«Ibelin» sikter mot 100 000 kinobesøk.

«Ibelin» sikter mot 100 000 kinobesøk.

Etter at «Ibelin» rundet 82 000 besøkende etter påskehelga er den magiske 100 000-grensen innen rekkevidde for den norske dokumentaren. Samtidig gikk «Konvoi» til topps på listen over kjøpe- og leiefilmer.

Den norske distributøren i Euforia, Vibeke Skistad, kan nå tillate seg å være enda litt mer…vel, euforisk. Med 82 000 besøkende på kino etter påsken (per 1.april) tegner Ibelin til å bli en av tiårets største norske dokumentarsuksesser. Den kan nå ta mål av seg å tangere Margreth Olins Fedrelandet som ligger på over 95 000 besøkende og sikte seg inn mot den magiske 100 000-grensen i løpet av noen uker.

– At Ibelin etter fire uker ligger foran nyere storfilmer, også på en 2. påskedag, er helt fantastisk å se! Og vi gleder oss ikke bare over tallene, men også over det enorme engasjementet. Både filmteamet og familien Steen får enormt mange tilbakemeldinger, og filmen fører med seg samtaler og diskusjoner over hele landet, i alle aldersgrupper, forteller Skistad til Rushprint.

Forøvrig legger amerikanske blockbustere beslag på de fire øverste plassene på kinotoppen, med Ibelin på en 5.plass. Påskefilmen Døde menn går på ski og den uvanlige familiefilmen Victoria Må Dø holder stand på de neste to plassene. Kanskje var det krim-temaene i begge filmer som fikk de til å selge flere kinobilletter i påskeuka enn uka før.

Vi må se til en annen liste for å finne norske filmer helt øverst. De norske kinosuksessene Konvoi og Bukkene Bruse på badeland suste nemlig inn på Norges offisielle liste for digitale kjøpe/leie-filmer på henholdsvis første og andre plass. I løpet av påskedagene har det blitt solgt opp mot 50.000 digitale eksemplarer av disse to, melder distributøren Nordisk. Filmene er til sammen sett av over 600.000 besøkende på kino før de nå ble tilgjengelige for digitalt kjøp rett før påske.

«Ibelin» sikter mot 100 000 kinobesøk.

«Ibelin» sikter mot 100 000 kinobesøk.

Etter at «Ibelin» rundet 82 000 besøkende etter påskehelga er den magiske 100 000-grensen innen rekkevidde for den norske dokumentaren. Samtidig gikk «Konvoi» til topps på listen over kjøpe- og leiefilmer.

Den norske distributøren i Euforia, Vibeke Skistad, kan nå tillate seg å være enda litt mer…vel, euforisk. Med 82 000 besøkende på kino etter påsken (per 1.april) tegner Ibelin til å bli en av tiårets største norske dokumentarsuksesser. Den kan nå ta mål av seg å tangere Margreth Olins Fedrelandet som ligger på over 95 000 besøkende og sikte seg inn mot den magiske 100 000-grensen i løpet av noen uker.

– At Ibelin etter fire uker ligger foran nyere storfilmer, også på en 2. påskedag, er helt fantastisk å se! Og vi gleder oss ikke bare over tallene, men også over det enorme engasjementet. Både filmteamet og familien Steen får enormt mange tilbakemeldinger, og filmen fører med seg samtaler og diskusjoner over hele landet, i alle aldersgrupper, forteller Skistad til Rushprint.

Forøvrig legger amerikanske blockbustere beslag på de fire øverste plassene på kinotoppen, med Ibelin på en 5.plass. Påskefilmen Døde menn går på ski og den uvanlige familiefilmen Victoria Må Dø holder stand på de neste to plassene. Kanskje var det krim-temaene i begge filmer som fikk de til å selge flere kinobilletter i påskeuka enn uka før.

Vi må se til en annen liste for å finne norske filmer helt øverst. De norske kinosuksessene Konvoi og Bukkene Bruse på badeland suste nemlig inn på Norges offisielle liste for digitale kjøpe/leie-filmer på henholdsvis første og andre plass. I løpet av påskedagene har det blitt solgt opp mot 50.000 digitale eksemplarer av disse to, melder distributøren Nordisk. Filmene er til sammen sett av over 600.000 besøkende på kino før de nå ble tilgjengelige for digitalt kjøp rett før påske.

MENY