«Elskling» får norsk premiere i Haugesund.

«Elskling» får norsk premiere i Haugesund.

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut «Elskling» får sin norgespremiere i Haugesund.

Elskling vil få sin norgespremiere under Den norske filmfestivalen mandag 19. August. Filmskaper Lilja Ingolfsdottir og skuespillerne vil være til stede. På rollelista står skuespillerne Helga Guren, Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Solem og Elisabeth Sand.

– Jeg er så glad for at Elskling får Norgespremiere ved Den Norske filmfestivalen i Haugesund. Spesielt fint er det fordi jeg har jobbet for festivalen i min ungdom og den derfor har en spesiell plass i mitt hjerte. Gleder meg enormt til å dele denne filmen med publikum og festpremiere i Haugesund føles som en skikkelig fin start på filmens reise i Norge, sier regissør Lilja Ingolfsdottir. 

Elskling er Ingolfsdottirs etterlengtede spillefilmdebut etter en rekke prisvinnende kortfilmer, og får sin verdenspremiere på Karlovy Vary-festivalen i sommer. 

Filmen handler om Maria som må ta et oppgjør med seg selv da mannen hennes gir beskjed om at han vil skilles. Skal hun la hele sin verden rase sammen, eller ta et oppgjør med livet hun har og finne veien videre? 

Skal vi tro filmfestvalen i Karlovy handler ikke Elskling om å finne sann kjærlighet: While ostensibly a divorce drama, this debut by writer-director Lilja Ingolfsdottir nevertheless takes us further, delivering a multilayered character study of a woman experiencing a crisis that leads her to self-knowledge. Loveable isn’t a story about the quest for true love; on the contrary, it takes a fresh approach to examine contemporary ideas of romance, equality within the relationship, and the power of womanhood, het det i festivalens omtale.

Elskling er skrevet og regissert av Ingolfsdottir, som også har klippet og stått for produksjonsdesignen på filmen. Den er fotografert av Øystein Mamen. Produsent er Thomas Robsahm for Nordisk Film Production med Amarcord som co-produsent, mens TrustNordisk er internasjonal salgsagent. Filmens hjemlige distributør er Nordisk Film Distribusjon.

– Jeg er stolt og glad for å kunne presentere Lijla Ingolfsdottirs knallsterke debutfilm i Haugesund! Elskling er et gripende og engasjerende drama om det å skulle finne seg selv, og sin rolle i livet som datter, mor og ektefelle midt i en livskrise. Filmen vil ikke bare vekke ettertanke, men også skape diskusjoner og jeg ser frem til å dele denne opplevelsen med vårt publikum, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmen distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får sin ordinære premiere den 11. oktober.

«Elskling» får norsk premiere i Haugesund.

«Elskling» får norsk premiere i Haugesund.

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut «Elskling» får sin norgespremiere i Haugesund.

Elskling vil få sin norgespremiere under Den norske filmfestivalen mandag 19. August. Filmskaper Lilja Ingolfsdottir og skuespillerne vil være til stede. På rollelista står skuespillerne Helga Guren, Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Solem og Elisabeth Sand.

– Jeg er så glad for at Elskling får Norgespremiere ved Den Norske filmfestivalen i Haugesund. Spesielt fint er det fordi jeg har jobbet for festivalen i min ungdom og den derfor har en spesiell plass i mitt hjerte. Gleder meg enormt til å dele denne filmen med publikum og festpremiere i Haugesund føles som en skikkelig fin start på filmens reise i Norge, sier regissør Lilja Ingolfsdottir. 

Elskling er Ingolfsdottirs etterlengtede spillefilmdebut etter en rekke prisvinnende kortfilmer, og får sin verdenspremiere på Karlovy Vary-festivalen i sommer. 

Filmen handler om Maria som må ta et oppgjør med seg selv da mannen hennes gir beskjed om at han vil skilles. Skal hun la hele sin verden rase sammen, eller ta et oppgjør med livet hun har og finne veien videre? 

Skal vi tro filmfestvalen i Karlovy handler ikke Elskling om å finne sann kjærlighet: While ostensibly a divorce drama, this debut by writer-director Lilja Ingolfsdottir nevertheless takes us further, delivering a multilayered character study of a woman experiencing a crisis that leads her to self-knowledge. Loveable isn’t a story about the quest for true love; on the contrary, it takes a fresh approach to examine contemporary ideas of romance, equality within the relationship, and the power of womanhood, het det i festivalens omtale.

Elskling er skrevet og regissert av Ingolfsdottir, som også har klippet og stått for produksjonsdesignen på filmen. Den er fotografert av Øystein Mamen. Produsent er Thomas Robsahm for Nordisk Film Production med Amarcord som co-produsent, mens TrustNordisk er internasjonal salgsagent. Filmens hjemlige distributør er Nordisk Film Distribusjon.

– Jeg er stolt og glad for å kunne presentere Lijla Ingolfsdottirs knallsterke debutfilm i Haugesund! Elskling er et gripende og engasjerende drama om det å skulle finne seg selv, og sin rolle i livet som datter, mor og ektefelle midt i en livskrise. Filmen vil ikke bare vekke ettertanke, men også skape diskusjoner og jeg ser frem til å dele denne opplevelsen med vårt publikum, sier festival- og programsjef Tonje Hardersen.

Filmen distribueres av Nordisk Film Distribusjon og får sin ordinære premiere den 11. oktober.

MENY