Alene til Berlin

titanic lite.jpgTitanics ti liv er den eneste norske spillefilmen som deltar på Berlin Internasjonale Filmfestival. – Det er ikke så rart, Norge er et lite filmland, sier programansvarlig Thomas Hailer. 

titanic stort.jpg


Titanics ti liv er den eneste norske spillefilmen i barne- og ungdomsfilmkategorien "Generation" under Berlin Internasjonale Filmfestival. – Det er ikke så rart, Norge er et lite filmland, sier programansvarlig Thomas Hailer.

Det er Thomas Hailer som er programansvarlig for "Generation"-seksjonen under Berlin Internasjonale Film Festival, tidligere kjent som Kinderfest/14plus. I år arrangeres seksjonen for 31. år på rad, og festivalen er den eneste for barne- og ungdomsfilm som har såkalt A-status.

– Festivalen representerer et av de viktigste visningsvinduene for barne- og ungdomsfilm. I år viser vi 34 langfilmer og 29 kortfilmer – bokstavelig talt fra alle kontinenter. Mangfoldet er stort og de utvalgte filmene som vises er plukket ut av over to hundre innsendte bidrag. Vi har en sterk tradisjon som publikumsfestival, og i løpet av festivalens ti dager selger vi over 50 000 billetter i seksjonen, forteller han.

Da Rushprint intervjuet Hailer i forbindelse med fjorårets festival, påpekte programsjefen at den nordiske barnefilmen er av høy kvalitet. Også i år har de nordiske landene levert gode barne- og ungdomsfilmer, mener han.

-Norden er kjent for å satse på film for barn og unge, og det gjenspeiler seg også hos oss.

-I år kommer barnestjernen Natalie Minnevik, som er en gammel kjenning av festivalen. Hun er for å representere den svenske filmen Myskväll (Spending the Night), regissert av Amanda Adolfsson. Sverige er også representert med Ciao Bella (Ciao Bella), Kompsiar (Flatmates)og Min morbror tyckte mycket om gult (My Uncle Loved The Colour Yellow). Danmark er representert i "Generation"-seksjonen med filmene Fighter (Fighter) og To Verdner (Worlds Apart), forklarer han.

Grethe Bøes film Titanics ti liv er imidlertid den eneste norske spillefilmen representert i "Generation"- programmet. Den svensk-norske kortfilmen Kompisar står også alene som eneste representant for den norske kortfilmen i seksjonen. I år som i fjor er det het er heller ingen norske filmer med i konkurranseprogrammet.

– Det er som regel minst en norsk barnefilm representert i "Generation"- programmet. Vi er veldig glade for å kunne vise Titanics ti liv under årets festival. Det er en god spøkelsesfortelling jeg tror vil kommunisere godt med publikum, sier Hailer.

– Det er jo ikke så rart at Norge bare har én film med i programmet. Norge er et lite filmland, legger han til.

Berlin Internasjonal Film Festival går av stabelen i periode 7.-17. februar.

LES VÅRE DAGLIGE BLOGGSAKER FRA BERLIN DENNE OG NESTE UKEN: RUSHBLOGG

Alene til Berlin

titanic lite.jpgTitanics ti liv er den eneste norske spillefilmen som deltar på Berlin Internasjonale Filmfestival. – Det er ikke så rart, Norge er et lite filmland, sier programansvarlig Thomas Hailer. 

titanic stort.jpg


Titanics ti liv er den eneste norske spillefilmen i barne- og ungdomsfilmkategorien "Generation" under Berlin Internasjonale Filmfestival. – Det er ikke så rart, Norge er et lite filmland, sier programansvarlig Thomas Hailer.

Det er Thomas Hailer som er programansvarlig for "Generation"-seksjonen under Berlin Internasjonale Film Festival, tidligere kjent som Kinderfest/14plus. I år arrangeres seksjonen for 31. år på rad, og festivalen er den eneste for barne- og ungdomsfilm som har såkalt A-status.

– Festivalen representerer et av de viktigste visningsvinduene for barne- og ungdomsfilm. I år viser vi 34 langfilmer og 29 kortfilmer – bokstavelig talt fra alle kontinenter. Mangfoldet er stort og de utvalgte filmene som vises er plukket ut av over to hundre innsendte bidrag. Vi har en sterk tradisjon som publikumsfestival, og i løpet av festivalens ti dager selger vi over 50 000 billetter i seksjonen, forteller han.

Da Rushprint intervjuet Hailer i forbindelse med fjorårets festival, påpekte programsjefen at den nordiske barnefilmen er av høy kvalitet. Også i år har de nordiske landene levert gode barne- og ungdomsfilmer, mener han.

-Norden er kjent for å satse på film for barn og unge, og det gjenspeiler seg også hos oss.

-I år kommer barnestjernen Natalie Minnevik, som er en gammel kjenning av festivalen. Hun er for å representere den svenske filmen Myskväll (Spending the Night), regissert av Amanda Adolfsson. Sverige er også representert med Ciao Bella (Ciao Bella), Kompsiar (Flatmates)og Min morbror tyckte mycket om gult (My Uncle Loved The Colour Yellow). Danmark er representert i "Generation"-seksjonen med filmene Fighter (Fighter) og To Verdner (Worlds Apart), forklarer han.

Grethe Bøes film Titanics ti liv er imidlertid den eneste norske spillefilmen representert i "Generation"- programmet. Den svensk-norske kortfilmen Kompisar står også alene som eneste representant for den norske kortfilmen i seksjonen. I år som i fjor er det het er heller ingen norske filmer med i konkurranseprogrammet.

– Det er som regel minst en norsk barnefilm representert i "Generation"- programmet. Vi er veldig glade for å kunne vise Titanics ti liv under årets festival. Det er en god spøkelsesfortelling jeg tror vil kommunisere godt med publikum, sier Hailer.

– Det er jo ikke så rart at Norge bare har én film med i programmet. Norge er et lite filmland, legger han til.

Berlin Internasjonal Film Festival går av stabelen i periode 7.-17. februar.

LES VÅRE DAGLIGE BLOGGSAKER FRA BERLIN DENNE OG NESTE UKEN: RUSHBLOGG

MENY