«Geronimos tapte stamme» med norsk premiere i Haugesund.

«Geronimos tapte stamme» med norsk premiere i Haugesund.

Håvard Bustnes’ «Geronimos tapte stamme» får sin norgespremiere under filmfestivalen I Haugesund.

Håvard Bustnes’ nye film Geronimos tapte stamme (Phantoms of the Sierra Madre) får sin norgespremiere lørdag 17. august under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Det melder festivalen.

Dokumentaren hadde sin verdenspremiere på CPH:DOX i våres. I filmen legger Bustnes og hans danske kollega Lars K. Andersen ut på en reise i fotsporene til den kjente norske oppdagelsesreisende Helge Ingstad, som på et tidspunkt påsto å ha funnet en forsvunnet Apache-stamme i Mexico. Med på reisen er Pius LaCroix-Garcia, oldebarnet til den berømte Apache-krigeren Geronimo. Han er fast bestemt på at den tapte Apache-stammen fremdeles.

«Det som starter som eksentrisk roadmovie utvikler seg til en selvreflekterende dokumentar om kulturell appropriasjon. Dokumentarfilmskaperne blir tvunget til å revurdere prosjektet og deres egne roller som kulturelle utenforstående,» heter det i omtalen. Filmens tittel Geronimos tapte stamme har også nå en tagline: En snublende reise i Helge Ingstads fotspor.

Modern Times Review ga filmen positiv omtale etter premieren på CPH:DOX:

«A captivating road movie adventure to find the lost Apache tribe blending humour and poignant revelations on the complex tapestry of indigenous identity and colonial impact.»

«Thanks to Andersen, Pius and Bustnes for inviting us to see the story from a wider perspective, focusing on ethical dilemmas. I left the theatre much more clear about what I find appropriate today. What Ingstad did is almost a century ago, but is that an apology? I don’t think so, even though I understand the lack of knowledge. What I am certain about is that without Pius, the film couldn’t have been made today.»

«Geronimos tapte stamme» med norsk premiere i Haugesund.

«Geronimos tapte stamme» med norsk premiere i Haugesund.

Håvard Bustnes’ «Geronimos tapte stamme» får sin norgespremiere under filmfestivalen I Haugesund.

Håvard Bustnes’ nye film Geronimos tapte stamme (Phantoms of the Sierra Madre) får sin norgespremiere lørdag 17. august under Den norske filmfestivalen i Haugesund. Det melder festivalen.

Dokumentaren hadde sin verdenspremiere på CPH:DOX i våres. I filmen legger Bustnes og hans danske kollega Lars K. Andersen ut på en reise i fotsporene til den kjente norske oppdagelsesreisende Helge Ingstad, som på et tidspunkt påsto å ha funnet en forsvunnet Apache-stamme i Mexico. Med på reisen er Pius LaCroix-Garcia, oldebarnet til den berømte Apache-krigeren Geronimo. Han er fast bestemt på at den tapte Apache-stammen fremdeles.

«Det som starter som eksentrisk roadmovie utvikler seg til en selvreflekterende dokumentar om kulturell appropriasjon. Dokumentarfilmskaperne blir tvunget til å revurdere prosjektet og deres egne roller som kulturelle utenforstående,» heter det i omtalen. Filmens tittel Geronimos tapte stamme har også nå en tagline: En snublende reise i Helge Ingstads fotspor.

Modern Times Review ga filmen positiv omtale etter premieren på CPH:DOX:

«A captivating road movie adventure to find the lost Apache tribe blending humour and poignant revelations on the complex tapestry of indigenous identity and colonial impact.»

«Thanks to Andersen, Pius and Bustnes for inviting us to see the story from a wider perspective, focusing on ethical dilemmas. I left the theatre much more clear about what I find appropriate today. What Ingstad did is almost a century ago, but is that an apology? I don’t think so, even though I understand the lack of knowledge. What I am certain about is that without Pius, the film couldn’t have been made today.»

MENY