Upperdog åpner filmfestivalen i Haugesund

Sara Johnsens langfilm Upperdog blir åpningsfilm, når Den norske filmfestivalen går av stabelen i Haugesund 23. august.

Regissør og forfatter Sara Johnsen står også bak manus til filmen, som opprinnelig har premiere 28. august.

 

– Sara Johnsen er en ung, meget talentfull fremadstormende regissør, og det gleder oss stort å kunne åpne Den norske filmfestivalen med hennes nye film, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding fra festivalen.

 

Sara Johnsen var et av de første som gikk ut av regilinjen ved Den Norske Filmskolen. I 2002 regisserte hun novellefilmen Houdinis hund og Krf-segmentet i Folk flest bor i Kina. Hun har skrevet to romaner, og i 2005 debuterte hun som spillefilmregissør med Vinterkyss.

 

Upperdog er Sara Johnsens andre langfilm.

 

Filmen handler om halvsøsknene Axel og Yanne som adopteres til Norge som små barn. Her vokser de opp hos hver sin familie uten kontakt med hverandre. Da Yannes foretaksomme venninne ved en tilfeldighet havner i Axels familie som hushjelp, tar hun på seg oppgaven med å gjenforene søsknene, og setter i gang et spill hun ikke aner rekkevidden av.

 

– Jeg er veldig glad og stolt, sier regissør Sara Johnsen i pressemeldingen.

 

– Det er utrolig hyggelig og ærefullt for oss som har laget filmen at festivalen har valgt Upperdog som åpningsfilm. Det er selvfølgelig litt mer skummelt enn å ha en vanlig premiere, men samtidig håper jeg det blir en kjempefin start for filmen, sier hun.

 

Hermann Sabado (27) debuterer på filmlerretet i rollen som Axel. Sabado er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og arbeider ved Trøndelag Teater der han har høstet flere priser for sitt arbeid. Rollen som hushjelpen Maria bekles av den anerkjente polske skuespillerinnen Agnieszka Grochowska (29) som har spilt i et utall filmer i både Polen og utlandet. Hun er regnet for å være en av Polens viktigste unge skuespillerinner. Mads Sjøgård Pettersen (25) fra Straumen i Nordland er en av årets største nye filmtalenter, med roller i både Fritt vilt 2 og Nord. I Upperdog gjør han sin mest krevende filmrolle hittil, som Afghanistan-veteranen ”Per”. Mats Sjøgård Pettersen er utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst. Bang Chau (30) er født og oppvokst i Norge som yngst i en søskenflokk på sju. Etter en allsidig bakgrunn fra motebransjen og restaurantbransjen er hun nå låtskriver, sanger og skuespiller. I Upperdog spiller hun rollen som Yanne, Axels ukjente halvsøster.

 

I andre roller finner vi kjente navn som Ole Paus, Kjersti Holmen og Birgitte Victoria Svendsen.


Upperdog er produsert av Friland AS ved Kifrik Martin og Asle Vatn, og distribueres av Sandrew Metronome Norge.

 

– Etter å ha jobbet med Saras filmer i en årrekke, føles det å kunne åpne Haugesundfestivalen med Upperdog som å komme helt i mål. Det gir filmen, som balanserer så sterkt mellom glede og sorg, komedie og tragedie, en helt unik sjanse til å møte både et nasjonalt og internasjonalt publikum, sier produsent Kifrik Martin.


Se de første klippene fra filmen på Rushblogg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Upperdog åpner filmfestivalen i Haugesund

Sara Johnsens langfilm Upperdog blir åpningsfilm, når Den norske filmfestivalen går av stabelen i Haugesund 23. august.

Regissør og forfatter Sara Johnsen står også bak manus til filmen, som opprinnelig har premiere 28. august.

 

– Sara Johnsen er en ung, meget talentfull fremadstormende regissør, og det gleder oss stort å kunne åpne Den norske filmfestivalen med hennes nye film, sier festivaldirektør Gunnar Johan Løvvik i en pressemelding fra festivalen.

 

Sara Johnsen var et av de første som gikk ut av regilinjen ved Den Norske Filmskolen. I 2002 regisserte hun novellefilmen Houdinis hund og Krf-segmentet i Folk flest bor i Kina. Hun har skrevet to romaner, og i 2005 debuterte hun som spillefilmregissør med Vinterkyss.

 

Upperdog er Sara Johnsens andre langfilm.

 

Filmen handler om halvsøsknene Axel og Yanne som adopteres til Norge som små barn. Her vokser de opp hos hver sin familie uten kontakt med hverandre. Da Yannes foretaksomme venninne ved en tilfeldighet havner i Axels familie som hushjelp, tar hun på seg oppgaven med å gjenforene søsknene, og setter i gang et spill hun ikke aner rekkevidden av.

 

– Jeg er veldig glad og stolt, sier regissør Sara Johnsen i pressemeldingen.

 

– Det er utrolig hyggelig og ærefullt for oss som har laget filmen at festivalen har valgt Upperdog som åpningsfilm. Det er selvfølgelig litt mer skummelt enn å ha en vanlig premiere, men samtidig håper jeg det blir en kjempefin start for filmen, sier hun.

 

Hermann Sabado (27) debuterer på filmlerretet i rollen som Axel. Sabado er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og arbeider ved Trøndelag Teater der han har høstet flere priser for sitt arbeid. Rollen som hushjelpen Maria bekles av den anerkjente polske skuespillerinnen Agnieszka Grochowska (29) som har spilt i et utall filmer i både Polen og utlandet. Hun er regnet for å være en av Polens viktigste unge skuespillerinner. Mads Sjøgård Pettersen (25) fra Straumen i Nordland er en av årets største nye filmtalenter, med roller i både Fritt vilt 2 og Nord. I Upperdog gjør han sin mest krevende filmrolle hittil, som Afghanistan-veteranen ”Per”. Mats Sjøgård Pettersen er utdannet skuespiller fra Akademi for scenekunst. Bang Chau (30) er født og oppvokst i Norge som yngst i en søskenflokk på sju. Etter en allsidig bakgrunn fra motebransjen og restaurantbransjen er hun nå låtskriver, sanger og skuespiller. I Upperdog spiller hun rollen som Yanne, Axels ukjente halvsøster.

 

I andre roller finner vi kjente navn som Ole Paus, Kjersti Holmen og Birgitte Victoria Svendsen.


Upperdog er produsert av Friland AS ved Kifrik Martin og Asle Vatn, og distribueres av Sandrew Metronome Norge.

 

– Etter å ha jobbet med Saras filmer i en årrekke, føles det å kunne åpne Haugesundfestivalen med Upperdog som å komme helt i mål. Det gir filmen, som balanserer så sterkt mellom glede og sorg, komedie og tragedie, en helt unik sjanse til å møte både et nasjonalt og internasjonalt publikum, sier produsent Kifrik Martin.


Se de første klippene fra filmen på Rushblogg!

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY