Priser til norske landskap i Troll og Succession.

Priser til norske landskap i Troll og Succession.

Under årets Global Production Awards gikk to av prisene til Troll og Succession for hvordan norske locations er anvendt i filmen og serien.

I går ble den årlige prisutdelingen Global Production Awards holdt under Cannes Filmfestival. Der stakk Norge av med to priser i kategoriene «Outstanding Use of Location» (Netflix-filmen Troll) og «Location of The Year Award» (Juvet Landskapshotell – aktuell fra HBOs Succession). Filmkommisjonær i Den Nasjonale Filmkommisjonen, Meghan Beaton, var til stede og tok imot prisen. 

Fra før har begge produksjonene fått mye oppmerksomhet for sin bruk av location. The Location Managers Guild International (LMGI) delte i fjor ut priser for «outstanding locations» innen en rekke kategorier, fra langfilm og dramaserie til reklamefilm. Da var Troll nominert til prisen «Outstanding Locations in a Contemporary Feature Film». Succession ble nominert innen serieformatet for sesongen som ble spilt inn i Norge.

Andre prisvinnere under utdelingen i Cannes var fjerde sesongen av HBO-serien True Detective, som mottok Sustainable Production Award. Tre priser gikk til Saudi-Arabia. Provence Studios i Sør-Frankrike mottok Sustainability Initiative Award for sitt økologiske arbeid. Den britiske byen Bristol ble kåret til årets City of Film.

Global Production Awards 2024

City Of Film – Bristol

Community Impact Award – Fresh Film

Diversity, Equity & Inclusion Award – Blood And Water

Emerging Location Award – Film AlUla; Highly Commended – NEOM

Film Commission Award – Film AlUla; Highly Commended – Cherokee Film Commission

Location Of The Year Award – Juvet Landscape Hotel, Norway

Oustanding Use of Locations – Troll

Physical Production Innovation Award – CAMA AssetCycle: Innovating Circularity

Special Recognition – Bafta albert

Studio of the Year – Sunset Studios, US

Sustainability Initiative Award – Ecology, Provence Studios

Sustainable Production Award (Scripted) – True Detective: Night Country

Sustainable Production Award (Unscripted) – A League Of Their Own

Virtual Production Innovation Award – Oracle Red Bull Racing Campaign

Priser til norske landskap i Troll og Succession.

Priser til norske landskap i Troll og Succession.

Under årets Global Production Awards gikk to av prisene til Troll og Succession for hvordan norske locations er anvendt i filmen og serien.

I går ble den årlige prisutdelingen Global Production Awards holdt under Cannes Filmfestival. Der stakk Norge av med to priser i kategoriene «Outstanding Use of Location» (Netflix-filmen Troll) og «Location of The Year Award» (Juvet Landskapshotell – aktuell fra HBOs Succession). Filmkommisjonær i Den Nasjonale Filmkommisjonen, Meghan Beaton, var til stede og tok imot prisen. 

Fra før har begge produksjonene fått mye oppmerksomhet for sin bruk av location. The Location Managers Guild International (LMGI) delte i fjor ut priser for «outstanding locations» innen en rekke kategorier, fra langfilm og dramaserie til reklamefilm. Da var Troll nominert til prisen «Outstanding Locations in a Contemporary Feature Film». Succession ble nominert innen serieformatet for sesongen som ble spilt inn i Norge.

Andre prisvinnere under utdelingen i Cannes var fjerde sesongen av HBO-serien True Detective, som mottok Sustainable Production Award. Tre priser gikk til Saudi-Arabia. Provence Studios i Sør-Frankrike mottok Sustainability Initiative Award for sitt økologiske arbeid. Den britiske byen Bristol ble kåret til årets City of Film.

Global Production Awards 2024

City Of Film – Bristol

Community Impact Award – Fresh Film

Diversity, Equity & Inclusion Award – Blood And Water

Emerging Location Award – Film AlUla; Highly Commended – NEOM

Film Commission Award – Film AlUla; Highly Commended – Cherokee Film Commission

Location Of The Year Award – Juvet Landscape Hotel, Norway

Oustanding Use of Locations – Troll

Physical Production Innovation Award – CAMA AssetCycle: Innovating Circularity

Special Recognition – Bafta albert

Studio of the Year – Sunset Studios, US

Sustainability Initiative Award – Ecology, Provence Studios

Sustainable Production Award (Scripted) – True Detective: Night Country

Sustainable Production Award (Unscripted) – A League Of Their Own

Virtual Production Innovation Award – Oracle Red Bull Racing Campaign

MENY