Sterk norsk innspurt til CPH:DOX.

Sterk norsk innspurt til CPH:DOX.

Ytterligere åtte norske filmer deltar utenfor konkurranse under årets CPH:DOX – i tillegg til tre i konkurranseprogrammet.

Foto: Ukjent landskap

Forrige uke kunne vi melde om at det var kommet med fire norske dokumentarer på dokumentarfestivalen CPH: DOX, anført av Håvard Bustnes nye film som deltar i hovedkonkurransen.

Denne uken kom ytterligere fem norske dokumentarer til blant deltakerne utenfor konkurranse. Dermed er tilsammen ni norske dokumentarfilmer med i i årets program på CPH:DOX (13.-23.mars). I tillegg presenteres to dokumentarer på finansierings- og co-produksjons-eventer og en film vises i kortfilmprogrammet.

I Highlight-seksjonen for publikumfavoritter fra hele festivalverdenen er tre norske filmer valgt ut: Ukjent landskap (Silje Evensmo Jacobsen, 2024), Ibelin (Benjamin Ree, 2024) og Ola – en helt vanlig uvanlig fyr (Ragnhild Nøst Bergem, 2023).

I seksjonen CPH: Science vises Mammaen i meg (Hilde Merete Haug, 2023), mens Hiding Saddam Hussein (Halkawt Mustafa, 2023) blir vist i seksjonen Backstory, hvor tema er «nåtiden forklart gjennom fortiden».

CPH:FORUM og CPH:WIP er finansierings- og co-produksjons-eventer som finner sted på CPH:DOX. Her blir utvalgte prosjekt presentert for et publikum av finansiørar, tv-kanaler, plattformer og andre beslutningstakere. To norske dokumentarprosjekt deltar her: Towards The Abyss (regi: Mads Brügger, produsent Indie Film/ Carsten Annonsen, Stig Andersen og Silje Avvikene) og North South Man Woman (regi: Morten Traavik og Sun Kim, produsent Studio Kozlovski/Verona Meier).

En norsk animert fiksjonskortfilm er også med på programmet til årets CHP:DOX. Hjemmekontor (Endre Lund Eriksen og Daniel Damm, 2022) blir vist i programseksjonen Børne:Dox.

Sterk norsk innspurt til CPH:DOX.

Sterk norsk innspurt til CPH:DOX.

Ytterligere åtte norske filmer deltar utenfor konkurranse under årets CPH:DOX – i tillegg til tre i konkurranseprogrammet.

Foto: Ukjent landskap

Forrige uke kunne vi melde om at det var kommet med fire norske dokumentarer på dokumentarfestivalen CPH: DOX, anført av Håvard Bustnes nye film som deltar i hovedkonkurransen.

Denne uken kom ytterligere fem norske dokumentarer til blant deltakerne utenfor konkurranse. Dermed er tilsammen ni norske dokumentarfilmer med i i årets program på CPH:DOX (13.-23.mars). I tillegg presenteres to dokumentarer på finansierings- og co-produksjons-eventer og en film vises i kortfilmprogrammet.

I Highlight-seksjonen for publikumfavoritter fra hele festivalverdenen er tre norske filmer valgt ut: Ukjent landskap (Silje Evensmo Jacobsen, 2024), Ibelin (Benjamin Ree, 2024) og Ola – en helt vanlig uvanlig fyr (Ragnhild Nøst Bergem, 2023).

I seksjonen CPH: Science vises Mammaen i meg (Hilde Merete Haug, 2023), mens Hiding Saddam Hussein (Halkawt Mustafa, 2023) blir vist i seksjonen Backstory, hvor tema er «nåtiden forklart gjennom fortiden».

CPH:FORUM og CPH:WIP er finansierings- og co-produksjons-eventer som finner sted på CPH:DOX. Her blir utvalgte prosjekt presentert for et publikum av finansiørar, tv-kanaler, plattformer og andre beslutningstakere. To norske dokumentarprosjekt deltar her: Towards The Abyss (regi: Mads Brügger, produsent Indie Film/ Carsten Annonsen, Stig Andersen og Silje Avvikene) og North South Man Woman (regi: Morten Traavik og Sun Kim, produsent Studio Kozlovski/Verona Meier).

En norsk animert fiksjonskortfilm er også med på programmet til årets CHP:DOX. Hjemmekontor (Endre Lund Eriksen og Daniel Damm, 2022) blir vist i programseksjonen Børne:Dox.

MENY