«Sex» selger på Berlinalen.

«Sex» selger på Berlinalen.

Dag Johan Haugeruds «Sex» er solgt til flere territorier etter premieren på Berlinalen der den også har fått positive kritikker.

Dag Johan Haugeruds spillefilm Sex hadde denne uken premiere i Panoramaseksjonen på Berlinalen. Så langt har kritikkene vært positive. Hollywood Reporters kritikerveteran David Rooney er full av lovord om Haugeruds tilnærming til denne humoristiske, men alvorlige mannlige karakterstudien.

Flere har fått øynene opp for den norske filmen. I dag meldte salgsagenten M-Appeal at selskapet har inngått avtaler for flere territorier på vegna av Sex. Rettigheter er solgt til Pyramide Distribution i Frankrike,  JinJin Pictures i Sør-Korea og Cinobo i Hellas.

Dermed er filmen et skritt nærmere produsent Yngve Sæthers ambisjon om få Haugeruds filmatiske univers ut til et internasjonalt publikum.

– Vårt mål med trilogien Sex Drømmer Kjærlighet har vært å få Dag Johan Haugeruds unike filmatiske univers ut til et større publikum både her hjemme og ute. Med første film SEX valgt ut til Berlin Panorama har vi fått et strålende springbrett til et internasjonalt publikum, sa Sæther da han reiste til Berlinalen.

Haugerud berømmer på sin side skuespillernes innsats.

– Med SEX forsøker jeg å utforske seksualitet i vid forstand, men også åpne opp et rom for hva menn kan snakke om når det gjelder seksualitet, kjønn og identitet. Takket være fantastiske bidrag fra skuespillere som Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr håper jeg det har blitt en film som underholder, men som også kan være et startskudd for meningsfulle samtaler, sie Haugerud om filmen som har norsk premiere 1. mars. 

SEX er et «varmt og undrende drama om to feiere (Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise), som overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?» 

Filmen får også distribusjon gjennom et samarbeid med Viaplay.

FAKTA OM SEX:

PREMIEREDATO 1. mars 2024 DRAMA 125 min REGISSØR Dag Johan Haugerud MANUS Dag Johan Haugerud FOTO Cecilie Semec SKUESPILLERE Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Birgitte Larsen, Siri Forberg, Theo Dahl. PRODUSENT Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum PRODUKSJONSSELSKAP Motlys SALGSAGENT M-Appeal DISTRIBUTØR arthaus

«Sex» selger på Berlinalen.

«Sex» selger på Berlinalen.

Dag Johan Haugeruds «Sex» er solgt til flere territorier etter premieren på Berlinalen der den også har fått positive kritikker.

Dag Johan Haugeruds spillefilm Sex hadde denne uken premiere i Panoramaseksjonen på Berlinalen. Så langt har kritikkene vært positive. Hollywood Reporters kritikerveteran David Rooney er full av lovord om Haugeruds tilnærming til denne humoristiske, men alvorlige mannlige karakterstudien.

Flere har fått øynene opp for den norske filmen. I dag meldte salgsagenten M-Appeal at selskapet har inngått avtaler for flere territorier på vegna av Sex. Rettigheter er solgt til Pyramide Distribution i Frankrike,  JinJin Pictures i Sør-Korea og Cinobo i Hellas.

Dermed er filmen et skritt nærmere produsent Yngve Sæthers ambisjon om få Haugeruds filmatiske univers ut til et internasjonalt publikum.

– Vårt mål med trilogien Sex Drømmer Kjærlighet har vært å få Dag Johan Haugeruds unike filmatiske univers ut til et større publikum både her hjemme og ute. Med første film SEX valgt ut til Berlin Panorama har vi fått et strålende springbrett til et internasjonalt publikum, sa Sæther da han reiste til Berlinalen.

Haugerud berømmer på sin side skuespillernes innsats.

– Med SEX forsøker jeg å utforske seksualitet i vid forstand, men også åpne opp et rom for hva menn kan snakke om når det gjelder seksualitet, kjønn og identitet. Takket være fantastiske bidrag fra skuespillere som Jan Gunnar Røise og Thorbjørn Harr håper jeg det har blitt en film som underholder, men som også kan være et startskudd for meningsfulle samtaler, sie Haugerud om filmen som har norsk premiere 1. mars. 

SEX er et «varmt og undrende drama om to feiere (Thorbjørn Harr og Jan Gunnar Røise), som overrasker hverandre under lunsjen en dag. Den ene forteller at han takket ja til å ha sex med en annen mann, men stiller seg etterpå uforstående til at kona mener han har vært utro. Den andre bekymrer seg over en livaktig drøm der David Bowie ser på ham som en kvinne. Kan livene deres fortsette som før?» 

Filmen får også distribusjon gjennom et samarbeid med Viaplay.

FAKTA OM SEX:

PREMIEREDATO 1. mars 2024 DRAMA 125 min REGISSØR Dag Johan Haugerud MANUS Dag Johan Haugerud FOTO Cecilie Semec SKUESPILLERE Thorbjørn Harr, Jan Gunnar Røise, Birgitte Larsen, Siri Forberg, Theo Dahl. PRODUSENT Yngve Sæther og Hege Hauff Hvattum PRODUKSJONSSELSKAP Motlys SALGSAGENT M-Appeal DISTRIBUTØR arthaus

MENY