TV2 Filmkanalen svikter europeisk film

team america lite.jpgTV2 Filmkanalen er langt fra å følge EU-direktivet som pålegger europeiske tv-kanaler å ha 50 prosent europeisk programandel målt i sendetid. En norsk kvote finnes imidlertid ikke. 

team america stort.jpg

TV2 Filmkanalen er langt fra å følge EU-direktivet som pålegger europeiske tv-kanaler å ha 50 prosent europeisk programandel målt i sendetid. En norsk kvote finnes imidlertid ikke.

– Så vidt jeg vet er ikke TV2 Filmkanalen pålagt å vise et konkret antall norske filmer. De norske produksjonene går under den europeiske kvoten på 50 % programandel målt i sendetid. I forhold til denne kvoten ligger vi fortsatt langt under. Det samme gjelder for kvoten for uavhengige produksjoner på 10 prosent, sier informasjonssjef i TV2, Marianne Røiseland til Rushprint.

I følge NA24 dekket TV 2 Filmkanalen den europeiske kvoten med 5,8 prosent i 2007. Tallene er basert på TV2s egen innrapportering til Medietilsynet. I forhold til programandelen for uavhengige produsenter, oppnådde TV2 Filmkanalen en andel på 2,7 prosent, noe som er opp fra 2006.

Røiseland beklager at andelen europeiske filmer, herunder norske, er alt for lav på TV2 Filmkanalen. Dette er imidlertid et område TV2 jobber med å forbedre.

-Dette handler om at TV2 Filmkanalen er så fersk. Programinnholdet per i dag er basert på filmavtaler vi allerede hadde kjøpt inn og gjort avtaler om tilpasset hovedkanalen TV2.

I 2006 sa innkjøpssjef i TV2 John Ranelagh til Rushprint at de var i forhandlinger med norske distributører om å få vise norske filmer på TV2 filmkanalen. Da Rushprint tok kontakt med Røiseland denne uken, kunne hun fortelle at kanalen har kjøpt inn 64 europeiske filmer, hvorav noen er norske. Hvor mange som er norske, kunne hun imidlertid ikke svare på.

-Vi har inngått en avtale med distribusjonsselskapet CCV. Der er 64 av 202 filmer europeiske, og noen av disse er norske. Disse filmene har vi også muligheten til å sende flere ganger. TV2 Filmkanalen er en kanal hvor publikum plukker filmer, så vi trenger ikke å gi dem likt antall visninger.

– Dette er avtalen vi har klart å lande så langt, men vi jobber med å øke kvoten av norsk og europeisk film, understreker informasjonssjefen.

– Det som er utfordringen nå er å forhandle frem nye, langsiktige filmavtaler. Med dette for øyet, vil vi sørge for å tilpasse filmavtalene slik at de også dekker behovet for europeisk og film i tråd med kvotene vi er pålagt.

Medietilsynet på sin side sier til NA24 at de har sendt et brev til TV2 Filmkanalen og påpekt at de ligger langt under kravene. Det er imidlertid ikke snakk om å foreta sanksjoner overfor kanalen fra Medietilsynets side.

Foto: Team America

TV2 Filmkanalen svikter europeisk film

team america lite.jpgTV2 Filmkanalen er langt fra å følge EU-direktivet som pålegger europeiske tv-kanaler å ha 50 prosent europeisk programandel målt i sendetid. En norsk kvote finnes imidlertid ikke. 

team america stort.jpg

TV2 Filmkanalen er langt fra å følge EU-direktivet som pålegger europeiske tv-kanaler å ha 50 prosent europeisk programandel målt i sendetid. En norsk kvote finnes imidlertid ikke.

– Så vidt jeg vet er ikke TV2 Filmkanalen pålagt å vise et konkret antall norske filmer. De norske produksjonene går under den europeiske kvoten på 50 % programandel målt i sendetid. I forhold til denne kvoten ligger vi fortsatt langt under. Det samme gjelder for kvoten for uavhengige produksjoner på 10 prosent, sier informasjonssjef i TV2, Marianne Røiseland til Rushprint.

I følge NA24 dekket TV 2 Filmkanalen den europeiske kvoten med 5,8 prosent i 2007. Tallene er basert på TV2s egen innrapportering til Medietilsynet. I forhold til programandelen for uavhengige produsenter, oppnådde TV2 Filmkanalen en andel på 2,7 prosent, noe som er opp fra 2006.

Røiseland beklager at andelen europeiske filmer, herunder norske, er alt for lav på TV2 Filmkanalen. Dette er imidlertid et område TV2 jobber med å forbedre.

-Dette handler om at TV2 Filmkanalen er så fersk. Programinnholdet per i dag er basert på filmavtaler vi allerede hadde kjøpt inn og gjort avtaler om tilpasset hovedkanalen TV2.

I 2006 sa innkjøpssjef i TV2 John Ranelagh til Rushprint at de var i forhandlinger med norske distributører om å få vise norske filmer på TV2 filmkanalen. Da Rushprint tok kontakt med Røiseland denne uken, kunne hun fortelle at kanalen har kjøpt inn 64 europeiske filmer, hvorav noen er norske. Hvor mange som er norske, kunne hun imidlertid ikke svare på.

-Vi har inngått en avtale med distribusjonsselskapet CCV. Der er 64 av 202 filmer europeiske, og noen av disse er norske. Disse filmene har vi også muligheten til å sende flere ganger. TV2 Filmkanalen er en kanal hvor publikum plukker filmer, så vi trenger ikke å gi dem likt antall visninger.

– Dette er avtalen vi har klart å lande så langt, men vi jobber med å øke kvoten av norsk og europeisk film, understreker informasjonssjefen.

– Det som er utfordringen nå er å forhandle frem nye, langsiktige filmavtaler. Med dette for øyet, vil vi sørge for å tilpasse filmavtalene slik at de også dekker behovet for europeisk og film i tråd med kvotene vi er pålagt.

Medietilsynet på sin side sier til NA24 at de har sendt et brev til TV2 Filmkanalen og påpekt at de ligger langt under kravene. Det er imidlertid ikke snakk om å foreta sanksjoner overfor kanalen fra Medietilsynets side.

Foto: Team America

MENY