Fire norske filmer til Oberhausen.

Fire norske filmer til Oberhausen.

Fire norske kortfilmer skal delta på den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen.

Foto fra opptakene til «Brouillarta».

En rekke norske kortfilmer er tatt ut til den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen.

Ingvild Søderlinds Brouillarta, Jon Vatnes Iris og Marianne Ulrichsens Smerteterskel skal delta i barne- og ungdomskonkurransen; Anne Haugsgjerd – som for noen år siden var viet en egen retrospektiv på samme festival – er med i den internasjonale konkurransen med Flow.

Totalt 117 kortfilmer ble valgt ut til de fem konkurransene til den 70. internasjonale kortfilmfestivalen Oberhausen. Mange av filmene fokuserer på aktuelle kriser: kriger, klimaendringer, forholdet mellom mennesker og natur eller flyktningeskjebner. I tillegg til et stort antall dokumentar- og fiksjonsverk, inkluderer programmet også formelle eksperimenter med en sterk kunstnerisk signatur, mens bruken av AI i kortfilmer er viet plass, spesielt i musikkvideoer.

Den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen – Internationale Kurzfilmtage Oberhausen – ble etablert i 1954, og er stadig en av de viktigste innen sjangeren, med mye vekt på eksperimentell og sjangerutvidende film. Festivalen fikk i tillegg en plass i filmhistorien da 26 av landets filmskapere i 1962 erklærte det såkalte Oberhausen-manifestet på festivalen, hvor de krevde en ny retning for tysk film.

Den siste tiden har også Oberhausen høstet kritikk for sin holdning til terrorangrepet i Israel og den massive bombingen som fulgte. Du kan lese festivalens svar på kritikken her.

Årets kortfilmfestival i Oberhausen arrangeres i perioden 1.-6. mai.

Fire norske filmer til Oberhausen.

Fire norske filmer til Oberhausen.

Fire norske kortfilmer skal delta på den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen.

Foto fra opptakene til «Brouillarta».

En rekke norske kortfilmer er tatt ut til den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen.

Ingvild Søderlinds Brouillarta, Jon Vatnes Iris og Marianne Ulrichsens Smerteterskel skal delta i barne- og ungdomskonkurransen; Anne Haugsgjerd – som for noen år siden var viet en egen retrospektiv på samme festival – er med i den internasjonale konkurransen med Flow.

Totalt 117 kortfilmer ble valgt ut til de fem konkurransene til den 70. internasjonale kortfilmfestivalen Oberhausen. Mange av filmene fokuserer på aktuelle kriser: kriger, klimaendringer, forholdet mellom mennesker og natur eller flyktningeskjebner. I tillegg til et stort antall dokumentar- og fiksjonsverk, inkluderer programmet også formelle eksperimenter med en sterk kunstnerisk signatur, mens bruken av AI i kortfilmer er viet plass, spesielt i musikkvideoer.

Den internasjonale kortfilmfestivalen i Oberhausen – Internationale Kurzfilmtage Oberhausen – ble etablert i 1954, og er stadig en av de viktigste innen sjangeren, med mye vekt på eksperimentell og sjangerutvidende film. Festivalen fikk i tillegg en plass i filmhistorien da 26 av landets filmskapere i 1962 erklærte det såkalte Oberhausen-manifestet på festivalen, hvor de krevde en ny retning for tysk film.

Den siste tiden har også Oberhausen høstet kritikk for sin holdning til terrorangrepet i Israel og den massive bombingen som fulgte. Du kan lese festivalens svar på kritikken her.

Årets kortfilmfestival i Oberhausen arrangeres i perioden 1.-6. mai.

MENY