Yatzy på Blått Lerret web-tv

Yatzy utfordrer på litt andre måter enn det Switch gjør, forteller regissør Katja Eyde Jacobsen. Hør henne og fotograf Øistein Mamen fortelle om filmen på Blått Lerret web-tv.

– Sjangeren ungdomsfilm er egentlig helt konstruert. Yatzy er en ungdomsfilm, men den utfordrer på litt andre plan enn det for eksempel Switch gjør, ved at man må tenke litt underveis. Den har sjanger blandinger med noen thriller elementer som gjør at man ikke besvarer alle spørsmålene underveis. Også har den endel drama elementer i tillegg til noen hele egne elementer, forteller regissør Katja Eyde Jacobsen.

Filmen er basert på Brageprisen-vinneren Yatzy av forfatter Harald Rosenløw Eeg. 15-år gamle Daggi fra Oslo havner i en fosterfamilie midt i indre Hedmark, og sliter med å integrere seg i ungdomsmiljøet der. Så blir han forelsket.

– Det er en mørk historie som ligger til grunn i Haralds bok. Man kan velge å avfilmatisere boken eller velge å gjøre en tolkning av den. Boken er fortalt i en reflekterende jeg-versjon, og det syntes jeg var litt vanskelig å skulle føre direkte over til filmlerretet. Hvis man skal lage film er man uansett nødt til å ta med seg selv inn i filmen. Harald har vært veldig kul og åpen. Jeg tror han har kost seg litt med å skrive om boken!  

Filmen baserer seg mye på det miljøet der filmingen fant sted. Nærmere bestemt Våler i Hedmark. Regissøren snakker varmt om det lille tettstedet ved svenskegrensen, som hun forelsket seg i umiddelbart.

– Jeg digger folka der oppe, og var på fest sammen med dem. De er helt fantastiske. Hovedpersonen kommer fra Oslo, og det var viktig.
 

Møt regissør Katja Eyde Jacobsen i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret web-tv her.

 

Møt regissør Katja Eyde Jacobsen og fotograf Øystein Mamen i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lisomen på Blått Lerret web-tv her.

 

 Les intervju med Katja Eyde Jacobsen her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Yatzy på Blått Lerret web-tv

Yatzy utfordrer på litt andre måter enn det Switch gjør, forteller regissør Katja Eyde Jacobsen. Hør henne og fotograf Øistein Mamen fortelle om filmen på Blått Lerret web-tv.

– Sjangeren ungdomsfilm er egentlig helt konstruert. Yatzy er en ungdomsfilm, men den utfordrer på litt andre plan enn det for eksempel Switch gjør, ved at man må tenke litt underveis. Den har sjanger blandinger med noen thriller elementer som gjør at man ikke besvarer alle spørsmålene underveis. Også har den endel drama elementer i tillegg til noen hele egne elementer, forteller regissør Katja Eyde Jacobsen.

Filmen er basert på Brageprisen-vinneren Yatzy av forfatter Harald Rosenløw Eeg. 15-år gamle Daggi fra Oslo havner i en fosterfamilie midt i indre Hedmark, og sliter med å integrere seg i ungdomsmiljøet der. Så blir han forelsket.

– Det er en mørk historie som ligger til grunn i Haralds bok. Man kan velge å avfilmatisere boken eller velge å gjøre en tolkning av den. Boken er fortalt i en reflekterende jeg-versjon, og det syntes jeg var litt vanskelig å skulle føre direkte over til filmlerretet. Hvis man skal lage film er man uansett nødt til å ta med seg selv inn i filmen. Harald har vært veldig kul og åpen. Jeg tror han har kost seg litt med å skrive om boken!  

Filmen baserer seg mye på det miljøet der filmingen fant sted. Nærmere bestemt Våler i Hedmark. Regissøren snakker varmt om det lille tettstedet ved svenskegrensen, som hun forelsket seg i umiddelbart.

– Jeg digger folka der oppe, og var på fest sammen med dem. De er helt fantastiske. Hovedpersonen kommer fra Oslo, og det var viktig.
 

Møt regissør Katja Eyde Jacobsen i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lismoen på Blått Lerret web-tv her.

 

Møt regissør Katja Eyde Jacobsen og fotograf Øystein Mamen i samtale med Rushprint-redaktør Kjetil Lisomen på Blått Lerret web-tv her.

 

 Les intervju med Katja Eyde Jacobsen her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

MENY