Yngve Sæther utvalgt til Cannes

Filmprodusent Yngve Sæther i Motlys er valgt ut som norsk deltaker til det prestisjefylte forumet Producers on the Move under årets filmfestival i Cannes.

Sæther er blant annet kjent som produsenten av Mannen som elsket Yngve (2008). Han har også vært medprodusent på spillefilmene Folk flest bor i Kina (2002) og Alt for Egil (2004). I tillegg var han co-produsent på den svenske dokumentarfilmen Armbryterskan från Ensamheten (2004) og den norske spillefilmen Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta (2005).

 

Producers on the Move arrangeres fra 16. til 19. mai, og er et årlig arrangement under filmfestivalen i Cannes. Forumet ble avholdt første gang i 2000 og er et fast tiltak for å øke antallet europeiske samproduksjoner. Formålet er å sikre oppmerksomhet om europeiske filmtalenter. Utvalgte produsenter inviteres til Cannesfestivalen for å delta på ulike møter med filmbransjen, seminarer og innsalg av filmidéer.

 

Det er Norsk filminstitutt som står for utvelgelsen av den norske kandidaten. 

– Det føles veldig bra å være utvalgt til Producers on the Move. Det er naturligvis en fin anerkjennelse på at man har gjort noe riktig, et slags godkjent-stempel. Cannes er jo det udiskutabelt største utstillingsvinduet i verden for både film og bransjefolk, så det er jo en god plass å si "Hei, her er jeg" på – både for meg og Motlys, sier Yngve Sæther til NFI.

– Om jeg treffer én produsent eller salgsagent som fører til et fruktbart samarbeid er jeg fornøyd. Men det blir litt som å være på en stor fest der man må forsøke å snuse seg fram til de man tror man kan ha noe til felles med. Til syvende og sist er det jo filmene vi har laget som forteller hvem vi er og hva vi liker. Derfor er jeg spent på å se hva slags filmer de utvalgte europeiske kollegene holder på med, fortsetter Sæther.

Sæther har også produsert en rekke kortfilmer og musikkvideoer og er aktuell med novellefilmen Scratch (2009) av Jakob Rørvik, en samproduksjon med engelske Breakthru Films. Yngve Sæthers neste prosjekt er en fire episoders tv-serie basert på romanen Buzz Aldrin – hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad.

 

Tidligere norske deltakere under Producers on The Move i Cannes er  Turid Øversveen (2000), Edward Dreyer (2001), Bjørn Eivind Aarskog (2002), Bent Hamer (2003), Gudny Hummelvoll (2004), Jørgen Storm Rosenberg (2005), Christian Fredrik Martin (2006), Eric Vogel (2007), Silje Hopland Eik (2008).

 

Cannes-festivalen 2009 går av stabelen 13-24 mai.

 

 

Dette melder NFI.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Yngve Sæther utvalgt til Cannes

Filmprodusent Yngve Sæther i Motlys er valgt ut som norsk deltaker til det prestisjefylte forumet Producers on the Move under årets filmfestival i Cannes.

Sæther er blant annet kjent som produsenten av Mannen som elsket Yngve (2008). Han har også vært medprodusent på spillefilmene Folk flest bor i Kina (2002) og Alt for Egil (2004). I tillegg var han co-produsent på den svenske dokumentarfilmen Armbryterskan från Ensamheten (2004) og den norske spillefilmen Thomas Hylland Eriksen og historien om Origamijenta (2005).

 

Producers on the Move arrangeres fra 16. til 19. mai, og er et årlig arrangement under filmfestivalen i Cannes. Forumet ble avholdt første gang i 2000 og er et fast tiltak for å øke antallet europeiske samproduksjoner. Formålet er å sikre oppmerksomhet om europeiske filmtalenter. Utvalgte produsenter inviteres til Cannesfestivalen for å delta på ulike møter med filmbransjen, seminarer og innsalg av filmidéer.

 

Det er Norsk filminstitutt som står for utvelgelsen av den norske kandidaten. 

– Det føles veldig bra å være utvalgt til Producers on the Move. Det er naturligvis en fin anerkjennelse på at man har gjort noe riktig, et slags godkjent-stempel. Cannes er jo det udiskutabelt største utstillingsvinduet i verden for både film og bransjefolk, så det er jo en god plass å si "Hei, her er jeg" på – både for meg og Motlys, sier Yngve Sæther til NFI.

– Om jeg treffer én produsent eller salgsagent som fører til et fruktbart samarbeid er jeg fornøyd. Men det blir litt som å være på en stor fest der man må forsøke å snuse seg fram til de man tror man kan ha noe til felles med. Til syvende og sist er det jo filmene vi har laget som forteller hvem vi er og hva vi liker. Derfor er jeg spent på å se hva slags filmer de utvalgte europeiske kollegene holder på med, fortsetter Sæther.

Sæther har også produsert en rekke kortfilmer og musikkvideoer og er aktuell med novellefilmen Scratch (2009) av Jakob Rørvik, en samproduksjon med engelske Breakthru Films. Yngve Sæthers neste prosjekt er en fire episoders tv-serie basert på romanen Buzz Aldrin – hvor ble det av deg i alt mylderet? av Johan Harstad.

 

Tidligere norske deltakere under Producers on The Move i Cannes er  Turid Øversveen (2000), Edward Dreyer (2001), Bjørn Eivind Aarskog (2002), Bent Hamer (2003), Gudny Hummelvoll (2004), Jørgen Storm Rosenberg (2005), Christian Fredrik Martin (2006), Eric Vogel (2007), Silje Hopland Eik (2008).

 

Cannes-festivalen 2009 går av stabelen 13-24 mai.

 

 

Dette melder NFI.
 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY