Sølvklump til Uno

Norske kinosjefers forbund har gitt ”Uno” og ”Untergang” hver sin sølvklump for henholdsvis beste norske og utenlandske film i 2005.

Norske kinosjefers forbund har gitt ”Uno” og ”Untergang” hver sin sølvklump for henholdsvis beste norske og utenlandske film i 2005.

Prisene ble delt ut tirsdag denne uken under filmfestivalen i Haugesund. Prisene deles ut av Norske kinosjefers forbund og består av en sølvklump med inskripsjon, utformet av Den kongelige mynt i Kongsberg.

Sølvklumpen 2005 for beste norske film

Kriterier:
Prisen deles ut til beste Norske film, med premiere mellom 01/05-04 og
30/04-05

Juryen uttaler følgende: Norsk filmproduksjon er uten tvil på vei opp av alle bølgedaler. En av filmene som har vært med å bringe Norsk film dit den er i dag er årets vinner. Filmen forteller en troverdig historie om en dramatisk periode i en ung
manns liv. Den skildrer ekte søskenkjærlighet, kampen for å slippe unna tidligere venner i storbyens underverden, valget mellom det gode og det onde for til slutt å måtte ta ansvar, både for fortid og framtid.

Prisen for beste Norske film går til: «UNO»
Regi og manus samt hovedrolleinnehaver: Aksel Hennie

Filmen er distribuert av filmbyrået: Sandrew Metronome Norge AS

Sølvklumpen for beste utenlandske film

Kriterier:
Prisen deles ut til beste utenlandske film, importert til Norge, med premiere mellom 01/05-04 og 30/04-05

Juryen uttaler følgende:
Filmen er «grøssende autentisk» og den har stor emosjonell kraft. Filmen ble, selv om ikke alle var like begeistret, også en stor suksess i Tyskland. Hovedrolleinnehaver Bruno Ganz tolker og virkeliggjør sin rollefigur på en fremragende måte, noe som gjør sitt til at dette er blitt en meget severdig film.

Prisen for beste utenlandske film går til: «DER UNTERGANG»
Regi: Oliver Hirschbiegel
Manus: Bernd Eichinger og Joachim Fest

Filmen er importert og distribuert av filmbyrået: Sandrew Metronome Norge AS

Juryen har i år bestått av:
Leder: Kinosjef Lasse Pedersen v/Karmøy komm. kino AS
Medlem: Ann Karin Atterås v/Voss komm. Kino
Medlem: Geir Hammerø v/Molde kino AS som og deltar som styremedlem i Norske
kinosjefers forbund

1 kommentar til Sølvklump til Uno

  1. […] som kjenner til fotograf Christopher Doyles tidligere filmer. Denne bloggen har gitt uttrykk for at Wong Kar Wais film i hovedprogrammet lider under fraværet av Doyle. I Paranoid Park skaper han en besettende atmosfære med et utvasket og bevegelig videoformat som […]

Sølvklump til Uno

Norske kinosjefers forbund har gitt ”Uno” og ”Untergang” hver sin sølvklump for henholdsvis beste norske og utenlandske film i 2005.

Norske kinosjefers forbund har gitt ”Uno” og ”Untergang” hver sin sølvklump for henholdsvis beste norske og utenlandske film i 2005.

Prisene ble delt ut tirsdag denne uken under filmfestivalen i Haugesund. Prisene deles ut av Norske kinosjefers forbund og består av en sølvklump med inskripsjon, utformet av Den kongelige mynt i Kongsberg.

Sølvklumpen 2005 for beste norske film

Kriterier:
Prisen deles ut til beste Norske film, med premiere mellom 01/05-04 og
30/04-05

Juryen uttaler følgende: Norsk filmproduksjon er uten tvil på vei opp av alle bølgedaler. En av filmene som har vært med å bringe Norsk film dit den er i dag er årets vinner. Filmen forteller en troverdig historie om en dramatisk periode i en ung
manns liv. Den skildrer ekte søskenkjærlighet, kampen for å slippe unna tidligere venner i storbyens underverden, valget mellom det gode og det onde for til slutt å måtte ta ansvar, både for fortid og framtid.

Prisen for beste Norske film går til: «UNO»
Regi og manus samt hovedrolleinnehaver: Aksel Hennie

Filmen er distribuert av filmbyrået: Sandrew Metronome Norge AS

Sølvklumpen for beste utenlandske film

Kriterier:
Prisen deles ut til beste utenlandske film, importert til Norge, med premiere mellom 01/05-04 og 30/04-05

Juryen uttaler følgende:
Filmen er «grøssende autentisk» og den har stor emosjonell kraft. Filmen ble, selv om ikke alle var like begeistret, også en stor suksess i Tyskland. Hovedrolleinnehaver Bruno Ganz tolker og virkeliggjør sin rollefigur på en fremragende måte, noe som gjør sitt til at dette er blitt en meget severdig film.

Prisen for beste utenlandske film går til: «DER UNTERGANG»
Regi: Oliver Hirschbiegel
Manus: Bernd Eichinger og Joachim Fest

Filmen er importert og distribuert av filmbyrået: Sandrew Metronome Norge AS

Juryen har i år bestått av:
Leder: Kinosjef Lasse Pedersen v/Karmøy komm. kino AS
Medlem: Ann Karin Atterås v/Voss komm. Kino
Medlem: Geir Hammerø v/Molde kino AS som og deltar som styremedlem i Norske
kinosjefers forbund

One Response to Sølvklump til Uno

  1. […] som kjenner til fotograf Christopher Doyles tidligere filmer. Denne bloggen har gitt uttrykk for at Wong Kar Wais film i hovedprogrammet lider under fraværet av Doyle. I Paranoid Park skaper han en besettende atmosfære med et utvasket og bevegelig videoformat som […]

MENY