SFI-tilskudd til film om Niillas Sombys dramatiske kamp.

SFI-tilskudd til film om Niillas Sombys dramatiske kamp.

Liselotte Wajstedt og Paranord Film ved Linn Henriksen får tilskudd fra Svensk filminstitutt til dokumentaren om Niillas Sombys dramatiske kamp mot Altautbyggingen på 1980-tallet.

Foto fra «In My Hand» (Foto: Paranord).

Det svenske filminstituttet gir tilskudd til den norskproduserte dokumentaren om den samiske aktivisten Niillas Sombys og hans dramatiske kamp mot Altautbyggingen. Han var en av de mest betydelige motstanderne av den norske statens beslutning om å demme opp Altaelva i 1980, som resulterte i en storkonflikt tidlig på 1980-tallet. Niillas ofret en arm og et øye for kampen. Filmen undersøker hvordan Niillas ser på det samiske folkets fremtid. 

«Filmen balanserer mellom fengsel, protester og surrealistiske møter, og gir en unik innsikt i en manns ekstraordinære reise.»

In My Hand er regissert av billedkunstnere/regissørene Liselotte Wajstedt og Márja Helander, med Linn Henriksen og Paranord som produsent. Henriksen har tidligere produsert langdokumentaren Tystnaden i Sápmi (2022) og kortfilmen Eadni fra Árran 360-prosjektet på Venezia-biennalen i 2022, begge regisserte av Wajstedt. Helander fra Finland regisserte kortfilmen Áfruvvá til den første utgaven av Árran 360 .

Prosjektet har tidligere fått tilskudd fra Norsk filminstitutt og Internasjonalt samisk filminstitutt.

SFI-tilskudd til film om Niillas Sombys dramatiske kamp.

SFI-tilskudd til film om Niillas Sombys dramatiske kamp.

Liselotte Wajstedt og Paranord Film ved Linn Henriksen får tilskudd fra Svensk filminstitutt til dokumentaren om Niillas Sombys dramatiske kamp mot Altautbyggingen på 1980-tallet.

Foto fra «In My Hand» (Foto: Paranord).

Det svenske filminstituttet gir tilskudd til den norskproduserte dokumentaren om den samiske aktivisten Niillas Sombys og hans dramatiske kamp mot Altautbyggingen. Han var en av de mest betydelige motstanderne av den norske statens beslutning om å demme opp Altaelva i 1980, som resulterte i en storkonflikt tidlig på 1980-tallet. Niillas ofret en arm og et øye for kampen. Filmen undersøker hvordan Niillas ser på det samiske folkets fremtid. 

«Filmen balanserer mellom fengsel, protester og surrealistiske møter, og gir en unik innsikt i en manns ekstraordinære reise.»

In My Hand er regissert av billedkunstnere/regissørene Liselotte Wajstedt og Márja Helander, med Linn Henriksen og Paranord som produsent. Henriksen har tidligere produsert langdokumentaren Tystnaden i Sápmi (2022) og kortfilmen Eadni fra Árran 360-prosjektet på Venezia-biennalen i 2022, begge regisserte av Wajstedt. Helander fra Finland regisserte kortfilmen Áfruvvá til den første utgaven av Árran 360 .

Prosjektet har tidligere fått tilskudd fra Norsk filminstitutt og Internasjonalt samisk filminstitutt.

MENY