Vorspiel til Oscar

Gilmefest_lite.jpgI dag går Gimle Filmfest av stabelen. – Nå har akkurat Oscar-nominasjonene kommet, og publikum vil få anledning til å se flere av de Oscar-nominerte filmene hos oss, forteller direktør Geir Bergkastet.

Gilmefest_stort.jpg

I dag går Gimle Filmfest av stabelen. – Nå har akkurat Oscar-nominasjonene kommet, og publikum vil få anledning til å se flere av de Oscar-nominerte filmene hos oss, forteller direktør Geir Bergkastet.

For andre år på rad blir det filmfest på Gimle Kino. Fra 31.januar til 7. februar skal det vises hele 19 spillefilmer på Gimle kino i Oslo.

-Gimle filmfest er vår egen lille fest som har kommet for å bli. Dette er en uke fylt med kvalitetsfilm, som vi tror publikum setter stor pris på. Vi ønsker å presentere filmskapere med kunstnerisk mot, og som har historier å fortelle, sier administrerende direktør Geir Bergkastet til Rushprint.

I tillegg til å vi se filmer, kommer en rekke artister og filmskapere til Gimle filmfest. Ingrid Olava, Marita Røstad, Sondre Lerche og Ila Auto er noen av artistene som skal holde konsert. Regissørene Stian Kristian og Eva Sørhaug skal presentere henholdsvis Mannen som elsket Yngve og Lønsj.

-Å ha fokus på filmen, for så og trekke inn andre kunstformer synes jeg er spennende sier Bergkastet.

Filmsjef Christin Berg er ikke mindre entusiastisk på vegne av Gimle Filmfest.

– Vi ruller ut den røde løperen, tenner fakler og spretter champagnen. Gimle filmfest er en vitaminpille for oss. Her trenger man ikke festivalpass, eller noe i den duren. Dette er en enkel pakke der vi serverer mye god film og inviterer filmskapere og artister, sier Berg.

Som understreker at filmfesten ikke har ambisjoner om å vokse seg større.

– Vi har ikke ambisjoner om å vokse. Gimle kino har 258 seter, og disse plassene fyller vi i hovedsak opp.

– Dette er en filmfest. Vi har ingen ambisjoner om å bli en festival, legger Bergkastet til.

Berg mener Gimle Filmfest presenterer et sterkt program.

– Programmet i år er sterkere enn i fjor. Vi ønsket ikke å åpne med en norsk film, fordi det kunne trekke oppmerksomheten bort fra premieren på Lønsj. Choen-brødrenes No Country for Old Men tror jeg blir en fin åpning på et sterkt program.

I fjor hadde vi Gimle filmfest i mars, i år har vi valgt å flytte det til månedsskiftet januar-februar. Nå har akkurat Oscar-nominasjonene kommet, og publikum vil få anledning til å se flere av de Oscar-nominerte filmene hos oss, legger Geir Bergkastet til.

På Gimle Filmfest vises blant annet No Country for Old Men, Dykkerklokken og sommerfuglen, Into the Wild, Lars and the Real Girl, Lust, Caution samt de norske innslagene Mannen som elsket Yngve, Lønsj og Sommerhuset.

Les mer om Gimle filmfest her hos Oslokino.

Vorspiel til Oscar

Gilmefest_lite.jpgI dag går Gimle Filmfest av stabelen. – Nå har akkurat Oscar-nominasjonene kommet, og publikum vil få anledning til å se flere av de Oscar-nominerte filmene hos oss, forteller direktør Geir Bergkastet.

Gilmefest_stort.jpg

I dag går Gimle Filmfest av stabelen. – Nå har akkurat Oscar-nominasjonene kommet, og publikum vil få anledning til å se flere av de Oscar-nominerte filmene hos oss, forteller direktør Geir Bergkastet.

For andre år på rad blir det filmfest på Gimle Kino. Fra 31.januar til 7. februar skal det vises hele 19 spillefilmer på Gimle kino i Oslo.

-Gimle filmfest er vår egen lille fest som har kommet for å bli. Dette er en uke fylt med kvalitetsfilm, som vi tror publikum setter stor pris på. Vi ønsker å presentere filmskapere med kunstnerisk mot, og som har historier å fortelle, sier administrerende direktør Geir Bergkastet til Rushprint.

I tillegg til å vi se filmer, kommer en rekke artister og filmskapere til Gimle filmfest. Ingrid Olava, Marita Røstad, Sondre Lerche og Ila Auto er noen av artistene som skal holde konsert. Regissørene Stian Kristian og Eva Sørhaug skal presentere henholdsvis Mannen som elsket Yngve og Lønsj.

-Å ha fokus på filmen, for så og trekke inn andre kunstformer synes jeg er spennende sier Bergkastet.

Filmsjef Christin Berg er ikke mindre entusiastisk på vegne av Gimle Filmfest.

– Vi ruller ut den røde løperen, tenner fakler og spretter champagnen. Gimle filmfest er en vitaminpille for oss. Her trenger man ikke festivalpass, eller noe i den duren. Dette er en enkel pakke der vi serverer mye god film og inviterer filmskapere og artister, sier Berg.

Som understreker at filmfesten ikke har ambisjoner om å vokse seg større.

– Vi har ikke ambisjoner om å vokse. Gimle kino har 258 seter, og disse plassene fyller vi i hovedsak opp.

– Dette er en filmfest. Vi har ingen ambisjoner om å bli en festival, legger Bergkastet til.

Berg mener Gimle Filmfest presenterer et sterkt program.

– Programmet i år er sterkere enn i fjor. Vi ønsket ikke å åpne med en norsk film, fordi det kunne trekke oppmerksomheten bort fra premieren på Lønsj. Choen-brødrenes No Country for Old Men tror jeg blir en fin åpning på et sterkt program.

I fjor hadde vi Gimle filmfest i mars, i år har vi valgt å flytte det til månedsskiftet januar-februar. Nå har akkurat Oscar-nominasjonene kommet, og publikum vil få anledning til å se flere av de Oscar-nominerte filmene hos oss, legger Geir Bergkastet til.

På Gimle Filmfest vises blant annet No Country for Old Men, Dykkerklokken og sommerfuglen, Into the Wild, Lars and the Real Girl, Lust, Caution samt de norske innslagene Mannen som elsket Yngve, Lønsj og Sommerhuset.

Les mer om Gimle filmfest her hos Oslokino.

MENY