Casten på Harry Hole-serien er klar.

Casten på Harry Hole-serien er klar.

Idag ble hele casten til Netflixserien «Jo Nesbøs Harry Hole» presentert på den ikoniske politietterforskerens stamsted i Oslo.

Foto: Nesbø, Kinnaman, Tjelta, Santelmann og Karlsen under presentasjonen.

Tobias Santelmann har fått rollen som den ikoniske detektiven Harry Hole, sammen med Joel Kinnaman som Tom Waaler og Pia Tjelta som Rakel Fauke. Det kunne Netflix melde under dagens pressekonferanse på Harry Holes stamsted Restaurant Schrøder i Oslo, der også serieskaper Jo Nesbø og regissør Øystein Karlsen var tilstede.

Jo Nesbøs Harry Hole  er «en klassisk seriemordgåte ledet av den famøse antihelten Harry Hole. Serien tar også for seg et mer nyansert karakterdrama mellom to politibetjenter – tilsynelatende kolleger – som opererer på hver sin side av loven. Gjennom hele første sesong går Harry i strupen på sin mangeårige fiende og korrupte politietterforsker Tom Waaler. Harry er en briljant, men plaget drapsetterforsker som kjemper mot sine indre demoner“, heter det i omtalen.

De to hovedkarakterene må navigere seg gjennom de uklare etiske grensene i rettssystemet, samtidig som Harry må gjøre alt han kan for å fange en seriemorder og bringe Waaler for retten før det er for sent.

Santelmann er klar på at han ikke ønsker å skuffe de millioner av lesere som fra før kjenner Harry Hole.

– Jeg er utrolig takknemlig for tilliten jeg har blitt vist, ved å få spille Harry Hole. Jeg er selvfølgelig klar over at dette er en karakter som millioner av lesere har et forhold til, så nå gjelder det å skape en Harry som folk både kan kjenne igjen, men som også kan overraske. Akkurat nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med opptakene. Det skal bli en sann glede å få jobbe sammen med hele denne gjengen.

Jo Nesbø er på sin side klar på at det vil bli en hovedperson som ikke bare er basert på bøkene.

– Jeg antar at alle leserne av bokserien har sin egen forestilling om hvordan Harry Hole ser ut, og den skal de få beholde. Vi vil skape en Harry som ikke bare er basert på bøkene, men også på skuespilleren Tobias Santelmann og alle som er involvert i dette prosjektet – både foran og bak kameraet. For meg handler historiefortelling ikke om å servere folk det de tror de vil ha, men det de ikke visste at de ville ha. Vi vil prøve å skape noe friskt, spennende og overraskende, med respekt for bokversjonen av Harry.

Serien er produsert av det ledende film- og TV-produksjonsselskapet, Working Title, og vil bli filmet på ulike lokasjoner i Oslo. Innspillingen begynner 23. mai.

Rollebesetning: Tobias Santelmann, Joel Kinnaman og Pia Tjelta  / Regissør: Øystein Karlsen / Skaper og manusforfatter: Jo Nesbø / Produsent: Tor Arne Øvrebø / Utøvende produsenter: Tim Bevan, Eric Fellner, Katy Rozelle, Rene Ezra, Øystein Karlsen, Jo Nesbø og Niclas Salomonsson / Produksjonsselskap: Working Title Television / Studio: Universal International Studios, en avdeling i Universal Studio Group / Premiere: 2026

Casten på Harry Hole-serien er klar.

Casten på Harry Hole-serien er klar.

Idag ble hele casten til Netflixserien «Jo Nesbøs Harry Hole» presentert på den ikoniske politietterforskerens stamsted i Oslo.

Foto: Nesbø, Kinnaman, Tjelta, Santelmann og Karlsen under presentasjonen.

Tobias Santelmann har fått rollen som den ikoniske detektiven Harry Hole, sammen med Joel Kinnaman som Tom Waaler og Pia Tjelta som Rakel Fauke. Det kunne Netflix melde under dagens pressekonferanse på Harry Holes stamsted Restaurant Schrøder i Oslo, der også serieskaper Jo Nesbø og regissør Øystein Karlsen var tilstede.

Jo Nesbøs Harry Hole  er «en klassisk seriemordgåte ledet av den famøse antihelten Harry Hole. Serien tar også for seg et mer nyansert karakterdrama mellom to politibetjenter – tilsynelatende kolleger – som opererer på hver sin side av loven. Gjennom hele første sesong går Harry i strupen på sin mangeårige fiende og korrupte politietterforsker Tom Waaler. Harry er en briljant, men plaget drapsetterforsker som kjemper mot sine indre demoner“, heter det i omtalen.

De to hovedkarakterene må navigere seg gjennom de uklare etiske grensene i rettssystemet, samtidig som Harry må gjøre alt han kan for å fange en seriemorder og bringe Waaler for retten før det er for sent.

Santelmann er klar på at han ikke ønsker å skuffe de millioner av lesere som fra før kjenner Harry Hole.

– Jeg er utrolig takknemlig for tilliten jeg har blitt vist, ved å få spille Harry Hole. Jeg er selvfølgelig klar over at dette er en karakter som millioner av lesere har et forhold til, så nå gjelder det å skape en Harry som folk både kan kjenne igjen, men som også kan overraske. Akkurat nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med opptakene. Det skal bli en sann glede å få jobbe sammen med hele denne gjengen.

Jo Nesbø er på sin side klar på at det vil bli en hovedperson som ikke bare er basert på bøkene.

– Jeg antar at alle leserne av bokserien har sin egen forestilling om hvordan Harry Hole ser ut, og den skal de få beholde. Vi vil skape en Harry som ikke bare er basert på bøkene, men også på skuespilleren Tobias Santelmann og alle som er involvert i dette prosjektet – både foran og bak kameraet. For meg handler historiefortelling ikke om å servere folk det de tror de vil ha, men det de ikke visste at de ville ha. Vi vil prøve å skape noe friskt, spennende og overraskende, med respekt for bokversjonen av Harry.

Serien er produsert av det ledende film- og TV-produksjonsselskapet, Working Title, og vil bli filmet på ulike lokasjoner i Oslo. Innspillingen begynner 23. mai.

Rollebesetning: Tobias Santelmann, Joel Kinnaman og Pia Tjelta  / Regissør: Øystein Karlsen / Skaper og manusforfatter: Jo Nesbø / Produsent: Tor Arne Øvrebø / Utøvende produsenter: Tim Bevan, Eric Fellner, Katy Rozelle, Rene Ezra, Øystein Karlsen, Jo Nesbø og Niclas Salomonsson / Produksjonsselskap: Working Title Television / Studio: Universal International Studios, en avdeling i Universal Studio Group / Premiere: 2026

MENY