder i Zentropa Norway, Valerie Saunders i en pressemelding.

 

– Petter Næss har det lille ekstra. Han er ekstremt sjarmerende og svært profesjonell. Han er moro, laidback – og likevel ekstremt dedikert til sitt yrke. Petter har tatt på seg et nødvendig og viktig prosjekt, som blir sin første film med oss.

 

– Jens Liens tidligere arbeider har vist hvor nyskapende og dyktig han er. Stilen hans er kjølig, genial, dyp og intensiv, fortsetter hun.

 

Zentropa Norway skal blant annet produsere Liens filmer. Den første filmen fra samarbeidet kommer ifølge Zentropa til å bli en film "proppfull av spenning, blandet med Jens Liens eleganse".

 

Les mer om regissørene her:

 

Unni Straume

 

Unni Straume (født 1955 i Fiksdal) har filmutdannelse fra Høgskulen i Volda. Etter en lengre periode med dokumentarfilm, debuterte hun med spillefilmen Til en ukjent (1990). Hun har drevet eget filmselskap, Unni Straume Filmproduksjon AS, og undervist ved regilinjen på Den norske filmskolen. For tiden arbeider hun med en ny spillefilm, Love, basert på et manus av Krzysztof Piesiewicz. Straume har deltatt i flere filmfestivaljuryer, blant annet i Napoli, Warsawa og i Grimstad.

 

Filmer:

* Kystkunst (1977)
* Trubadur (1978)
* Kap Farvel (1981)
* Hot House (1982)
* Bilder fra en øy (1983)
* Roma Con Amore (1984)
* Way North. Fem norske kunstnere (1986)
* Pjuska (1988)
* Til en ukjent (1990) (spillefilmdebut i svart/hvitt)
* Avsporing (1993) (kortfilm vist i Cannes)
* Drømspel (1994) (ga Filmkritikerprisen)
* T83 (1995) (kortfilm for NRK)
* Thranes metode (1998)
* Pappasøndag (1999)
* Musikk for bryllup og begravelser (2002)

 

Jens Lien

 

Jens Lien (født 1967) er utdannet ved London International Film School. Han debuterte som regissør i 1993 med kortfilmen Montana. I 2003 kom spillefilmdebuten Jonny Vang, og Aksel Hennie vant en Amandapris for hovedrollen i filmen. I 2006 vant Lien Amandaprisen for beste regi for Den brysomme mannen. Lien er kjent for sitt tilbakevendende samarbeid med manusforfatter Per H. V. Schreiner. Tre av deres samarbeidsprosjekter har vært tatt ut til ulike programmer under filmfestivalen i Cannes.

 

Filmer:

 

* Montana (1993)
* Mitt elektriske kjøkken (1995)
* Døren som ikke smakk (2000)
* Naturlige Briller (2001)
* Hver søndag hos mor (2000).
* Spenn (2001)
* Jonny Vang (2003)
* Den brysomme mannen (2006).


Petter Næss

 

Petter Næss ble født i Oslo i 1960. Han jobbet opprinnelig som forfatter, regissør og skuespiller i teateret, der han satte opp nærmere 30 forestillinger. I 1997 ble han utnevnt til prosjektleder og regissør på Oslo Nye Teater, og gjorde seg raskt bemerket for å fremme norsk dramatikk og for sitt fokus på stykker for et yngre publikum. På teateret realiserte han den første oppsetningen av ”Elling”, basert på Ingvar Ambjørnsens populære roman ”Brødre i blodet”. Oppsetningen ble en stor suksess. I 1999 debuterte han som filmregissør med sin mørke komedie ”Absolutt blåmandag”. Begge hovedrolleinnehaverne vant Amandaprisen for beste skuespiller og skuespillerinne i 1999. Etter den enorme suksessen med ”Elling” var det kun et spørsmål om tid før den ble gjort til spillefilm. Den ble den fjerde norske filmen i historien som ble nominert til Oscar for beste utenlandske film. I 2003 gjorde suksessen til ”Elling” at Næss skrev under en avtale med 20th Century Fox om å regissere tre filmer for det tradisjonsrike produksjonsselskapet.

 

Filmer:

* Tatt av kvinnen (2007)
* Hoppet (2007)
* Elsk meg i morgen (2005)
* Mozart and the Whale (2005)
* Bare Bea (2004)
* Elling (2001)
* Absolutt blåmandag (1999)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Zentropa signerer Lien, Straume og Næss

Oslo-baserte Zentropa Norway har inngått en samarbeidsavtale med Jens Lien, Unni Straume og nylig også Petter Næss.

Etter kun et par måneder i Oslo og Norge, har det anerkjente produskjonselskapet Zentropa nå fått med seg de tre regissørene Jens Lien, Unni Straume og Petter Næss på laget.

