«Todd & Super-Stella» åpner Cinemagi i Haugesund.

«Todd & Super-Stella» åpner Cinemagi i Haugesund.

«Todd & Super-Stella» er noe så sjeldent som en dokumentar for barn som åpner familieprogrammet Cinemagi under Den norske filmfestivalen.

Den norske filmfestivalen offentliggjorde i dag at Todd & Super-Stella åpner familieprogrammet Cinemagi i Haugesund lørdag 17. august. Kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet vil bli vist som forfilm.

Todd & Super-Stella er noe så sjeldent som en norsk dokumentar for barn. Den maler et nært og unikt bilde av alle barndommens fasetter, sett gjennom barnas egne øyne. Regissøren Mari Monrad Vistven bruker animasjon i korte sekvenser for å bedre illustrere barnas følelser.

Sentralt for handlingen står vennskapet mellom søskenparet Todd og Stella.

«Stella misliker alt hun ikke kan, alt som gjør vondt og alt som er skummelt. I tillegg har Stella en livlig fantasi, som kverner ut skremmende bilder. Det hjelper ikke at storebror Todd klarer det meste, og vil konkurrere, det ender alltid med krangel. Stella er lei av å være både yngst og minst. Men, det er ikke lett for Todd å være størst og eldst, heller.»

Todd & Super-Stella er produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene, som står bak blant annet Kunstneren og tyven, Krigere og Ibelin. Filmen distribueres av Euforia, og får sin ordinære premiere 25. oktober 2024.

Regissør Mari Monrad Vistven har jobbet som filmskaper for norske og britiske tv-produksjoner i snart 20 år. Hun produserte blant annet Bortebane, som var nominert til både Beste barnefilm og Folkets Amanda i 2021. Kajsa Næss ved Mikrofilm har laget de animerte sekvensene.

– Det er veldig stas å åpne Cinemagi med Todd & Super-Stella og kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen. Todd & Super-Stella er en unik film om oppvekst og søskenskap, mens Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet er en fantasifull og leken kortfilm. Dette er filmer som kommer til å begeistre vårt publikum,

Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet blir vist som forfilm før Todd & Super-Stella, og er en actionkomedie i kortformat. 

«Mathilde på fem år skal snart få gjester, og far ber henne rydde i lekebilene sine. Men Mathilde vil heller ha billøp på stuegulvet med fantasivennene Morgenfugl og Murmeldyr.»

Johan Kaos er regissør på live action-delen av filmen og ble i 2022 Amandanominert til Beste kortfilm for Robin og planeten. Annette Saugestad Helland er visuell kunstner, illustratør og animatør, og står blant annet bak bokserien om Superpappa og Pelé. Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet er produsert av Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen for Mikrofilm AS. Duoen står bak produksjoner som Titina

«Todd & Super-Stella» åpner Cinemagi i Haugesund.

«Todd & Super-Stella» åpner Cinemagi i Haugesund.

«Todd & Super-Stella» er noe så sjeldent som en dokumentar for barn som åpner familieprogrammet Cinemagi under Den norske filmfestivalen.

Den norske filmfestivalen offentliggjorde i dag at Todd & Super-Stella åpner familieprogrammet Cinemagi i Haugesund lørdag 17. august. Kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet vil bli vist som forfilm.

Todd & Super-Stella er noe så sjeldent som en norsk dokumentar for barn. Den maler et nært og unikt bilde av alle barndommens fasetter, sett gjennom barnas egne øyne. Regissøren Mari Monrad Vistven bruker animasjon i korte sekvenser for å bedre illustrere barnas følelser.

Sentralt for handlingen står vennskapet mellom søskenparet Todd og Stella.

«Stella misliker alt hun ikke kan, alt som gjør vondt og alt som er skummelt. I tillegg har Stella en livlig fantasi, som kverner ut skremmende bilder. Det hjelper ikke at storebror Todd klarer det meste, og vil konkurrere, det ender alltid med krangel. Stella er lei av å være både yngst og minst. Men, det er ikke lett for Todd å være størst og eldst, heller.»

Todd & Super-Stella er produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene, som står bak blant annet Kunstneren og tyven, Krigere og Ibelin. Filmen distribueres av Euforia, og får sin ordinære premiere 25. oktober 2024.

Regissør Mari Monrad Vistven har jobbet som filmskaper for norske og britiske tv-produksjoner i snart 20 år. Hun produserte blant annet Bortebane, som var nominert til både Beste barnefilm og Folkets Amanda i 2021. Kajsa Næss ved Mikrofilm har laget de animerte sekvensene.

– Det er veldig stas å åpne Cinemagi med Todd & Super-Stella og kortfilmen Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen. Todd & Super-Stella er en unik film om oppvekst og søskenskap, mens Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet er en fantasifull og leken kortfilm. Dette er filmer som kommer til å begeistre vårt publikum,

Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet blir vist som forfilm før Todd & Super-Stella, og er en actionkomedie i kortformat. 

«Mathilde på fem år skal snart få gjester, og far ber henne rydde i lekebilene sine. Men Mathilde vil heller ha billøp på stuegulvet med fantasivennene Morgenfugl og Murmeldyr.»

Johan Kaos er regissør på live action-delen av filmen og ble i 2022 Amandanominert til Beste kortfilm for Robin og planeten. Annette Saugestad Helland er visuell kunstner, illustratør og animatør, og står blant annet bak bokserien om Superpappa og Pelé. Morgenfugl og Murmeldyr – Rydderacet er produsert av Lise Fearnley og Tonje Skar Reiersen for Mikrofilm AS. Duoen står bak produksjoner som Titina

MENY