«Quislings siste dager» åpner i Haugesund.

«Quislings siste dager» åpner i Haugesund.

Erik Poppes film om Vidkun Quislings siste dager i fangenskap åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Filmen om landssvikeren Vidkun Quisling åpner den 52. norske filmfestivalen søndag 18. august.

– Haugesundfestivalen er Norges viktigste filmfestival, og vi er veldig stolte av å få åpne den med vår film om Quislings siste dager. Det er for øvrig første gang Erik Poppe og vi er blitt tildelt den æren, uttaler Stein B. Kvae, produsent på filmen sammen med Finn Gjerdrum.

– Den første researchen til denne filmen startet våren 2003. Allerede da trodde vi at dette skulle være det store og det neste. Men både Kongens nei og en rekke andre filmer måtte liksom gjøres før det. NÅ, endelig er filmen ferdig! En dramatisk kamp om sannhet, løgn, tro og tvil. Om den vanskelige freden og den første tiden etter krigen, sier regissør Erik Poppe.

Gard B. Eidsvold har tatt på seg tittelrollen i Quislings siste dager. Med ham har vi Anders Danielsen Lie i rollen som presten Peder Olsen, Lisa Loven Kongsli som Olsens kone og Lisa Carlehed som Maria Quisling.

– Quislings siste dager har blitt en mektig opplevelse som sitter i deg lenge etter filmens slutt. Skuespillerprestasjonene er fantastiske og i et fortettet drama med høy intensitet forblir filmen spennende og engasjerende helt mot sin kjente utgang. Filmen forteller en historie fra de mer ukjente dagene etter krigens slutt, samtidig som våre tanker uvilkårlig går til dagens konflikter i forsøket på å forstå ondskapens beveggrunner, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Quislings siste dager begynner når okkupasjonen ender, 8. mai 1945. «Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives. I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens ideologi førte til. Men først skal han møte sjelesørger og prest Peder Olsen. Kan presten, som selv er merket av krigens brutalitet, klare å hjelpe mannen som var på fornavn med Hitler selv, til sjelefred? Er landsforræderen med storhetstanker om seg selv og sin nazistiske misjon, i stand til å angre?»

Filmen er produsert av Paradox Rettigheter og distribueres av SF. Den får sin ordinære premiere på norske kinoer 13. september.

«Quislings siste dager» åpner i Haugesund.

«Quislings siste dager» åpner i Haugesund.

Erik Poppes film om Vidkun Quislings siste dager i fangenskap åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund.

Filmen om landssvikeren Vidkun Quisling åpner den 52. norske filmfestivalen søndag 18. august.

– Haugesundfestivalen er Norges viktigste filmfestival, og vi er veldig stolte av å få åpne den med vår film om Quislings siste dager. Det er for øvrig første gang Erik Poppe og vi er blitt tildelt den æren, uttaler Stein B. Kvae, produsent på filmen sammen med Finn Gjerdrum.

– Den første researchen til denne filmen startet våren 2003. Allerede da trodde vi at dette skulle være det store og det neste. Men både Kongens nei og en rekke andre filmer måtte liksom gjøres før det. NÅ, endelig er filmen ferdig! En dramatisk kamp om sannhet, løgn, tro og tvil. Om den vanskelige freden og den første tiden etter krigen, sier regissør Erik Poppe.

Gard B. Eidsvold har tatt på seg tittelrollen i Quislings siste dager. Med ham har vi Anders Danielsen Lie i rollen som presten Peder Olsen, Lisa Loven Kongsli som Olsens kone og Lisa Carlehed som Maria Quisling.

– Quislings siste dager har blitt en mektig opplevelse som sitter i deg lenge etter filmens slutt. Skuespillerprestasjonene er fantastiske og i et fortettet drama med høy intensitet forblir filmen spennende og engasjerende helt mot sin kjente utgang. Filmen forteller en historie fra de mer ukjente dagene etter krigens slutt, samtidig som våre tanker uvilkårlig går til dagens konflikter i forsøket på å forstå ondskapens beveggrunner, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Quislings siste dager begynner når okkupasjonen ender, 8. mai 1945. «Gjenreisingen av nasjonen kan begynne, men først må siste kapittel skrives. I en mørk celle på Akershus festning sitter han som hadde gjort det største sviket av alle; Vidkun Quisling. Nå skal han stilles til ansvar for sine handlinger og uhyrlighetene nazismens ideologi førte til. Men først skal han møte sjelesørger og prest Peder Olsen. Kan presten, som selv er merket av krigens brutalitet, klare å hjelpe mannen som var på fornavn med Hitler selv, til sjelefred? Er landsforræderen med storhetstanker om seg selv og sin nazistiske misjon, i stand til å angre?»

Filmen er produsert av Paradox Rettigheter og distribueres av SF. Den får sin ordinære premiere på norske kinoer 13. september.

MENY