 

Det er blitt lagt langtidsplaner for de tre regissørene, der de vil få et solid grunnlag til å utvikle seg, ifølge pressemeldingen fra Zentropa.

– Det er en stor glede og en ære å ha særlig disse tre filmregissørene med på laget. Unni Straume er en stødig, moderne og fargerik filmskaper. Hun har en tydelig kunstnerisk stemme, og en forførende visuell stil, sier produsent og daglig leder i Zentropa Norway, Valerie Saunders i en pressemelding.

 

– Petter Næss har det lille ekstra. Han er ekstremt sjarmerende og svært profesjonell. Han er moro, laidback – og likevel ekstremt dedikert til sitt yrke. Petter har tatt på seg et nødvendig og viktig prosjekt, som blir sin første film med oss.

 

– Jens Liens tidligere arbeider har vist hvor nyskapende og dyktig han er. Stilen hans er kjølig, genial, dyp og intensiv, fortsetter hun.

 

Zentropa Norway skal blant annet produsere Liens filmer. Den første filmen fra samarbeidet kommer ifølge Zentropa til å bli en film "proppfull av spenning, blandet med Jens Liens eleganse".

 

Les mer om regissørene her:

 

Unni Straume

 

Unni Straume (født 1955 i Fiksdal) har filmutdannelse fra Høgskulen i Volda. Etter en lengre periode med dokumentarfilm, debuterte hun med spillefilmen Til en ukjent (1990). Hun har drevet eget filmselskap, Unni Straume Filmproduksjon AS, og undervist ved regilinjen på Den norske filmskolen. For tiden arbeider hun med en ny spillefilm, Love, basert på et manus av Krzysztof Piesiewicz. Straume har deltatt i flere filmfestivaljuryer, blant annet i Napoli, Warsawa og i Grimstad.

 

Filmer:

* Kystkunst (1977)
* Trubadur (1978)
* Kap Farvel (1981)
* Hot House (1982)
* Bilder fra en øy (1983)
* Roma Con Amore (1984)
* Way North. Fem norske kunstnere (1986)
* Pjuska (1988)
* Til en ukjent (1990) (spillefilmdebut i svart/hvitt)
* Avsporing (1993) (kortfilm vist i Cannes)
* Drømspel (1994) (ga Filmkritikerprisen)
* T83 (1995) (kortfilm for NRK)
* Thranes metode (1998)
* Pappasøndag (1999)
* Musikk for bryllup og begravelser (2002)

 

Jens Lien

 

Jens Lien (født 1967) er utdannet ved London International Film School. Han debuterte som regissør i 1993 med kortfilmen Montana. I 2003 kom spillefilmdebuten Jonny Vang, og Aksel Hennie vant en Amandapris for hovedrollen i filmen. I 2006 vant Lien Amandaprisen for beste regi for Den brysomme mannen. Lien er kjent for sitt tilbakevendende samarbeid med manusforfatter Per H. V. Schreiner. Tre av deres samarbeidsprosjekter har vært tatt ut til ulike programmer under filmfestivalen i Cannes.

 

Filmer:

 

* Montana (1993)
* Mitt elektriske kjøkken (1995)
* Døren som ikke smakk (2000)
* Naturlige Briller (2001)
* Hver søndag hos mor (2000).
* Spenn (2001)
* Jonny Vang (2003)
* Den brysomme mannen (2006).


Petter Næss

 

Petter Næss ble født i Oslo i 1960. Han jobbet opprinnelig som forfatter, regissør og skuespiller i teateret, der han satte opp nærmere 30 forestillinger. I 1997 ble han utnevnt til prosjektleder og regissør på Oslo Nye Teater, og gjorde seg raskt bemerket for å fremme norsk dramatikk og for sitt fokus på stykker for et yngre publikum. På teateret realiserte han den første oppsetningen av ”Elling”, basert på Ingvar Ambjørnsens populære roman ”Brødre i blodet”. Oppsetningen ble en stor suksess. I 1999 debuterte han som filmregissør med sin mørke komedie ”Absolutt blåmandag”. Begge hovedrolleinnehaverne vant Amandaprisen for beste skuespiller og skuespillerinne i 1999. Etter den enorme suksessen med ”Elling” var det kun et spørsmål om tid før den ble gjort til spillefilm. Den ble den fjerde norske filmen i historien som ble nominert til Oscar for beste utenlandske film. I 2003 gjorde suksessen til ”Elling” at Næss skrev under en avtale med 20th Century Fox om å regissere tre filmer for det tradisjonsrike produksjonsselskapet.

 

Filmer:

* Tatt av kvinnen (2007)
* Hoppet (2007)
* Elsk meg i morgen (2005)
* Mozart and the Whale (2005)
* Bare Bea (2004)
* Elling (2001)
* Absolutt blåmandag (1999)

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY