Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut valgt ut til hovedkonkurransen i Karlovy Vary.

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut valgt ut til hovedkonkurransen i Karlovy Vary.

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut «Elskling» skal konkurrere om hovedprisen Crystal Globe på den prestisjefylte filmfestivalen i Karlovy Vary.

I dag ble programmet for den internasjonale filmfestivalen i Karlovy Vary sluppet, med norske Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut Elskling (med internasjonal tittel Loveable) blant de 12 filmene som er valgt ut til hovedkonkurransen Crystal Globe Competition.

Elskling er regissør Ingolfsdottirs etterlengtede spillefilmdebut etter en rekke prisvinnende kortfilmer, og får sin verdenspremiere på Karlovy Vary-festivalen i sommer. 

Filmen handler om Maria handler om Maria, som må ta et oppgjør med seg selv da mannen hennes gir beskjed om at han vil skilles. While ostensibly a divorce drama, this debut by writer-director Lilja Ingolfsdottir nevertheless takes us further, delivering a multilayered character study of a woman experiencing a crisis that leads her to self-knowledge. Loveable isn’t a story about the quest for true love; on the contrary, it takes a fresh approach to examine contemporary ideas of romance, equality within the relationship, and the power of womanhood, heter det i festivalens omtale av filmen. 

Elskling er skrevet og regissert av Ingolfsdottir, som også har klippet og stått for produksjonsdesigner på filmen, og den er fotografert av Øystein Mamen. Produsent er Thomas Robsahm for Nordisk Film Production med Amarcord som co-produsent, mens TrustNordisk er internasjonal salgsagent. Filmens hjemlige distributør er Nordisk Film Distribusjon.

På rollelista står skuespillerne Helga Guren, Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Solem og Elisabeth Sand.

Spillefilmen er støttet av Norsk filminstitutts Neo-ordning, og prosjektet har tidligere fått utviklingstilskudd fra Viken Filmsenter. 

Lilja Ingolfsdottir.

Lilja Ingolfsdottir er utdannet fra London Film School og film- og TV-skolen FAMU i Praha fra festivalens hjemland Tsjekkia. Hun har laget en kortfilmer, deriblant Neglect (2010), Hong Kong (2015), Show Me Your Original Face Before Your Mother and Father Were Born (2018), Det vi frykter (2020) og Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si (2021).

15 av de totalt 32 utvalgte filmene i hovedkonkurransen, sideprogrammet Proxima samt Special Screenings er i år debutfilmer, melder festivalen. 

I Proxima-konkurranseprogrammet finner vi filmen Ju way ren (Stranger) av Zhengfan Yang, som er en amerikansk/kinesisk/nederlandsk/norsk/fransk samproduksjon, med Norsk Filmproduksjon som norsk co-produsent. 

Årets Crystal Globe-jury består av den amerikanske produsenten Christine Vachon, den australske skuespilleren Geoffrey Rush, den ungarske regissøren Gábor Reisz, den islandske poeten og forfatteren Sjón og den tsjekkiske skuespilleren Eliška Křenková. 

Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) er en prestisjefylt A-liste-festival som ble arrangert i sin første utgave i 1946. I fjor deltok den svensk-norske spillefilmen Hypnosen, som var regissør Ernst De Geers spillefilmdebut, i festivalens hovedkonkurranse. For sin rolle i filmen ble skuespiller Herbert Nordrum tildelt prisen for beste mannlige skuespiller, i tillegg til at filmen vant to andre priser på festivalen. 

I 2012 vant Martin Lunds Mer eller mindre mann hovedprisen Crystal Globe i Karlovy Vary, og skuespiller Henrik Rafaelsen ble også belønnet med skuespillerpris for filmen. I 2007 vant Bård Breien regiprisen for Kunsten å tenke negativt, mens Joachim Trier vant samme pris året før for Reprise. 

Den 58. utgaven av Karlovy Vary internasjonale filmfestival arrangeres i perioden 28. juni til 6. juli. 

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut valgt ut til hovedkonkurransen i Karlovy Vary.

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut valgt ut til hovedkonkurransen i Karlovy Vary.

Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut «Elskling» skal konkurrere om hovedprisen Crystal Globe på den prestisjefylte filmfestivalen i Karlovy Vary.

I dag ble programmet for den internasjonale filmfestivalen i Karlovy Vary sluppet, med norske Lilja Ingolfsdottirs spillefilmdebut Elskling (med internasjonal tittel Loveable) blant de 12 filmene som er valgt ut til hovedkonkurransen Crystal Globe Competition.

Elskling er regissør Ingolfsdottirs etterlengtede spillefilmdebut etter en rekke prisvinnende kortfilmer, og får sin verdenspremiere på Karlovy Vary-festivalen i sommer. 

Filmen handler om Maria handler om Maria, som må ta et oppgjør med seg selv da mannen hennes gir beskjed om at han vil skilles. While ostensibly a divorce drama, this debut by writer-director Lilja Ingolfsdottir nevertheless takes us further, delivering a multilayered character study of a woman experiencing a crisis that leads her to self-knowledge. Loveable isn’t a story about the quest for true love; on the contrary, it takes a fresh approach to examine contemporary ideas of romance, equality within the relationship, and the power of womanhood, heter det i festivalens omtale av filmen. 

Elskling er skrevet og regissert av Ingolfsdottir, som også har klippet og stått for produksjonsdesigner på filmen, og den er fotografert av Øystein Mamen. Produsent er Thomas Robsahm for Nordisk Film Production med Amarcord som co-produsent, mens TrustNordisk er internasjonal salgsagent. Filmens hjemlige distributør er Nordisk Film Distribusjon.

På rollelista står skuespillerne Helga Guren, Oddgeir Thune, Heidi Gjermundsen Broch, Marte Solem og Elisabeth Sand.

Spillefilmen er støttet av Norsk filminstitutts Neo-ordning, og prosjektet har tidligere fått utviklingstilskudd fra Viken Filmsenter. 

Lilja Ingolfsdottir.

Lilja Ingolfsdottir er utdannet fra London Film School og film- og TV-skolen FAMU i Praha fra festivalens hjemland Tsjekkia. Hun har laget en kortfilmer, deriblant Neglect (2010), Hong Kong (2015), Show Me Your Original Face Before Your Mother and Father Were Born (2018), Det vi frykter (2020) og Det jeg ønsker du hadde sagt til meg, som du aldri kommer til å si (2021).

15 av de totalt 32 utvalgte filmene i hovedkonkurransen, sideprogrammet Proxima samt Special Screenings er i år debutfilmer, melder festivalen. 

I Proxima-konkurranseprogrammet finner vi filmen Ju way ren (Stranger) av Zhengfan Yang, som er en amerikansk/kinesisk/nederlandsk/norsk/fransk samproduksjon, med Norsk Filmproduksjon som norsk co-produsent. 

Årets Crystal Globe-jury består av den amerikanske produsenten Christine Vachon, den australske skuespilleren Geoffrey Rush, den ungarske regissøren Gábor Reisz, den islandske poeten og forfatteren Sjón og den tsjekkiske skuespilleren Eliška Křenková. 

Karlovy Vary International Film Festival (KVIFF) er en prestisjefylt A-liste-festival som ble arrangert i sin første utgave i 1946. I fjor deltok den svensk-norske spillefilmen Hypnosen, som var regissør Ernst De Geers spillefilmdebut, i festivalens hovedkonkurranse. For sin rolle i filmen ble skuespiller Herbert Nordrum tildelt prisen for beste mannlige skuespiller, i tillegg til at filmen vant to andre priser på festivalen. 

I 2012 vant Martin Lunds Mer eller mindre mann hovedprisen Crystal Globe i Karlovy Vary, og skuespiller Henrik Rafaelsen ble også belønnet med skuespillerpris for filmen. I 2007 vant Bård Breien regiprisen for Kunsten å tenke negativt, mens Joachim Trier vant samme pris året før for Reprise. 

Den 58. utgaven av Karlovy Vary internasjonale filmfestival arrangeres i perioden 28. juni til 6. juli. 

MENY