Eurimage-tilskudd til Trier og Kernell.

Eurimage-tilskudd til Trier og Kernell.

Joachim Trier og Amanda Kernell er blant mottakerne av tilskudd fra Eurimages til nye spillefilmer.

Joachim Trier fikk denne uken 499 000 euro til sin nye film, Sentimental Value, fra EUs fond for samproduksjon. I filmen gjenforenes han som kjent med Renate Reinsve i hovedrollen. Hun spiller skuespillerinnen Nora «som sørger over morens dødsfall da faren dukker opp i livet hennes etter langvarig fravær». 

Som vanlig er Eskil Vogt med som medforfatter på prosjektet. Norske produsenter er Maria Ekerhovd i Mer film og Andrea Berentsen Ottmar i Eye Eye Pictures. Franske medprodusenter er Nathanaël Karmitz og Elisha Karmitz i MK Production og Juliette Schrameck i Agat Films. Dansk medprodusent er Zentropa. Filmen har allerede fått tilskudd fra Arte France Cinema.

De franske medprodusentene sa før opptak til Variety at filmen kan minne om Verdens verste menneske, men er «enda mer ambisiøs og moden i sin kombinasjon av komedie og drama». Den handler om «familie, minner og hvordan vi har behov for å skrive om på historiene om oss selv for å overleve.»

Blant de øvrige mottakerne av tilskudd finner vi Amanda Kernell som etter Charter er tilbake i noe av det samme samiske landskapet som i gjennombruddsfilmen Sameblod. Det nye langfilmprosjektet beskrives på følgende måte: «The curse is a love story about healing from traumas, following young reindeer herder Ejva (19) during her first year after her father’s death.»

Andre profilerte navn som har fått tilskudd fra Eurimages i denne omgangen er polske Agnieszka Holland og svenske Tarik Saleh.

Hollands Franz Kafka-biografi Franz mottok € 500 000 før en forventet filming i Tsjekkia og Tyskland neste måned med nykommeren Idan Weiss til å spille Kafka. Hollands siste film Green Border vant juryprisen i konkurranse i Venezia i 2023.

Den svensk-egyptiske filmskaperen Tarik Saleh, som sto bak The Nile Hilton Incident og spionthrilleren Cairo Conspiracy, mottok 500 000 euro for svensk-fransk-dansk samproduksjon Eagles of the Republic som har Fares Fares og Lyna Khoudri i hovedrollene. Den handler om en stjerneskuespiller som blir tvunget til å akseptere rollen som Egypts president Al-Sissi i en biografisk film.

Eurimage-tilskudd til Trier og Kernell.

Eurimage-tilskudd til Trier og Kernell.

Joachim Trier og Amanda Kernell er blant mottakerne av tilskudd fra Eurimages til nye spillefilmer.

Joachim Trier fikk denne uken 499 000 euro til sin nye film, Sentimental Value, fra EUs fond for samproduksjon. I filmen gjenforenes han som kjent med Renate Reinsve i hovedrollen. Hun spiller skuespillerinnen Nora «som sørger over morens dødsfall da faren dukker opp i livet hennes etter langvarig fravær». 

Som vanlig er Eskil Vogt med som medforfatter på prosjektet. Norske produsenter er Maria Ekerhovd i Mer film og Andrea Berentsen Ottmar i Eye Eye Pictures. Franske medprodusenter er Nathanaël Karmitz og Elisha Karmitz i MK Production og Juliette Schrameck i Agat Films. Dansk medprodusent er Zentropa. Filmen har allerede fått tilskudd fra Arte France Cinema.

De franske medprodusentene sa før opptak til Variety at filmen kan minne om Verdens verste menneske, men er «enda mer ambisiøs og moden i sin kombinasjon av komedie og drama». Den handler om «familie, minner og hvordan vi har behov for å skrive om på historiene om oss selv for å overleve.»

Blant de øvrige mottakerne av tilskudd finner vi Amanda Kernell som etter Charter er tilbake i noe av det samme samiske landskapet som i gjennombruddsfilmen Sameblod. Det nye langfilmprosjektet beskrives på følgende måte: «The curse is a love story about healing from traumas, following young reindeer herder Ejva (19) during her first year after her father’s death.»

Andre profilerte navn som har fått tilskudd fra Eurimages i denne omgangen er polske Agnieszka Holland og svenske Tarik Saleh.

Hollands Franz Kafka-biografi Franz mottok € 500 000 før en forventet filming i Tsjekkia og Tyskland neste måned med nykommeren Idan Weiss til å spille Kafka. Hollands siste film Green Border vant juryprisen i konkurranse i Venezia i 2023.

Den svensk-egyptiske filmskaperen Tarik Saleh, som sto bak The Nile Hilton Incident og spionthrilleren Cairo Conspiracy, mottok 500 000 euro for svensk-fransk-dansk samproduksjon Eagles of the Republic som har Fares Fares og Lyna Khoudri i hovedrollene. Den handler om en stjerneskuespiller som blir tvunget til å akseptere rollen som Egypts president Al-Sissi i en biografisk film.

MENY