Ragnes debuterer med langfilm

Regissør Terje Rangnes og manusforfatter Erlend Loe fikk idag 9 millioner i støtte fra NFI til langfilmen En vanlig dag på jobben, basert på boken til tidligere Se og Hør journalist Håvard Melnæs.

Til sammen to kortfilmer, en spillefilm og en dokumentarserie fikk produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt i dag.

 

Produksjonsselskapet Folk Flest Filmproduksjon AS får 9 millioner kroner i støtte til spillefilmen En helt vanlig dag på jobben.

– Dette materialet har potensial til å bli en film som blottstiller det absurde ved kjendisbladenes jakt på oppslag, sier konsulent Einar Egeland på NFi sine sider.

Totalbudsjettet til filmen er 17,6 millioner kroner. Filmen bygger på Håvard Melnæs’ bok med samme navn, der han skildrer sine opplevelser som ung reporter i Se og Hør. Filmen regisseres av Terje Rangnes, som får sin debut som langfilmregissør. Manus er ved Erlend Loe og produsent er Ørjan Karlsen.

 

Produksjonsselskapet 4 ½ Film AS får 1 528 000 kroner i tilskudd til kortfilmen Sirkus. Filmen skildrer et spill en sen natt mellom hovedpersonen Ida og det tilfeldige mannlige bekjentskapet Beli. Regissør og manusforfatter er Guro Bruusgaard er utdannet ved Filmhögskolan i Göteborg og har tidligere  laget kortfilmen Søndag. Produsent er Therese Bøhn, som er utdannet produsent ved Den norske filmskolen. Hun har vært produksjonsleder på spillefilmene I et speil, i en gåte og Yatzy.
 

Produksjonsselskapet Mirmar Film Production AS får 1 500 000 kroner i støtte til kortfilmen E-18. Filmen er sett fra 10 år gamle Julies perspektiv, som reiser langs Europaveien med sin mor og søster. Reisen avdekker store problemer. Regissør Bjørn Abelson har blant annet laget kortfilmen Usynlig. Manusforfatter er Hanne Ramsdal, som hadde co-regi og manus på kortfilmen Hangman. Produsent Tom Ryssdal debuterte som langfilmprodusent med Sammen tidligere i år.
 

Nordisk Film & TV AS får 795 000 kroner i støtte til dokumentarserien Kaldt kappløp. Serien fokuserer på den internasjonale kampen rundt Arktis’ ressurser. Kaldt kappløp produseres av Nordisk Film for NRK i samarbeid med Nordvisjonen, ZDF/Tyskland og EBS/Korea. Produsent er Kalle Fürst. Manusforfatter Alf R. Jacobsen er kjent som gravende journalist, forfatter og tidligere sjef for NRK Brennpunkt. Hovedregissør Lars Toverud har stått bak dokumentarserien 8 ½ og det SKUP-belønnede
Brennpunkt-programmet Vanskelige vitner. Ola Flyum, Kaare Skard og Torstein Molle Haug har regi på hvert sitt program.
 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Ragnes debuterer med langfilm

Regissør Terje Rangnes og manusforfatter Erlend Loe fikk idag 9 millioner i støtte fra NFI til langfilmen En vanlig dag på jobben, basert på boken til tidligere Se og Hør journalist Håvard Melnæs.

Til sammen to kortfilmer, en spillefilm og en dokumentarserie fikk produksjonstilskudd fra Norsk filminstitutt i dag.

 

Produksjonsselskapet Folk Flest Filmproduksjon AS får 9 millioner kroner i støtte til spillefilmen En helt vanlig dag på jobben.

– Dette materialet har potensial til å bli en film som blottstiller det absurde ved kjendisbladenes jakt på oppslag, sier konsulent Einar Egeland på NFi sine sider.

Totalbudsjettet til filmen er 17,6 millioner kroner. Filmen bygger på Håvard Melnæs’ bok med samme navn, der han skildrer sine opplevelser som ung reporter i Se og Hør. Filmen regisseres av Terje Rangnes, som får sin debut som langfilmregissør. Manus er ved Erlend Loe og produsent er Ørjan Karlsen.

 

Produksjonsselskapet 4 ½ Film AS får 1 528 000 kroner i tilskudd til kortfilmen Sirkus. Filmen skildrer et spill en sen natt mellom hovedpersonen Ida og det tilfeldige mannlige bekjentskapet Beli. Regissør og manusforfatter er Guro Bruusgaard er utdannet ved Filmhögskolan i Göteborg og har tidligere  laget kortfilmen Søndag. Produsent er Therese Bøhn, som er utdannet produsent ved Den norske filmskolen. Hun har vært produksjonsleder på spillefilmene I et speil, i en gåte og Yatzy.
 

Produksjonsselskapet Mirmar Film Production AS får 1 500 000 kroner i støtte til kortfilmen E-18. Filmen er sett fra 10 år gamle Julies perspektiv, som reiser langs Europaveien med sin mor og søster. Reisen avdekker store problemer. Regissør Bjørn Abelson har blant annet laget kortfilmen Usynlig. Manusforfatter er Hanne Ramsdal, som hadde co-regi og manus på kortfilmen Hangman. Produsent Tom Ryssdal debuterte som langfilmprodusent med Sammen tidligere i år.
 

Nordisk Film & TV AS får 795 000 kroner i støtte til dokumentarserien Kaldt kappløp. Serien fokuserer på den internasjonale kampen rundt Arktis’ ressurser. Kaldt kappløp produseres av Nordisk Film for NRK i samarbeid med Nordvisjonen, ZDF/Tyskland og EBS/Korea. Produsent er Kalle Fürst. Manusforfatter Alf R. Jacobsen er kjent som gravende journalist, forfatter og tidligere sjef for NRK Brennpunkt. Hovedregissør Lars Toverud har stått bak dokumentarserien 8 ½ og det SKUP-belønnede
Brennpunkt-programmet Vanskelige vitner. Ola Flyum, Kaare Skard og Torstein Molle Haug har regi på hvert sitt program.
 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY