Ny norsk filmserie på Kosmorama.

Ny norsk filmserie på Kosmorama.

Kosmorama introduserer en programserie med nye norske filmer for å markere det sterke norske filmåret. Les mer om den norske deltakelsen på årets festival.

Foto fra Johanna Pyykkös «Min fantastiske fremmede».

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival har programmet klart for den 20. utgaven av festivalen som går av stabelen 4.-10. mars 2024. Blant årets filmer finner publikum alt fra skandinaviske storfilmer til nyoppdagede perler og Oscar-kandidater. 

Som tidligere meldt, åpner Kosmorama med Hammarskjöld, en nordisk storfilm om en av verdens fremste fredsforkjempere og hans gåtefulle skjebne. Filmen er regissert av Per Fly med Mikael Persbrandt i hovedrollen som Dag Hammarskjöld. Den har også et trøndersk tilsnitt, ettersom musikken av komponist Raymond Enoksen er spilt inn på Øra Studio med pianist Else Bø og musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene.

Kosmorama har også førpremiere av den mye omtalte Ibelin, som blant annet høstet to priser da den hadde sin verdenspremiere på Sundance Film Festival i januar i år. Til førpremieren kommer også regissør Benjamin Ree.

Men det er altså ikke bare Ibelin som stiller som norsk representant på programmet i år. Grunnet et sterkt norsk filmår har Kosmorama valgt å introdusere en ny programserie for året som har fått navnet Norsk. Programserien består av 8 filmer som alle er enten laget i Norge eller har sterk norsk tilknytning. Filmene i programserien er: 

Hypnosen regissert av Ernst De Geer med Herbert Nordrum i en av hovedrollene / The Recovery Channel regissert av Ellen Ugelstad / Ukjent Landskap regissert av Silje Evensmo Jacobsen. / Min fantastiske fremmede regissert av Johanna Pyykkö / Fuckings Bygda regissert av Frøydis Fossli Moe / Norwegian Offspring regissert av Marlene Emilie Lyngstad / Diagnonsense regissert av Ane-Martha Tamnes Hansgård.

Til årets festival kommer ogsådokumentarfilmskaper Anders Hammer, som skal delta i en samtale torsdag 7. mars i sammenheng med visningen av hans to kortfilmer Do Not Split fra opptøyene i Hong Kong og The Takeover om Afghanistan akkurat når Taliban har tatt over makten. Filmene vil danne utgangspunkt for en samtale om det å rapportere fra konfliktsoner og krig.

Senere i uka kommer Ibelinprodusent Ingvil Giske. Hun er vinneren av Edith Carlmar-prisen 2024 og vil delta i en samtale fredag 8. mars på Kosmoramas Edith Carlmar symposium på Cinemateket. Her vil også den offisielle overrekkelsen av årets Edith Carlmar-pris deles ut av Edith Carlmars sønn, Per Carlmar. Arrangementet er støttet av Sparebank 1 SMN og Fritt Ord.

Dokumentarfilmskaper Tonje Hessen Schei vil også være på festivalen for en visning av hennes mye omtalte dokumentar Praying For Armageddon, tirsdag 5. mars hvor hun vil holde en innledning for publikum. 

Les mer om det internasjonale programmet på festivalen.

Ny norsk filmserie på Kosmorama.

Ny norsk filmserie på Kosmorama.

Kosmorama introduserer en programserie med nye norske filmer for å markere det sterke norske filmåret. Les mer om den norske deltakelsen på årets festival.

Foto fra Johanna Pyykkös «Min fantastiske fremmede».

Kosmorama Trondheim internasjonale filmfestival har programmet klart for den 20. utgaven av festivalen som går av stabelen 4.-10. mars 2024. Blant årets filmer finner publikum alt fra skandinaviske storfilmer til nyoppdagede perler og Oscar-kandidater. 

Som tidligere meldt, åpner Kosmorama med Hammarskjöld, en nordisk storfilm om en av verdens fremste fredsforkjempere og hans gåtefulle skjebne. Filmen er regissert av Per Fly med Mikael Persbrandt i hovedrollen som Dag Hammarskjöld. Den har også et trøndersk tilsnitt, ettersom musikken av komponist Raymond Enoksen er spilt inn på Øra Studio med pianist Else Bø og musikere fra Trondheim Symfoniorkester og Trondheimsolistene.

Kosmorama har også førpremiere av den mye omtalte Ibelin, som blant annet høstet to priser da den hadde sin verdenspremiere på Sundance Film Festival i januar i år. Til førpremieren kommer også regissør Benjamin Ree.

Men det er altså ikke bare Ibelin som stiller som norsk representant på programmet i år. Grunnet et sterkt norsk filmår har Kosmorama valgt å introdusere en ny programserie for året som har fått navnet Norsk. Programserien består av 8 filmer som alle er enten laget i Norge eller har sterk norsk tilknytning. Filmene i programserien er: 

Hypnosen regissert av Ernst De Geer med Herbert Nordrum i en av hovedrollene / The Recovery Channel regissert av Ellen Ugelstad / Ukjent Landskap regissert av Silje Evensmo Jacobsen. / Min fantastiske fremmede regissert av Johanna Pyykkö / Fuckings Bygda regissert av Frøydis Fossli Moe / Norwegian Offspring regissert av Marlene Emilie Lyngstad / Diagnonsense regissert av Ane-Martha Tamnes Hansgård.

Til årets festival kommer ogsådokumentarfilmskaper Anders Hammer, som skal delta i en samtale torsdag 7. mars i sammenheng med visningen av hans to kortfilmer Do Not Split fra opptøyene i Hong Kong og The Takeover om Afghanistan akkurat når Taliban har tatt over makten. Filmene vil danne utgangspunkt for en samtale om det å rapportere fra konfliktsoner og krig.

Senere i uka kommer Ibelinprodusent Ingvil Giske. Hun er vinneren av Edith Carlmar-prisen 2024 og vil delta i en samtale fredag 8. mars på Kosmoramas Edith Carlmar symposium på Cinemateket. Her vil også den offisielle overrekkelsen av årets Edith Carlmar-pris deles ut av Edith Carlmars sønn, Per Carlmar. Arrangementet er støttet av Sparebank 1 SMN og Fritt Ord.

Dokumentarfilmskaper Tonje Hessen Schei vil også være på festivalen for en visning av hennes mye omtalte dokumentar Praying For Armageddon, tirsdag 5. mars hvor hun vil holde en innledning for publikum. 

Les mer om det internasjonale programmet på festivalen.

MENY