Atle Antonsen har skrevet manus og er tiltenkt hovedrollen når den norske komedieklassikeren får sin oppfølger, melder VG. Men finanseringen er ikke i boks. Den er det produsentene Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg som skal ta seg av, bl.a gjennom en søknad om markedstøtte hos Norsk filminstitutt.
Antonsen har skrevet manus sammen med Arild Fröhlich, som er tiltenkt regien.
For mange nordmenn er Pål Bang-Hansens film fra 1972 fortsatt tidenes beste norske komedie, og det altså ikke liten fallhøyde Antonsen her skaper for seg selv. For om han skal følge i Rolv Wesenlunds fotspor, er det en formidabel tour de force han her begir seg ut på. Wesenlund spilte intet mindre enn åtte roller i filmen om byråkratiet som omga den voksende norske husbyggingen på 70-tallet.
”Skildringen av det absurd umulige ved livet når det finnes et regelverk for absolutt alt, finner sitt høydepunkt i Norske byggeklosser, der Wesenlund spiller hele åtte roller. Her er han både snekkeren med nedsatt evne til å skille mellom tommer og centimeter, den skadefro naboen, og bygningskontrolløren fra helvete”, skrev Morten Barth i en omtale av Weselunds innsats filmen i Rushprint.
Det er Antonsen som har vært fremste pådriver for å få prosjektet på beina, som ikke blir noen nyinnspilling, understreker han.
– Dette er en idé jeg har hatt lyst til å realisere i noen år, og som jeg har skrevet et helt nytt manus på sammen med Arild Fröhlich. Hvis finansieringen går i orden er tanken at jeg skal spille mange komiske biroller, slik helten og legenden Wesenlund gjorde for rundt 40 år siden, sier Antonsen til VG.
– Selve historien og alle karakterene er helt nye og skrevet for meg og det jeg kan spille. Dette blir en helt ny film, men det er tydelige hint om at det er en film som følger i de store fotsporene til Norske Byggeklosser og helten Rolv Wesenlund.
– Konseptet oppussing og påbygging er evig aktuelt for oss nordmenn og vi håper det kan bli morsomt å lage en bred og moderne oppfølger til denne gamle kultklassikeren. Og humor basert på tungrodd byråkrati og lite samarbeidsvillige karakterer har jeg erfaring med fra tidligere gjennom arbeidet med blant annet tv-seriene «Etaten» og «NAV» så helt ukjent farvann er ikke den delen av det.