Reprise på kino i USA

Reprise_lite.jpgJoachim Triers Reprise er solgt til Miramax, og får amerikanske kinopremiere i New York og Los Angeles fredag 16. mai, før filmen skal videre ut i hele USA.

Reprise_stort.jpg

Joachim Triers Reprise er solgt til Miramax, og får amerikanske kinopremiere i New York og Los Angeles fredag 16. mai, før filmen skal videre ut i hele USA.

Miramax viste tidlig interesse for filmen, og ønsket også å inngå et samarbeide med Joachim Trier om fremtidige filmer. Produsent Scott Rudin, som står bak filmer som No Country for Old Men og The Queen, skal distribuere filmen sammen med Miramax.

Reprise hadde verdenspremiere på Karlovy Vary filmfestival i Tsjekkia juli 2006, og ble umiddelbart invitert videre til filmfestivalene i London, Sundance og Rotterdam.

Filmen har vunnet en rekke priser, som regi-prisen i Karlovy Vary, Discovery-prisen i Toronto og hovedprisen i Rouen og Istanbul. Filmen var norsk Oscar-kandidat og nominert til Gøteborgs Bergman-pris og Nordisk Råds Filmpris. Både regissør og film fikk stor oppmerksomhet fra internasjonal bransje i forbindelse med visningene i Sundance 2007 og New Directors/New Films i New York.

Reprise er solgt til over 25 land, og har allerede vært på kino i land som Danmark, England, Ungarn, Tyskland, Australia, Østerrike, Canada, Brasil og Polen. Filmen har fransk premiere 1. juni.

Reprise er Joachim Triers første spillefilm, skrevet sammen med manusforfatter og regissør Eskil Vogt. Filmen er produsert av Karin Julsrud for Spillefilmkompaniet 4 1/2, og selges internasjonalt av Nordisk Film International Sales.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Foto: Reprise

3 kommentarer til Reprise på kino i USA

  1. […] Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på Rushblogg. […]

  2. […] Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på Rushblogg. […]

  3. […] Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på Rushblogg. […]

Reprise på kino i USA

Reprise_lite.jpgJoachim Triers Reprise er solgt til Miramax, og får amerikanske kinopremiere i New York og Los Angeles fredag 16. mai, før filmen skal videre ut i hele USA.

Reprise_stort.jpg

Joachim Triers Reprise er solgt til Miramax, og får amerikanske kinopremiere i New York og Los Angeles fredag 16. mai, før filmen skal videre ut i hele USA.

Miramax viste tidlig interesse for filmen, og ønsket også å inngå et samarbeide med Joachim Trier om fremtidige filmer. Produsent Scott Rudin, som står bak filmer som No Country for Old Men og The Queen, skal distribuere filmen sammen med Miramax.

Reprise hadde verdenspremiere på Karlovy Vary filmfestival i Tsjekkia juli 2006, og ble umiddelbart invitert videre til filmfestivalene i London, Sundance og Rotterdam.

Filmen har vunnet en rekke priser, som regi-prisen i Karlovy Vary, Discovery-prisen i Toronto og hovedprisen i Rouen og Istanbul. Filmen var norsk Oscar-kandidat og nominert til Gøteborgs Bergman-pris og Nordisk Råds Filmpris. Både regissør og film fikk stor oppmerksomhet fra internasjonal bransje i forbindelse med visningene i Sundance 2007 og New Directors/New Films i New York.

Reprise er solgt til over 25 land, og har allerede vært på kino i land som Danmark, England, Ungarn, Tyskland, Australia, Østerrike, Canada, Brasil og Polen. Filmen har fransk premiere 1. juni.

Reprise er Joachim Triers første spillefilm, skrevet sammen med manusforfatter og regissør Eskil Vogt. Filmen er produsert av Karin Julsrud for Spillefilmkompaniet 4 1/2, og selges internasjonalt av Nordisk Film International Sales.

Dette melder Norsk Filminstitutt.

Foto: Reprise

3 Responses to Reprise på kino i USA

  1. […] Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på Rushblogg. […]

  2. […] Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på Rushblogg. […]

  3. […] Ringen Kino kan skilte med strålende omtaler i pressen: Mangeårig filmkritiker Per Haddal mener at både komfort og bildekvalitet står til en sekser på terningen, og sier i Aftenposten at Ringen kino har de beste digitalbildene han har sett. Rushprints Eirik Smidesang Slåen er like begeistret i sin karakteristikk av kinoen på Rushblogg. […]

MENY