Kurt blir film

Nordisk film får 9,3 millioner i tilskudd fra Norsk filmfond til å lage film, i samarbeid med Qvisten Animation, basert på Erlend Loes barnebøker om trucksjåføren Kurt.

Nordisk film får 9,3 millioner i tilskudd fra Norsk filmfond til å lage film, i samarbeid med Qvisten Animation, basert på Erlend Loes barnebøker om trucksjåføren Kurt.

Både Loes temperamentsfulle trucksjåfør og Kim Hjortøys tegninger er brukt som utgangspunkt for 3D-animasjonsfilmen Kurt blir grusom. Historien er sydd sammen av elementer fra to av bøkene om Kurt, men det er gjort til dels store endringer i det litterære forelegget, melder Norsk filmfond i en pressemelding.

”Kurt oppdager en dag at samfunnet i bunn og grunn ikke respekterer trucksjåfører noe særlig. Kona er en ambisiøs arkitekt. Naboen er lege. Og heller ikke Kurts unger ser ut til å være særlig tilfreds med farens yrke. Selv om Kurt er populær på jobben og liker å kjøre truck, slutter han, og begynner å klatre på den sosiale rangstigen: Han vil bli lege, han vil bli rik, han vil være noen. Til slutt vil han til og med være Statsminister. Ingen av delene lykkes særlig godt for ham, og Kurt blir etter hvert – grusom.”

– Tematisk sett handler dette om konkurransesamfunnets dårlige sider og om klassereisens dilemmaer. Det familien i løpet av filmen lærer, er konsekvensene av å spille det sosiale rollespillet – tap av tilhørighet, lojalitet og samhold. Jeg tror filmen har potensial til å nå ut til et stort ungt og et stort voksent publikum, sier Nikolaj Frobenius, langfilmkonsulent i Norsk filmfond.

Manuset til filmen er skrevet av Karsten Fullu og Per Schreiner, manusforfatter av kinoaktuelle Den brysomme mannen. Karsten Fullu har bakgrunn som tekstforfatter for flere av våre mest populære komikere. Han har også skrevet noen av manusene til den animerte tv-serien Kutoppen. I tillegg har Erlend Loe og filmens regissør Rasmus Sivertsen vært inne på manussiden.

Rasmus Sivertsen, fast regissør på og medeier av Qvisten Animation, er utdannet regissør på høyskolen i Volda. Han var hovedanimatør på Gurin med reverompa (1996), co-regissør på Kaptein Sabeltann (2003), og har hatt regi på diverse tv-serier og ca. 100 reklamefilmer. I fjor regisserte Sivertsen de animerte delene av spillefilmen PitbullTerje, og i øyeblikket har han regi på barnetv-serien Kutoppen.

Filmens produsent Cornelia Boysen begynte i Nordisk Film i 2004, og har i dette selskapet produsert spillefilmen Mirakel som skal ha premiere i 2006. Qvisten animasjon ved daglig leder og produsent Ove Heiborg er samprodusent for filmen. Selskapet sto for en stor del av animasjonen på Kaptein Sabeltann, og produserer nå tv-serien Kutoppen som kommer på TV2 neste år.

Kurt blir grusom har et totalbudsjett på 19 millioner kroner og har antatt premiere høsten 2008.

1 kommentar til Kurt blir film

Kurt blir film

Nordisk film får 9,3 millioner i tilskudd fra Norsk filmfond til å lage film, i samarbeid med Qvisten Animation, basert på Erlend Loes barnebøker om trucksjåføren Kurt.

Nordisk film får 9,3 millioner i tilskudd fra Norsk filmfond til å lage film, i samarbeid med Qvisten Animation, basert på Erlend Loes barnebøker om trucksjåføren Kurt.

Både Loes temperamentsfulle trucksjåfør og Kim Hjortøys tegninger er brukt som utgangspunkt for 3D-animasjonsfilmen Kurt blir grusom. Historien er sydd sammen av elementer fra to av bøkene om Kurt, men det er gjort til dels store endringer i det litterære forelegget, melder Norsk filmfond i en pressemelding.

”Kurt oppdager en dag at samfunnet i bunn og grunn ikke respekterer trucksjåfører noe særlig. Kona er en ambisiøs arkitekt. Naboen er lege. Og heller ikke Kurts unger ser ut til å være særlig tilfreds med farens yrke. Selv om Kurt er populær på jobben og liker å kjøre truck, slutter han, og begynner å klatre på den sosiale rangstigen: Han vil bli lege, han vil bli rik, han vil være noen. Til slutt vil han til og med være Statsminister. Ingen av delene lykkes særlig godt for ham, og Kurt blir etter hvert – grusom.”

– Tematisk sett handler dette om konkurransesamfunnets dårlige sider og om klassereisens dilemmaer. Det familien i løpet av filmen lærer, er konsekvensene av å spille det sosiale rollespillet – tap av tilhørighet, lojalitet og samhold. Jeg tror filmen har potensial til å nå ut til et stort ungt og et stort voksent publikum, sier Nikolaj Frobenius, langfilmkonsulent i Norsk filmfond.

Manuset til filmen er skrevet av Karsten Fullu og Per Schreiner, manusforfatter av kinoaktuelle Den brysomme mannen. Karsten Fullu har bakgrunn som tekstforfatter for flere av våre mest populære komikere. Han har også skrevet noen av manusene til den animerte tv-serien Kutoppen. I tillegg har Erlend Loe og filmens regissør Rasmus Sivertsen vært inne på manussiden.

Rasmus Sivertsen, fast regissør på og medeier av Qvisten Animation, er utdannet regissør på høyskolen i Volda. Han var hovedanimatør på Gurin med reverompa (1996), co-regissør på Kaptein Sabeltann (2003), og har hatt regi på diverse tv-serier og ca. 100 reklamefilmer. I fjor regisserte Sivertsen de animerte delene av spillefilmen PitbullTerje, og i øyeblikket har han regi på barnetv-serien Kutoppen.

Filmens produsent Cornelia Boysen begynte i Nordisk Film i 2004, og har i dette selskapet produsert spillefilmen Mirakel som skal ha premiere i 2006. Qvisten animasjon ved daglig leder og produsent Ove Heiborg er samprodusent for filmen. Selskapet sto for en stor del av animasjonen på Kaptein Sabeltann, og produserer nå tv-serien Kutoppen som kommer på TV2 neste år.

Kurt blir grusom har et totalbudsjett på 19 millioner kroner og har antatt premiere høsten 2008.

One Response to Kurt blir film

MENY