Trier gjenforenes med Neon i USA.

Trier gjenforenes med Neon i USA.

Selskapet som bidro til at Verdens verste menneske ble en Oscarkandidat og kinosuksess i USA har sikret seg rettighetene til Joachim Triers nye film.

Foto: Renate Reinsve og Joachim Trier gjenforenes med Neon Pictures.

Kinodistributøren Neon Pictures har kjøpt nordamerikanske rettigheter til Joachim Triers Sentimental Value. Dermed er Trier gjenforent med selskapet som bidro til at Verdens verste menneske ble en Oscarkandidat og kinosuksess på det amerikanske markedet.

Neon Pictures er historiske som tilrettelegger for en rekke utenlandske kino- og Oscarsuksesser i USA. Selskapet var amerikansk distributør da den sørkoreanske filmen Parasitt vant hele fire Oscarpriser i 2020 – inkludert beste film. Det hadde ikke skjedd før. Neon var også distributør på Thomas Vinterbergs Et glass til som i 2020 fikk Oscar-prisen for beste utenlandske film, i tillegg til en nominasjon for beste regi. I 2021 fremmet selskapet kandidaturet til både danskeFluktog Verdens verste menneske. Neon Pictures har også distribuert Kunstneren og tyven og Gunda i USA. Neon har også sikret seg rettighetene til Håndtering av udøde på det amerikanske markedet.

I filmen gjenforenes Trier også som kjent med Renate Reinsve i hovedrollen. Hun spiller skuespillerinnen Nora «som sørger over morens dødsfall da faren dukker opp i livet hennes etter langvarig fravær». 

Som vanlig er Eskil Vogt med som medforfatter på prosjektet. Norske produsenter er Maria Ekerhovd i Mer film og Andrea Berentsen Ottmar i Eye Eye Pictures. Franske medprodusenter er Nathanaël Karmitz og Elisha Karmitz i MK Production og Juliette Schrameck i Agat Films. Dansk medprodusent er Zentropa.

Opptakene skal etter planen starte i august i Norge og Frankrike.

Trier gjenforenes med Neon i USA.

Trier gjenforenes med Neon i USA.

Selskapet som bidro til at Verdens verste menneske ble en Oscarkandidat og kinosuksess i USA har sikret seg rettighetene til Joachim Triers nye film.

Foto: Renate Reinsve og Joachim Trier gjenforenes med Neon Pictures.

Kinodistributøren Neon Pictures har kjøpt nordamerikanske rettigheter til Joachim Triers Sentimental Value. Dermed er Trier gjenforent med selskapet som bidro til at Verdens verste menneske ble en Oscarkandidat og kinosuksess på det amerikanske markedet.

Neon Pictures er historiske som tilrettelegger for en rekke utenlandske kino- og Oscarsuksesser i USA. Selskapet var amerikansk distributør da den sørkoreanske filmen Parasitt vant hele fire Oscarpriser i 2020 – inkludert beste film. Det hadde ikke skjedd før. Neon var også distributør på Thomas Vinterbergs Et glass til som i 2020 fikk Oscar-prisen for beste utenlandske film, i tillegg til en nominasjon for beste regi. I 2021 fremmet selskapet kandidaturet til både danskeFluktog Verdens verste menneske. Neon Pictures har også distribuert Kunstneren og tyven og Gunda i USA. Neon har også sikret seg rettighetene til Håndtering av udøde på det amerikanske markedet.

I filmen gjenforenes Trier også som kjent med Renate Reinsve i hovedrollen. Hun spiller skuespillerinnen Nora «som sørger over morens dødsfall da faren dukker opp i livet hennes etter langvarig fravær». 

Som vanlig er Eskil Vogt med som medforfatter på prosjektet. Norske produsenter er Maria Ekerhovd i Mer film og Andrea Berentsen Ottmar i Eye Eye Pictures. Franske medprodusenter er Nathanaël Karmitz og Elisha Karmitz i MK Production og Juliette Schrameck i Agat Films. Dansk medprodusent er Zentropa.

Opptakene skal etter planen starte i august i Norge og Frankrike.

MENY