Bacon Pictures og Scanbox inngår samarbeid om fem spillefilmer.

Bacon Pictures og Scanbox inngår samarbeid om fem spillefilmer.

Bacon Pictures og Scanbox Entertainment har inngått distribusjonsavtale for fem spillefilmer i Norden. Magne Lyngner og Merete Christensen mener selskapenes profil står godt til hverandre.

Scanbox Entertainment har inngått distribusjonsavtale med det skandinaviske produksjonshuset Bacon Pictures.

Avtalen befester samarbeidet som allerede omfatter den kommende norske spillefilmen Solomamma av regissør Janicke Askevold. Manus er av Mads Stegger og Jørgen Færøy Flasnes. Filmen skal settes i produksjon i august 2024.

Bacon Pictures er et skandinavisk produksjonsselskap med kontorer i København, Stockholm, og ledes fra Oslo. Selskapet ble etablert i 2022 og er en del av Bacon Group, et av Skandinavias mest suksessrike produksjonsselskaper av reklamefilmer.

Selskapet befinner seg i en tidlig fase, men har allerede utviklet et knippe spillefilmer og har satt sammen et team av erfarne og talentfulle produsenter rundt administrerende direktør og hovedprodusent Magne Lyngner.

Den første produksjonen av Bacon Pictures var den kritikerroste og prisbelønte danske indiefilmen: The Great Glitch/Children of Paradise av forfatter/regissør Søren Peter Langkjær Bojsen, som ble tildelt den danske nasjonale filmprisen Robert for beste barne- og ungdomsfilm i 2024

Magne Lyngner, administrerende direktør i Bacon Pictures, begrunner partnerskapet slik i en pressemelding:

– Helt fra starten skilte Scanbox seg ut som vår foretrukne distribusjonspartner i Skandinavia. Deres mangfoldige repertoar, som både dekker kommersielle filmer og arthouse-filmer, matcher vårt som hånd i hanske. Med deres oppkjøp av Ymer Media ser vi også frem til å ha et sterkt og nært samarbeid i Oslo. Våre produsenter i Danmark har lenge verdsatt Torben og Merete høyt når det gjelder utvikling av prosjekter. Vi er utrolig stolte av denne avtalen og kan ikke vente med å videreutvikle filmene gjennom vårt samarbeid.

Merete Christensen, CO & leder av kinodistribusjon i Scanbox, fremhever at de har vært i en god dialog med Bacon Pictures i lang tid.

– De bygger et sterkt repertoar som presenterer den perfekte kombinasjonen av kommersielle og eksklusive kvalitetstitler. Vi setter også pris på hvordan de jobber på nordisk nivå og produserer filmer for både Norge, Sverige og Danmark. Dette passer vår profil og lokale oppkjøpsstrategi veldig godt, og vi er glade for å fortsette dette partnerskapet på de kommende prosjektene. 

Scanbox Entertainment ble grunnlagt for over 40 år siden og er et produksjons- og distribusjonsselskap med base i København.

Bacon Pictures og Scanbox inngår samarbeid om fem spillefilmer.

Bacon Pictures og Scanbox inngår samarbeid om fem spillefilmer.

Bacon Pictures og Scanbox Entertainment har inngått distribusjonsavtale for fem spillefilmer i Norden. Magne Lyngner og Merete Christensen mener selskapenes profil står godt til hverandre.

Scanbox Entertainment har inngått distribusjonsavtale med det skandinaviske produksjonshuset Bacon Pictures.

Avtalen befester samarbeidet som allerede omfatter den kommende norske spillefilmen Solomamma av regissør Janicke Askevold. Manus er av Mads Stegger og Jørgen Færøy Flasnes. Filmen skal settes i produksjon i august 2024.

Bacon Pictures er et skandinavisk produksjonsselskap med kontorer i København, Stockholm, og ledes fra Oslo. Selskapet ble etablert i 2022 og er en del av Bacon Group, et av Skandinavias mest suksessrike produksjonsselskaper av reklamefilmer.

Selskapet befinner seg i en tidlig fase, men har allerede utviklet et knippe spillefilmer og har satt sammen et team av erfarne og talentfulle produsenter rundt administrerende direktør og hovedprodusent Magne Lyngner.

Den første produksjonen av Bacon Pictures var den kritikerroste og prisbelønte danske indiefilmen: The Great Glitch/Children of Paradise av forfatter/regissør Søren Peter Langkjær Bojsen, som ble tildelt den danske nasjonale filmprisen Robert for beste barne- og ungdomsfilm i 2024

Magne Lyngner, administrerende direktør i Bacon Pictures, begrunner partnerskapet slik i en pressemelding:

– Helt fra starten skilte Scanbox seg ut som vår foretrukne distribusjonspartner i Skandinavia. Deres mangfoldige repertoar, som både dekker kommersielle filmer og arthouse-filmer, matcher vårt som hånd i hanske. Med deres oppkjøp av Ymer Media ser vi også frem til å ha et sterkt og nært samarbeid i Oslo. Våre produsenter i Danmark har lenge verdsatt Torben og Merete høyt når det gjelder utvikling av prosjekter. Vi er utrolig stolte av denne avtalen og kan ikke vente med å videreutvikle filmene gjennom vårt samarbeid.

Merete Christensen, CO & leder av kinodistribusjon i Scanbox, fremhever at de har vært i en god dialog med Bacon Pictures i lang tid.

– De bygger et sterkt repertoar som presenterer den perfekte kombinasjonen av kommersielle og eksklusive kvalitetstitler. Vi setter også pris på hvordan de jobber på nordisk nivå og produserer filmer for både Norge, Sverige og Danmark. Dette passer vår profil og lokale oppkjøpsstrategi veldig godt, og vi er glade for å fortsette dette partnerskapet på de kommende prosjektene. 

Scanbox Entertainment ble grunnlagt for over 40 år siden og er et produksjons- og distribusjonsselskap med base i København.

MENY