Filmfond Nord inn i Zwarts «Vikingjentene».

Filmfond Nord inn i Zwarts «Vikingjentene».

Styret i Filmfond Nord gir produksjonstilskudd til Harald Zwarts animasjonsfilm «Vikingjentene». Det ble også vedtatt å investere i spillefilmen «The Visitor».

Foto: Harald og Veslemøy Zwart på befaring i Museum Nord.

For noen uker siden presenterte vi Harald og Veslemøy Zwarts nye prosjekt Vikingjentene. Produsent er Lofoten Film Collective sammen med hovedprodusent Zwart arbeid og Gimpville. Nå er prosjektet tildelt en million kroner i tilskudd fra Filmfond Nord.

I filmen lover regissør Harald Zwart å ta oss med på en episk reise til vikingtiden i sin første helaftens animasjonsfilm om vikingjentene Ingeborg og Hedvig. «Mot foreldrenes vilje og med livet som innsats, seiler de ut for å returnere tjuvgods fra et tokt i Konstantinopel – en kinesisk gutt. Overalt møtes de som fiender, og jentene må kjempe for å bevise sine gode hensikter. Filmen utforsker ikke bare vikingenes krigerske natur, men også deres vei mot fred, og gir frisk underholdning og nye perspektiver på vikingtiden med to jenter i hovedrollene.»

Produsent: Lofoten Film Collective AS / Hovedprodusent: Veslemøy Ruud Zwart, Zwart arbeid / Manus: Stella Zwart, Veslemøy Zwart, Harald Zwart / Regi: Harald Zwart

Det største tilskuddet på 1.5 millioner går til litauiske The Visitor som samprodseres av Stær Film. Prosjektet har allerede vunnet priser, for beste manus under Next Step i Cannes, Torino FilmLab og beste prosjekt i Les Arcs. Regissøren Vytautas Katkus er en gjenganger med filmer i Cannes og Venezia.

Filmen skildrer Danielius (30) som bor i Tromsø gjør en kort tilbakekomst til hjembyen sin i Litauen for å selge den gamle leiligheten etter farens død. Men besøket varer lenger enn forventet da Danielius, uten noe å skynde seg for, prøver å gjenopprette forbindelsen med hjembyen sin.

Selskapet Stær ble opprettet med formål om å utvikle, produsere, samprodusere og selge spillefilm og dokumentar «av høy kunstnerisk kvalitet til et bredt nasjonalt og internasjonalt publikum». Selskapet, som har hovedkontor i Tromsø, består av  produsentene Ragna Nordhus Midtgard, Elisa Fernanda Pirir og KriStine Ann Skaret.

Pelle Politibil redder dagen er et fartsfylt og innholdsrikt spill for barn i alderen tre til åtte år. Spillet lar barna ta rollen som Pelle Politibil når han må ut og hjelpe innbyggerne i en nordnorsk by. Oppdragene er historie- og karakterdrevet, og består av gåter, biljakter og praktiske oppgaver – alt er pakket inn i et humørfylt og varmt univers.

Produsent: Playful Rebels AS / Manus & Regi: Jim Hansen / Produksjonstilskudd: kr 800.000

Filmfond Nord inn i Zwarts «Vikingjentene».

Filmfond Nord inn i Zwarts «Vikingjentene».

Styret i Filmfond Nord gir produksjonstilskudd til Harald Zwarts animasjonsfilm «Vikingjentene». Det ble også vedtatt å investere i spillefilmen «The Visitor».

Foto: Harald og Veslemøy Zwart på befaring i Museum Nord.

For noen uker siden presenterte vi Harald og Veslemøy Zwarts nye prosjekt Vikingjentene. Produsent er Lofoten Film Collective sammen med hovedprodusent Zwart arbeid og Gimpville. Nå er prosjektet tildelt en million kroner i tilskudd fra Filmfond Nord.

I filmen lover regissør Harald Zwart å ta oss med på en episk reise til vikingtiden i sin første helaftens animasjonsfilm om vikingjentene Ingeborg og Hedvig. «Mot foreldrenes vilje og med livet som innsats, seiler de ut for å returnere tjuvgods fra et tokt i Konstantinopel – en kinesisk gutt. Overalt møtes de som fiender, og jentene må kjempe for å bevise sine gode hensikter. Filmen utforsker ikke bare vikingenes krigerske natur, men også deres vei mot fred, og gir frisk underholdning og nye perspektiver på vikingtiden med to jenter i hovedrollene.»

Produsent: Lofoten Film Collective AS / Hovedprodusent: Veslemøy Ruud Zwart, Zwart arbeid / Manus: Stella Zwart, Veslemøy Zwart, Harald Zwart / Regi: Harald Zwart

Det største tilskuddet på 1.5 millioner går til litauiske The Visitor som samprodseres av Stær Film. Prosjektet har allerede vunnet priser, for beste manus under Next Step i Cannes, Torino FilmLab og beste prosjekt i Les Arcs. Regissøren Vytautas Katkus er en gjenganger med filmer i Cannes og Venezia.

Filmen skildrer Danielius (30) som bor i Tromsø gjør en kort tilbakekomst til hjembyen sin i Litauen for å selge den gamle leiligheten etter farens død. Men besøket varer lenger enn forventet da Danielius, uten noe å skynde seg for, prøver å gjenopprette forbindelsen med hjembyen sin.

Selskapet Stær ble opprettet med formål om å utvikle, produsere, samprodusere og selge spillefilm og dokumentar «av høy kunstnerisk kvalitet til et bredt nasjonalt og internasjonalt publikum». Selskapet, som har hovedkontor i Tromsø, består av  produsentene Ragna Nordhus Midtgard, Elisa Fernanda Pirir og KriStine Ann Skaret.

Pelle Politibil redder dagen er et fartsfylt og innholdsrikt spill for barn i alderen tre til åtte år. Spillet lar barna ta rollen som Pelle Politibil når han må ut og hjelpe innbyggerne i en nordnorsk by. Oppdragene er historie- og karakterdrevet, og består av gåter, biljakter og praktiske oppgaver – alt er pakket inn i et humørfylt og varmt univers.

Produsent: Playful Rebels AS / Manus & Regi: Jim Hansen / Produksjonstilskudd: kr 800.000

MENY