Zwart forbereder animasjonsfilm fra vikingtiden.

Zwart forbereder animasjonsfilm fra vikingtiden.

Harald Zwart og Gimpville forbereder regissørens debut som animasjonsfilmskaper – med «Vikingjentene» som setter ut på en verdensreise.

Foto: Harald og Veslemøy Zwart på vikingskipet med skipper Terje Bøe i Museum Nord. 

– En drøm som kommer i oppfyllelse, sier Harald Zwart om det nye prosjektet som han sammen med Zwart arbeid og Gimpville nå ønsker å realisere.

Vikingjentene skal bli en eventyrlig animasjonsfilm lagt til ca år 1000 der vi møter Ingeborg og Hedvig. De setter ut på en verdensreise for å bringe den bortkomne gutten Chung hjem til familien sin.«Chung viser seg å være sønn av selveste keiserparet i Kina, og i takknemlighet og vennskap reiser jentene hjem, og redder hjembyen fra en katastrofe med kløkt… Historien vil by på mye humor og kulturelle referanser med ekko fra moderne tid, som skal underholde og skape norsk stolthet for alle aldre».

I mange år har denne historiene godgjort seg hos familien Zwart, melder regissøren og hans produsent Veslemøy Ruud Zwart. Sammen med Torgeir Sanders i Gimpville var de denne uken i Lofoten for å låse de ulike lokasjonene til filmen. Filmteamet har lenge vært på leting etter hvor jentene skal komme fra. 

– Jeg har holdt på med animasjon helt siden jeg var en liten gutt, forteller Harald Zwart. – At vi nå også har funnet den fysiske vikingverdenen, som er så vakker – og som faktisk er et sted du kan reise til, er helt fantastisk. Vi kunne ikke fått et bedre utgangspunkt.

Nå er et helt spesielt samarbeid også kommet på plass, mellom filmteamet og Museum Nord. Museum Nord har ansvaret for 21 museer i regionen, som blant inkluderer Lofotr Vikingmuseum på Borg. Og det er på Borg vi skal møte jentene.

Vikingjentene, eller ViQueens, som er filmens internasjonale tittel, vil få en bred internasjonal distribusjon, og Sola Media, som har sikret seg rettighetene, er ikke tvil om at kombinasjonen Lofoten, heltehistorien og Zwart vil bli en suksess.

– For et eventyr av en historie og satsning Vikingjentene har. Vi er utrolig stolte over å få være med å ta denne storslåtte familiefilmen ut i verden, og ikke minst: vise frem flotte Lofoten og våre to tøffe vikingjenter. Filmverden ser til Norge og den fantastiske naturen vi har her, og med Zwart bak roret, er det allerede mange forventninger der ute, sier Solveig Langeland, direktør i Sola Media.


Foto er tatt av Line Olsen.


 

Zwart forbereder animasjonsfilm fra vikingtiden.

Zwart forbereder animasjonsfilm fra vikingtiden.

Harald Zwart og Gimpville forbereder regissørens debut som animasjonsfilmskaper – med «Vikingjentene» som setter ut på en verdensreise.

Foto: Harald og Veslemøy Zwart på vikingskipet med skipper Terje Bøe i Museum Nord. 

– En drøm som kommer i oppfyllelse, sier Harald Zwart om det nye prosjektet som han sammen med Zwart arbeid og Gimpville nå ønsker å realisere.

Vikingjentene skal bli en eventyrlig animasjonsfilm lagt til ca år 1000 der vi møter Ingeborg og Hedvig. De setter ut på en verdensreise for å bringe den bortkomne gutten Chung hjem til familien sin.«Chung viser seg å være sønn av selveste keiserparet i Kina, og i takknemlighet og vennskap reiser jentene hjem, og redder hjembyen fra en katastrofe med kløkt… Historien vil by på mye humor og kulturelle referanser med ekko fra moderne tid, som skal underholde og skape norsk stolthet for alle aldre».

I mange år har denne historiene godgjort seg hos familien Zwart, melder regissøren og hans produsent Veslemøy Ruud Zwart. Sammen med Torgeir Sanders i Gimpville var de denne uken i Lofoten for å låse de ulike lokasjonene til filmen. Filmteamet har lenge vært på leting etter hvor jentene skal komme fra. 

– Jeg har holdt på med animasjon helt siden jeg var en liten gutt, forteller Harald Zwart. – At vi nå også har funnet den fysiske vikingverdenen, som er så vakker – og som faktisk er et sted du kan reise til, er helt fantastisk. Vi kunne ikke fått et bedre utgangspunkt.

Nå er et helt spesielt samarbeid også kommet på plass, mellom filmteamet og Museum Nord. Museum Nord har ansvaret for 21 museer i regionen, som blant inkluderer Lofotr Vikingmuseum på Borg. Og det er på Borg vi skal møte jentene.

Vikingjentene, eller ViQueens, som er filmens internasjonale tittel, vil få en bred internasjonal distribusjon, og Sola Media, som har sikret seg rettighetene, er ikke tvil om at kombinasjonen Lofoten, heltehistorien og Zwart vil bli en suksess.

– For et eventyr av en historie og satsning Vikingjentene har. Vi er utrolig stolte over å få være med å ta denne storslåtte familiefilmen ut i verden, og ikke minst: vise frem flotte Lofoten og våre to tøffe vikingjenter. Filmverden ser til Norge og den fantastiske naturen vi har her, og med Zwart bak roret, er det allerede mange forventninger der ute, sier Solveig Langeland, direktør i Sola Media.


Foto er tatt av Line Olsen.


 

MENY